למי מאיתנו לא נשאר אוכל שאף אחד לא מעונין בו וכל כך כואב לנו הלב לזרוק אותו...?
ליום כיפור הכנתי מרק עוף משגע מלא בריאות ירקות ואהבה
תפוחי אדמה לצד קישואים גזר בטטה מתוקה בצל ושוקי עוף עסיסים ובשרניים..
לאחר הצום הסתפקנו כולנו בקפה וחתיכת עוגה, וסיר המרק נשאר מיותם ועצוב
ידעתי שיום למחרת כבר אף אחד לא יתייחס למרק וכאב לי כל כך על ההשקעה והאוכל שיזרק;
ואז נזכרתי בקציצות המדהימות של ארי רקדנית הסלסה המפורסמת שפעם ראיתי והחלטתי להכין,
עדיף מאשר לזרוק.
וואוו .. ועוד ווואו
הילדים החליטו שאלה הקציצות הכי טעימות שהם אי פעם אכלו
הם לא ידעו אם יש להן טעם של שווארמה או של מעורב ירושלמי, הם לא החליטו אם זה הירקות או פשוט הניחוח.
סיפור אהבה משאריות עוף!
אין לי כמויות מדוייקות, כיון שלא תכננתי להכין קציצות, פשוט השתמשתי ב-8 פולקע'לה ובכל הירקות
שהיו במרק , אבל בכל זאת..
קציצות עוף משאריות עוף מבושל
8 שוקי עוף מבושלים
ירקות המרק
1 בצל בינוני מגורד על פופמיה
4 כפות פירורי לחם מתובלים
2 ביצים
פטרוזיליה קצוצה
מלח
פלפל
פפריקה
וכל תבלין נוסף שואהבים
מפרקים את העוף מהבשר וחותכים לחתיכות קטנות
חותכים את כל ירקות המרק קטן
מעבירים לקערה גדולה את העוף וירקות המרק החתוכים, מוסיפים ביצים, פירורי לחם וביצים
ומערבבים היטב, מוסיפים את הפטרוזיליה ואת התבלינים ומערבבים.
אפשר להוסיף כל תבלין נוסף שואהבים.
מניחים ל-5 דקות להתאחדות הטעמים.
לחמם מחבת עם שמן ליצור בידיים לחות קציצות ולטגן משני הצדדים.
להגיש בתוספת עמבה סלט ישראלי ופיתות חמות!
2 תגובות:
וואו
ואו כמה אני מפספסתתת!
הוסף רשומת תגובה