מופעל על ידי Blogger.

Translaton

קציצות פרסה - כרישה

>> יום רביעי, 9 בספטמבר 2009



לקציצות הפרסה אצלנו בראש השנה היה מקום של כבוד בשולחן החג
הייתי בטוחה שזה עוד מאכל מובהק ששיך למטבח הטריפוליטאי אבל להפתעתי אמי סיפרה לי שגם היא הרבה לפני תקופת האינטרנט החליפה מתכונים בצורה קצת אחרת, דרך החלונות עם השכנות וככה כולם למדו מכולם והרחיבו את הידע בבישול ואת מצבור מתכוני החג עבור בני המשפחה.


וככה בראש השנה ובפסח התוודענו לטעם הנפלא של קציצות הפרסה ושולחן החג היה מגוון בשלל טעמים ממטבחים ועדות.


השבוע בעודי מסתובבת בחנות הירקות ראיתי את הכרישה, ראש השנה ואכין קציצות פרסה איזה כיף..
בדיוק הזמן הנכון להכין להנות ולשתף.

קציצות פרסה - כרישה

3 גבעולי כרישה (החלק הלבן) נקיים חתוכים לעיגולים
1 תפוח אדמה בינוני
1/2 כוס פטרוזילה קצוצה
1/2 כוס כוסברה קצוצה
3 ביצים
3 כפות פירורי לחם (או יותר לפי העין)
מלח
פלפל
מעט פפריקה אדומה - אפשרות
אבקת שום - אפשרות

אופן ההכנה:
לבשל את הכרשה במים בערך 5 דקות או עד שמתרככים, לסנן את המים.
בקערת מעבד המזון להעביר את הכרשה, תפוח האדמה הפטרוזיליה הכוסברה הביצים פירורי הלחם והתבלינים ולהפעיל למספר פולסים, עד שמתקבלת עיסה אחידה.
לחמם שמן במחבת ליצור קציצות ולטגן משני הצדדים.


חג שמח!


8 comments:

רבקה,  10 בספטמבר 2009 בשעה 18:49  

ווווווווואוו כמה זמן לא הגבתי! בושה וחרפהה

נראה מעולהה

פנינהט,  11 בספטמבר 2009 בשעה 1:44  

הקציצות נראות ונקראות מעולה

baronm10,  11 בספטמבר 2009 בשעה 8:15  

אל תספרי לאף אחד אבל אתמול הכנתי
פעם ראשונה פרסה ....טוב זה לא בדיוק מה שהורגלנו במטבח הרומני
יצא נהדר ,אפילו מצוין
מאד אהבו אצלנו
הכנתי בשילוב עוף טחון
שבת שלום חברה שלי()

טעמים במטבח רחוק 11 בספטמבר 2009 בשעה 9:26  

יפה שלנו כמה התגעגעתי לקרוא אותך פה אצלי!
בכלל לא בושה, היית עסוקה מאוד ועכשיו חזרת לשיגרה ואלינו }{

נשיקות.

טעמים במטבח רחוק 11 בספטמבר 2009 בשעה 9:26  

תודה רבה פנינה

סוף שבוע קסום וטעים :}

טעמים במטבח רחוק 11 בספטמבר 2009 בשעה 9:27  

נשבעת שאני לא אגלה :)
כן אני נשואה למטבח רומני יודעת...
איזה כיף לגלות טעמים אחרים ולהנות מעוד מטבחים
גם אמא שלי מכינה עם עוף , נראה לי שבפעם הבאה גם אני אנסה.

שבת נפלאה חבר שלי :}}

fairy_mi 11 בספטמבר 2009 בשעה 17:29  

יאממ זה נראה מעולה!
מטרופת על קציצות פרסה מכל סוגיהן.
ואכן זה מה שטוב בארצנו, קיבוץ הגלויות
וכך יחיה הגעפיטע בשלום על לביבות פראסה לידו :)
חג שמח!

אנונימי,  27 בספטמבר 2011 בשעה 11:18  

האם לבשל את תפוח האדמה?

הוסף רשומת תגובה

תודה שנכנסתם והשארתם תגובה
אני שמחה על כל תגובה שמגיעה ממכם ואשמח לשמוע רעיונות ועצות.

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP