מופעל על ידי Blogger.

Translaton

קרנץ שמרים במילוי שוקולד

>> יום רביעי, 11 בנובמבר 2009





מתוך מגירות שולפת קמח, סוכר ביצים ושמרים
ומסדרת את הכל על השיש
כלים נערמים מצרכים מתווספים.
לקערה גדולה שופכת את הקמח ומיד אליו את שאר המצרכים
כמו מאיין יוצרת בצק רך גמיש
את הבצק לשה ביד אוהבת
מלטפת נוגעת טופחת
מדברת אליו
מאגרפת ומקפלת
מוציאה את האויר ושוב לשה
וכשהבצק מתהוה מניחה בקערה מכוסה במפית צחורה ושולחת אותו לנוח....

מרדדת עד דק לעלה את הבצק ועליו מחליקה מלית מתוקה
כאומן מסדרת באופן שווה את השכבה
ומגלגלת את הבצק לתבנית האפייה

התנור החם כמו שמח לקראתן מקבל אותן בלהט
ריח עוגות שמרים בניחוח מתוק של אפייה מתפשט בבית
כמה טוב לחזור הביתה.

קרנץ שמרים במילוי שוקולד - אוריתS

1 קילו קמח
1/4 -2 כפות שמרים יבשים או 50 גר` שמרים טריים
3/4 כוס סוכר
1 כוס שמן
4 ביצים
1-1/2 כוסות חלב פושר (אפשר מים פושרים)

מילוי

ממרח שוקולד נוטלה או שוקולד השחר
ריבת חלב

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מערבבים לבצק אחיד את כל המצרכים ומעבירים
להתפחה בקערה מכוסה מגבת מטבח נקייה.
אחרי שהבצק תפח, מחלקים ל-6, מרדדים דק דק (בצק מאוד נח)
ומורחים מהמילוי ומגלגלים.
חורצים חתך לאורך הגליל, יוצרים צורת ח ומגלגלים ומניחים בתבנית אינגליש קייק משומנת.

מערבבים ביצה עם 2 כפות חלב ומרוחים את רולדות השמרים.
בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות אופים עד שהרולדות משחימות.

בתיאבון!



12 comments:

fairy_mi 12 בנובמבר 2009 בשעה 11:11  

כל כך יפה שנכנסתי רק בשביל לראות אותה שוב :)
והפוסט הזה כתוב ממש כמו שיר-
ממש מעביר את חווית האפייה
ורואים שאת נהנית ממנה :)
העוגה הזו נראית פשוט מעולה, ללקק את האצבעות...

Gal Cohen 12 בנובמבר 2009 בשעה 18:28  

YOOOO EMA this was amazing! Im actually very surprised it lasted as long as it did, two days? haha a new record! <3

רבקה,  12 בנובמבר 2009 בשעה 22:50  

איזה יופפפפפי =]

חן 13 בנובמבר 2009 בשעה 8:07  

אחותי?
גם אופה וגם משוררת/סופרת
למה לא תתפני ותכתבי?
חשבת על זה?
נראה מעולה וטעים
נשיקות חן אחותך

פנינהט,  14 בנובמבר 2009 בשעה 1:45  

מתה על קראנץ שוקולד והבצק הזה אכן מוצלח מאד במיוחד שהוא עם שמן ולא חמאה

anat 14 בנובמבר 2009 בשעה 13:59  

רציתי לשאול להכנת הבצק האם יש חשיבות לסדר הכנסת החומרים או שכולם מונחים בקערה ואז מערבלים אותם לבצק

כמו כן האם הבנתי שמכמות זו יוצאים כ-6 עוגות האיזה גודל תבנית את שמה כל עוגה?
אודה לך מאד באם תעני לשאלותי כי העוג נראת מגרה מאד
יום נפלא ענת

טעמים במטבח רחוק 16 בנובמבר 2009 בשעה 9:08  

תודה לך פייית העוגיות :)
נהנית מאוד
יש משהו ממכר בעיסוק בשמרים שאני התמכרתי אליו :}}

שבוע קסום!

טעמים במטבח רחוק 16 בנובמבר 2009 בשעה 9:09  

Hi Gal
I'm so happy that you and your brothers loves this cakes, and i thought it will least for Friday , silly me

Luv you Ema

טעמים במטבח רחוק 16 בנובמבר 2009 בשעה 9:09  

היי רבקה'לייס
לא רק יפה - תודי שהיא היתה גם טעימה
ורק בשבילך הכנו עם ריבת חלב כמו שאת אוהבת }{

טעמים במטבח רחוק 16 בנובמבר 2009 בשעה 9:10  

אחותי, מי אם לא את יודעת על חטאים קטנים של אחותך בכתיבה.. (צוחקת).
תודה יפה שלי
היה באמת מוי טעים
נשיקות
אוהבת.

טעמים במטבח רחוק 16 בנובמבר 2009 בשעה 9:10  

תודה פנינה
באמת משהו בבצק היה כל כך נעים שלדעתי השמן גרם לו לזה.
שמחה שאהבת

יום נפלא :}

טעמים במטבח רחוק 16 בנובמבר 2009 בשעה 9:12  

היי ענת, ברוכה הבאה :)
לסדר הכנסת המרכיבים אין משמעות
אני מעדיפה להתחיל עם היבשים , ביצים ואז השמן.
לי יצאו 6 רולדות בגודל תבנית אינגלייש קייק, קחי בחשבון שהן עדיין תופחות במהלך האפייה לכן הכנתי אותן די קטנות והן הגיעו לגודל שאת רואה בתמונה.

שמחה לשמוע שאהבת
עדכני וספרי איך יצאו :}

בהצלחה ויום נהדר :)

הוסף רשומת תגובה

תודה שנכנסתם והשארתם תגובה
אני שמחה על כל תגובה שמגיעה ממכם ואשמח לשמוע רעיונות ועצות.

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP