מופעל על ידי Blogger.

Translaton

פרייד צ'יקן - עוף מטוגן

>> יום רביעי, 3 בפברואר 2010




שאלו אותי אם אנחנו בבית אוכלים רק אוכל ישראלי
האמת שלא, אבל את שאר המאכלים אני פשוט לא מפרסמת
לגור כל כך הרבה שנים בארה"ב זה אומר להיות חשופים לאין ספור מטבחים לשפע טעמים
יש פה הכל מהכל ואנחנו די אוהבים לנסות - לפעמים אני לוקחת מתכונים שאהבנו ממסעדות ומנסה בבית עם
שינויים לפי הטעם האישי..

מתכון אחד כזה הוא פרייד צ'יקן - עוף מטוגן שיתאים לבית
במתכון המקורי משתמשים בריוויון (באטר מילק), אני ניסתי עם מרכיבים אחרים - והתוצאה יצאה מדהימה!

אז הנה ארוחה אמריקאית למהדרין.




עוף מטוגן - פרייד צ'יקן

8-10 חתיכות עוף טרי ספוגות בנייר סופג

קערה ראשונה
1 כוס קמח
1/4 כוס קורנפלור
מלח
פלפל
1 כפית אבקת שום
2 ביצים טרופות
1/4 כוס מים (מעט פחות)
2 כפיות סויה
1 כפית פפריקה מתוקה

קערה 2
1 ו-1/2 כוסות קמח
1/4 כוס קורנפלור
מלח
פלפל

שמן לטיגון

אופן ההכנה:
לערבב את הקמח הקורנפלור מלח פלפל ואבקת השום ביחד, לטרוף את הביצים ולהוסיף לתערובת הקמח
להוסיף סויה ופפריקה ולערבב היטב, להוסיף את המים עד למרקם בלילת פנקיק'ס כמעט,
לא לשפוך מיד את המים, לבדוק לפני כן את הבלילה שלא תהיה דלילה מדי.

לטבול את חלקי העוף בבלילה.

לחמם שמן בסיר עמוק (ווק יהיה נפלא)

לערבב את החומרים היבשים בקערה 2.

להעביר את חתיכות העוף מקערה 1 לקערת היבשים ולכסות באופן שווה, לנער משאריות קמח ולהניח על צלחת
נקיה ל-5 דקות בערך (לספיגת הטעמים).
לטגן את העוף בשמן החם בין 10 ל-15 דקות, להפוך שיטוגן באופן שווה.

להוציא מן המחבת ולהספיג על נייר סופג.




להשלמת הארוחה האמריקאית להגיש בתוספת פירה תפוחי אדמה ושבבי שום ולחמנית ביסקויט.

13 comments:

אולגה 4 בפברואר 2010 בשעה 3:34  

פונצ'י, זה נראה מצויין.
נראה לך שילך גם בגרסה אפויה?

אנונימי,  4 בפברואר 2010 בשעה 10:48  

יש לי חשק לקחת ביס מהמסך
נראה נפלאאאא

זו חגית343 האנונימית

Odeliaa 4 בפברואר 2010 בשעה 14:21  

אני קוראת של הבלוג שלך תקופה ארוכה ופעם ראשונה מגיבה.
העוף נראה מעולה :-)

יש לך מתכונים קייג'ונים או קריאולים?
אני אשמח לנסות משהו מעניין :-)

עמליה 5 בפברואר 2010 בשעה 11:20  

פשוט...
מעולה, נראה כל כך טעים - כמעט שאפשר לאכול את התמונות.
אנסה בקרוב ,
תודה

fairy_mi 5 בפברואר 2010 בשעה 15:54  

אוי כמה שאני מתגעגעת ל-KFC...
הסניפים שבארץ נוראיים
והמתכון שלך ממש עשה לי חשק...
מנסה להימנע מלהכין בבית בגלל השחיתות
אבל חייבת לנסות מתישהו, נראה מעלף

טעמים במטבח רחוק 7 בפברואר 2010 בשעה 19:55  

תודה רבה אולגה
האמת קראתי מתכון שהכינו בתנור, אבל לא ניסתי
- מבטיחה לעדכן בעתיד.

שבוע טוב !

טעמים במטבח רחוק 7 בפברואר 2010 בשעה 19:56  

תודה חגית יקירה
איזה כיף שאת פה ומגיבה :}}

זה באמת מסוג המאכלים שמזמינים ביס עסיסי ביותר.

טעמים במטבח רחוק 7 בפברואר 2010 בשעה 19:59  

ברוכה הבאה אודליה
כמה כיף לארח אותך פה ולקרוא אותך :)

הנה אתגרת אותי
יש מלאי מתכון קיג'ונים וקריאולים שרציתי להכין ואף פעם לא ניסתי, אולי בגלל החריפות אולי בגלל השוני - אבל בזכותך אנסה ואפרסם.

תודה ושבוע נפלא :)

טעמים במטבח רחוק 7 בפברואר 2010 בשעה 20:00  

תודה רבה עמליה
כמה כיף לקרוא תגובה כזאת :))

שבוע משובח!

טעמים במטבח רחוק 7 בפברואר 2010 בשעה 20:02  

היי פייתי
לדעתי את בכלל שייכת לנוף הקריר שפה :)
אפילו לא ידעתי שיש בארץ סניפים של KFC, חידשת לי :)

האמת פה בשנה אני מכינה ולא יותר, שחיתותי אמרת - צדקת ובגדול.

שבוע קסום יקירתי }{

chantal 10 בפברואר 2010 בשעה 10:28  

אהבתי ..פשוט אהבתי..

חייבת לנסות!!!!

תודה יקירה שלי...

חיבוק חם מהקור והשלג ששוב נחתו עלינו!!!

שונטי

דוד,  31 באוקטובר 2011 בשעה 9:53  

מומלץ לא להניח אחרי טיגון על נייר סופג. זה מוציא את הלחות מהנתח ואז זה מאבד את הפריכות.
פשוט להניח אחרי הטיגון בתוך מסננת מתכת שמונחת על צלחת זכוכית לניקוז השמן.
ההבדל שמים וארץ.

אנונימי,  22 באוקטובר 2013 בשעה 9:28  

נסיתי והיה מדהים. רק הערה קטנה, אם העופות גדולים מידי אז כדאי לבשל אותם כ 20 דקות, במקרה היו אצל הקצב שלנו חתיכות עוף עבות מאוד אז העוף לא בושל טוב קרוב לעצם, וכשטיגנו יותר זמן אז הציפוי התחיל להישרף יותר מידי. פשוט לנסות אחד או שניים ואז לראות.

הוסף רשומת תגובה

תודה שנכנסתם והשארתם תגובה
אני שמחה על כל תגובה שמגיעה ממכם ואשמח לשמוע רעיונות ועצות.

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP