מופעל על ידי Blogger.

Translaton

אנגריי - תבשיל חצילים וקציצות בשכבות

>> יום רביעי, 4 בנובמבר 2009

שכבות של חצילים קציצות ועגבניות מסודרים בסיר




חצילים אני מאוד אוהבת, כל שילוב של חצילים באוכל עבורי הוא חגיגה..

חיפשתי מתכון שונה אחר ומיוחד לתבשיל חצילים ומצאתי תבשיל עירקאי נפלא אנגריי
שכבות של חצילים, עגבניות בצל וקציצות שמתבשל לו לאט על אש קטנה והטעם ..
הוווו על הטעם אפשר להרחיב ולהלל בלי סוף - מומלץ.
לרוץ להכין!


כמה שזה טעים ככה התבשיל יפה, צבעים וריחות שאי אפשר לעמוד בפניהן.

אנגריי- תבשיל חצילים מאת פוקסי בשינויים של סימונה

לקציצות
חצי קילו בשר טחון
2 בצלים מגוררים וסחוטים
חצי חבילה פטרוזיליה קצוצה
2 כפות שמן
מלח, פלפל
כפית בהרט

מערבבים את כל המרכיבים ויוצרים קציצות קטנות. שומרים בצד.

לאנגריי חצילים
1 חציל גדול
2 בצלים גדולים פרוסים
5 עגבניות פרוסות
בהרט

לרוטב
מיץ מלימון אחד
2 כפות סוכר
1 קופסא קטנה של רסק עגבניות
1 כוס מים פושרים

לפרוס חצילים לפרוסות בעובי אצבע לבזוק מלח ולתת להגיר נוזלים (מוציא את המרירות מהחצילים)
לשטוף היטב מהמלח ולנגב היטב היטב.
אפשר לטגן חצי טיגון או להבריש בשמן זית ולקלות מתחת לגריל משני הצדדים.

מטגנים את הבצלים בשמן עם כפית בהרט בסיר מכוסה עד לצבע שחום זהוב.
בסיר רחב מסדרים חצי מכמות הבצל המטוגן
מעל הבצל את פרוסות החצילים המטוגנות
על החצילים את יתר הבצל המטוגן
על שכבת הבצל מסדרים את הקציצות
ומעל הכל את פרוסות העגבניה.

בקערית קטנה מערבבים מיץ לימון, סוכר, מלח ורסק עגבניות מוסיפים חצי כוס מים ומערבבים היטב עד שאין כל גושים, בעזרת כף יוצקים על התבשיל בסיר, מוסיפים מים ויוצקים באופן שווה על כל התבשיל.
מביאים לרתיחה.
מקטינים את האש ומבשלים בערך 45 דקות, טועמים מתקנים תיבול.
הרוטב צריך להיות חמוץ מתוק וטעים.

מגישים בתוספת אורז לבן וטחינה ירוקה.


4 comments:

רבקה,  6 בנובמבר 2009 בשעה 12:02  

נראה מעולה!!

fairy_mi 8 בנובמבר 2009 בשעה 2:57  

ואוו! לחלוטין תבשיל כלבבי
פשוט, טעים וביתי
פרט לכך שכל דבר ברוטב עגבניות מיד מתקבלת אצלנו בברכה.
קניתי :) תודה יקירה

טעמים במטבח רחוק 9 בנובמבר 2009 בשעה 9:43  

תודה לך רבקהלוש
נשיקות }{

טעמים במטבח רחוק 9 בנובמבר 2009 בשעה 9:43  

חן חן פיה קסומה
כמעט התפספסה לי התגובה שלכן!

שמחה שאהבת :}}

הוסף רשומת תגובה

תודה שנכנסתם והשארתם תגובה
אני שמחה על כל תגובה שמגיעה ממכם ואשמח לשמוע רעיונות ועצות.

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP