אצלנו הסתיו כבר בעיצומו
הימים מתקצרים, השמש נעלמת
ונהיה קריר בערבים, ואפילו ממש
קר...
בימים שכאלה כל מה שאני רוצה זה
להתכרבל עם כוס תה מלאה בנענע
ריחנית ומשהו מתוק ומנחם ליד.
אחד מסימני הסתיו כאן הם עצי
המייפל, שהעלים שלהם מדהימים
ביופים ומשנים צבעים בגווני המייפל
עצמו.
לכן, הכי מתאים היה להכין סופגניות
מיני אפויות במייפל וקינמון, שהניחוח
והטעם שלהם מביא את הסתיו וגורם
לחורף להראות מבטיח ביותר.
סופגניות מייפל וקינמון -
"מבשלת עם ילדים"
1 כוס קמח
3/4 כפית אבקת אפייה
3/4 כפית אבקת סודה לשתייה
קורט מלח
1 ביצה בלולה
גביע יוגורט בטעם וניל
1 כף שמן
2 כפיות מיץ לימון
2 ו-1/2 כפות סיירופ מייפל
1 ו-1/2 כפיות קינמון
1/2 כוס סוכר
2 כפות חמאה מומסת
לחמם תנור ל-200 מעלות.
בצלחת עמוקה לערבב סוכר וקינמון
ביחד.
בקערה גדולה לערבב את כל היבשים
ביחד.
לערבל בקערת המיקסר שמן, מיץ
לימון, סיירופ מייפל, ביצים ויוגורט עד
לתערובת אחידה.
ליצור גומה בקערת היבשים ולשפוך
את בלילת המייפל לתוך הגומה,
בעדינות לקפל עד שהתערובות
מתאחדות.
(בשלב זה הבצק דביק מאוד).
להעביר את הבצק לשקית זילוף, או
לשקית ניילון ולזלף לתבנית סופגניות
משומנת (כמו תבנית מאפיינ'ס רק
בצורת סופגניות קטנות)
לאפות 10 דקות או עד שהסופגניות
משחימות.
לצנן על רשת צינון.
להבריש את הסופגניות המצוננות
בחמאה המומסת ואז לטבול בסוכר
וקינמון לכיסוי מוחלט.
להגיש ליד כוס תה מהבילה עם נענע
ולחכות לחורף שיגיע...
4 תגובות:
ואווו! נראה כל כך טוב! :)
הרבה הרבה זמן לא היה לי זמן לא היה לי לפוסטים וזה הפוסט הראשון שהגיע למייל ואמרתי לעצמי שלא סתם הוא שלך....
יפה שליאמנם התפספסנו כשהיית בארץ מאלף ואחת סיבות, אבל את בלבי תמיד ולא חשוב מה יהיה ומה יקרה.
אני אוהבת אותך איפה שלא תהיי ועם מי שלא תהיי.
יותר מאוחר אעבור אחורה על כל מה שפספסתי כשהייתי במחנה הצילומים. אני גאה בך בכל מה שאת עושה, אנא מסרי שנה טובה וגמר חתימה טובה לרון , לבנים , לחן, לאימאל'ה ולכל משפחת שף המורחבת. אוהבת את כולכם וחוזרת להתארגן לקראת הבוקר. יותר מאוחר אחזור.
אוהבת מיליונים
ארי
אה...
שומרת לעצמי את המתכון לסופגניות כי הן נראות הורסגות וחנוכה אוטוטו :-)
יאאא פיקסלרית י'קנאית!
זה בדיוק מה שרציתי לרשום.
שהרבה זמן לא הגבתי לפוסטים ...ומשום מה הסופגניות ההורסות האלו קיבלו כבוד :)
נראה מעולה!!! יאמי יאם!
הוסף רשומת תגובה