מופעל על ידי Blogger.

Translaton

קרקרים מחיטה מלאה

>> יום שלישי, 27 באפריל 2010



כל מי שמכיר אותי יודע שאני יותר אדם של מלוחים מאשר מתוקים


לא שאסרב לפרוסת עוגה מתוקה, אבל העדפות האישיות שלי תמיד היו מלוחים..

יש אנשים של מתוק ויש אנשים של מלוח, ויש כאלה שהם בעצם באמצע.
באמצע זה אומר שהם יגוונו את המלוח במתוק ואת המתוק במלוח
לאכול קרקרים עם חמאה ומעט ריבה מתוקה
או פרוסה עם חמאת בוטנים מלוחה ובננה מתוקה בצד
או בייגלה דקיקים מלוחים טבולים בשוקולד נוטלה
ועוד אין סוף גיוונים (אשמח לשמוע בתגובות את שלכם).

אני אישה של האמצע - כל דבר שיהיה מלוח ומתוק יהיה עבורי חגיגת טעמים
לשבור את המתוק במלוח להעביר את המלוח במתוק וככה להמשיך .

בעבודה תמיד אפשר יהיה למצוא לצידי חבילת ביגלה או קרקרים מעויינים ופירות מתוקים

אף פעם לא חשבתי שאכין לבד קרקרים, אבל המתכון הזה הוא מתכון כל כך קל
שמאפשר אין ספור גיוונים לקרקרים הדבר היחיד שהצטערתי עליו היה שלא הכנתי כמות
משולשת בגיוונים נוספים.

הבוקר עם הקפה אכלתי קרקרים עם מעט חמאה וריבת תותים ביתית - ממליצה באהבה!


קרקרים חיטה מלאה - The Go Lightly Gourmet

1 כוס קמח חיטה מלאה
1 כוס קמח לבן
1/4 כוס שומשום
1/8 כוס סוכר
1/2 כפית מלח
4 כפיות חמאה
1/2 כוס חלב

תוספות לקרקרים לבחירה:
שומשום שחור
פפריקה אדומה
בזליקום טחון
שיני שום כתושים
אגוזים קצוצים
עשבי תיבול קצוצים

לחמם תנור ל-175 מעלות.

לערבב בקערה גדולה את 5 המרכיבים הראשונים.
לחתוך את החמאה לחתיכות קטנות ולערבב בעזרת הידיים בתוך הקמח עד לקבלת גרגירים.
להוסיף את התוספת שרוצים, אני הוספתי פפריקה מתוקה אבקת שום ומעט בזיליקום וטיימין לתערובת.
בהדרגה לשפוך את החלב לתערובת ולהמשיך לערבב ביד עד לקבלת בצק רך.

על נייר אפיה לרדד את הבצק דק כמה שאפשר, ככל שמרדדים דק ככה איכות הקרקרים
עולה (אם הבצק ישאר עבה ישאפשרות לשבירת שיניים ...)

להעביר את הבצק המרודד על נייר האפייה לתבנית אפייה משומנת ובעזרת סכין פיצה
או חותכן עוגיות לחתוך את הקרקרים למעויינים, משולשים או כל צורה אחרת שחפצים.
להשפריץ מעט מים מעל הקרקרים ולפזר פפריקה או שומשום שחור מעל.

לאפות בין 20 ל-40 דקות את הקרקרים , תלוי בעובי הבצק.
הקרקרים מוכנים כאשר צבעם הופך לשחום מעט.

גיוונים לקרקרים:

1. להוסיף 2 כפיות גרגירי כמון ו-1 כפית של פפריקה מעושנת לבצק,
לפדר את הקרקרים בפפריקה ולאפות.
2. להוסיף 2 כפיות של בזיליקום יבש לבצק ושן שום כתושה ,
לפזר בזיליקום על הקרקרים ולאפות.
3. להוסיף 2 כפיות של גבינת צ'דר מגוררת או כל גבינה חריפה
ולפזר על הקרקרים שומשום שחור ולאפות.
4. להוסיף לבצק 2 כפיות אגוזים מגורדים ומעט גבינה כחולה ולפזר על הקרקרים
שומשום ולאפות.


7 comments:

אנונימי,  30 באפריל 2010 בשעה 15:21  

נפלא, רעיון מיד להכנה

חגית343

אנונימי,  30 באפריל 2010 בשעה 16:42  

המתכון נשמע מעניין אני מריכה למצוא תחליף לחלב (יש לי אלרגים... ) רציתי להציע לרדד את הבצק על נייר אפיה המונח על תבמית הפוכה כך אפשר להגיע לדקיקות הרתויה מבלי לתמרן את ההעברה לתבנית.
התבנית הרי מתיישבת על המסילה בתנור גם הפוך
בהצלחה - איילה

magi_g@walla.co.il 2 במאי 2010 בשעה 3:37  

נראים מעולים-מעולים והצילומים נפלאים שבא לאכול את המסך. האם הטעם שלהם נשאר פריך גם אחרי יום-יומיים?

מגי

Pontch 4 במאי 2010 בשעה 16:23  

תודה לך חגית יקרה לי
אוהבת תמיד את התגובות שלך
}{

Pontch 4 במאי 2010 בשעה 16:24  

היי איילה
אולי אפשר להשתמש בחלב סויה במקום חלב רגיל, או אפילו לותר על החלב ולהשתמש כמו בעוגות בחושות במיץ תפוזים ?

תודה על הטיפ אימצתי !!

יום משובח לך :)

Pontch 4 במאי 2010 בשעה 16:25  

תודה מגי יקרה!

האמת שהקרקרים נשארו טעימים ונהדרים אחרי כמה ימים בקופסא סגורה
עדיין התענגתי על האחרון לפני יום...

ערב נפלא :}

רבקה,  8 במאי 2010 בשעה 13:03  

פששש ממש נראה טעים!

הוסף רשומת תגובה

תודה שנכנסתם והשארתם תגובה
אני שמחה על כל תגובה שמגיעה ממכם ואשמח לשמוע רעיונות ועצות.

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP