אחרי שהכנתי ואהבנו כל כך את פיתות הבשר מהבלוג הערבי, החלטתי להכין את הלחמא עג'ין שהבנות המוכשרות האלה הכינו,
פיצות קטנות בצורת סירה במילוי בשר טחון מתובל שמוגש ליד סלט ערבי נפלא וטחינה משובחת ויכול להיות בקלות ארוחה
נהדרת ומשביעה.
הבצק נהדר ונוח כל כך לשימוש, מילוי הבשר מתובל נהדר והגשת הלחמא עג'ין כל כך יפה שאני ממליצה לארוחת סוכות.
להכין ולאהוב.
לחמא עג'ין
לבצק:
1 כוס קמח מלא
2 כוסות קמח רגיל
¾ - 1 כוסות מים חמימים
1 כפית שמרים יבשים
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
2 כפות שמן זית
1 ביצה קטנה
למלית בשר:
250 ג’ בשר קצוץ
1 בצל קצוץ דקיק
1 עגבניה קצוצה דקיק
1 שן שום כתושה
1 כפית פטרוזיליה יבשה או טרייה קצוצה דקיק
¼ כפית כמון
1/8 כפית פלפל שחור
1 כפית שמן זית
2 כפיות רסק עגבניות
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
לערבב את הבשר הטחון, בצל קצוץ, עגבניה קצוצה, מלח, פלפל, כמון, ורסק עגבניות בקערית. לשמור בצד.
לשים את כל מצרכי הבצק בקערת המיקסר וללוש לבצק רך במשך 10 דקות.
לכסות את הקערה ולהתפיח במשך 30 דקות.
לחמם תנור לחום מקסימאלי. לחלק את הבצק ל-8 חלקים. ליצור מכל חלק כדור.
לשטח את הכדור לצורה אובאלית. לשים את המלית במרכז, תוך שמשאירים שוליים ללא מלית ברוחב של 1 ס"מ סביב. לקפל את השוליים מסביב ולצבוט את הקצוות ביחד. לאפות במשך 10 דקות בחום מקסימאלי.
פיצות קטנות בצורת סירה במילוי בשר טחון מתובל שמוגש ליד סלט ערבי נפלא וטחינה משובחת ויכול להיות בקלות ארוחה
נהדרת ומשביעה.
הבצק נהדר ונוח כל כך לשימוש, מילוי הבשר מתובל נהדר והגשת הלחמא עג'ין כל כך יפה שאני ממליצה לארוחת סוכות.
להכין ולאהוב.
לחמא עג'ין
לבצק:
1 כוס קמח מלא
2 כוסות קמח רגיל
¾ - 1 כוסות מים חמימים
1 כפית שמרים יבשים
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
2 כפות שמן זית
1 ביצה קטנה
למלית בשר:
250 ג’ בשר קצוץ
1 בצל קצוץ דקיק
1 עגבניה קצוצה דקיק
1 שן שום כתושה
1 כפית פטרוזיליה יבשה או טרייה קצוצה דקיק
¼ כפית כמון
1/8 כפית פלפל שחור
1 כפית שמן זית
2 כפיות רסק עגבניות
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
לערבב את הבשר הטחון, בצל קצוץ, עגבניה קצוצה, מלח, פלפל, כמון, ורסק עגבניות בקערית. לשמור בצד.
לשים את כל מצרכי הבצק בקערת המיקסר וללוש לבצק רך במשך 10 דקות.
לכסות את הקערה ולהתפיח במשך 30 דקות.
לחמם תנור לחום מקסימאלי. לחלק את הבצק ל-8 חלקים. ליצור מכל חלק כדור.
לשטח את הכדור לצורה אובאלית. לשים את המלית במרכז, תוך שמשאירים שוליים ללא מלית ברוחב של 1 ס"מ סביב. לקפל את השוליים מסביב ולצבוט את הקצוות ביחד. לאפות במשך 10 דקות בחום מקסימאלי.
5 תגובות:
נראה מעולה, רק תיקון קטן:
השם הנכון של המאכל הוא לחמא עג'ון. לחמא בעג'ון או בעג'ין הוא שמה של הגירסה הצמחונית והשם הוא מין משחק מילים כי "בעג'ון" זה אביון, עני. הגירסה הצמחונית היא כמו הממרח חצילים בטעם כבד, תחליף מוצלח שפותח על-ידי מי שלא היו יכולים להרשות לעצמם את הדבר האמיתי - בשר.
היי שוקי, תודה רבה על התיקון
כבר שיניתי לשם הנכון.
תודה על הביקור :)
נראה נהדר, גם אני מתה על הבלוג של הבנות הערביות יש שם דברים מדהימים
תודה לך פנינה
נראה נהדר ונטעם אפילו יותר :)))
יאמי! נראה ממש טוב=]
הוסף רשומת תגובה