מופעל על ידי Blogger.

Translaton

כיסוני וון טון

>> יום חמישי, 3 בספטמבר 2009




על אהבתנו לאוכל סיני כתבתי לא פעם..
אוהבים לאכול ולנסות מתכונים חדשים, כל פעם טועמים טעמים אחרים ומצליחים להביא אוירה ממקום אחר אלינו הביתה.

כשנתקלתי בדפים לוון טון קניתי בלי לדעת אפילו מה עושים ואיך עושים, אבל הטעם והזיכרון מארוחות שבהם אכלתי וון טון, כיסונים או דמפלינגים שיכנעו אותי לקנות.
חזרתי הביתה וחיפשתי מתכונים שאוכל לישם במטבחי וכמובן שמצאתי.

הכנתי מהמתכון כיסוני וון טון מאודים וחלק מטוגנים, בתוספת רוטב ג'ינג'ר הטעם היה הטעם המדויק של וון טון.


כיסוני וון טון
חבילת דפי וון טון מוכנים
3 חזות עוף חתוכים לקוביות קטנות
חצי כוס כרוב חתוך לרצועות
1 גזר חתוך לעיגולים
1 שן שום
1 בצל ירוק
2 כפות ג'ינג'ר מגורד
1 ביצה בלולה להדבקת הכיסונים

אופן ההכנה
בקערת מעבד המזון להכניס חזות עוף , כרוב גזר שום בצל ירוק וג'ינג'ר ולהפעיל למספר פולסים עד שהכל מתערבל לתערובת אחידה.
לקחת עלה וון טון ולהניח 1 כפית ממילוי הבשר באמצע העלה.
בעזרת האצבע להדביק שולי העלה ולסגור למשולש, (כמו בורקס) את קצוות המשולש לחבר ביחד וליצור מעין כתר.
ככה להמשיך עם יתר הכיסונים עד שמסיימים את כל תערובת הבשר.

אידוי
בסיר גדול להרתיח מים וכפית רוטב סויה, ברגע שהמים רותחים להעביר את הכיסונים המוכנים למים ל-5 דקות או עד שהם צפים למעלה.
לסנן מהמים ולהעביר לצלחת הגשה.

טיגון
לחמם שמן בווק ולטגן את הכיסונים מ-2 הצדדים עד לצבע זהוב בהיר.

רוטב ג'ינג'ר
2 כפיות רוטב סויה
2 כפיות חומץ בן יין
2 כפיות ג'ינג'ר קצוץ
1 כפית סוכר חום
זרעוני שומשום
בצל ירוק קצוץ

אופן ההכנה
לערבב את רוטב הסויה, החומץ והג'ינג'ר ביחד בקערה קטנה. להניח בצד.
בסיר בינוני עד להבה גבוה לבשל את הסוכר החום עד שהוא נמס לחלוטין. להנמיך את האש ולשפוך את תערובת הסויה
לערבב היטב ולכבות את האש.
להעביר לקערת הגשה קטנה להוסיף את הבצל הירוק ואת השומשום ולהגיש.

בתיאבון!



10 comments:

נטלי 4 בספטמבר 2009 בשעה 2:47  

וואי וואי זה נראה מעולה:-) התמונות מצוינות מותק!
וואלה אף פעם לא חשבתי לנסות להכין בבית וון טון כאלה, וגם אני מאוווווד אוהבת אוכל סיני. תודה על המתכון, בהחלט ינוסה!

נטלי

פנינהט,  5 בספטמבר 2009 בשעה 2:51  

זה נראה כל כך טוב, עכשיו צריך רק למצוא היכן באזורי מוכרים דפי וון טון
תודה

fairy_mi 5 בספטמבר 2009 בשעה 16:49  

יאמממ יפתי זה נראה מעולה!
מטורפת על כיסונים מאודים על כל סוגיהם
מאוד אהבתי את הגירסה שלך
עשית לי חשק להכין כאלה from scratch בסיגנון ה-darig cooks, מעניין איך זה יוצא
נשיקות!

מרילין איילון 6 בספטמבר 2009 בשעה 5:26  

YY כמה שזה ניראה טוב..כל כך אוהבת את הקטנים החמודים האלה! אצלנו מאוד אוהבים אוכל סיני.

יו איך פתחת לי את התיבון עכשיו..

טעמים במטבח רחוק 7 בספטמבר 2009 בשעה 17:19  

תודה נטלי, שמחה שאהבת - אני מנסה כל פעם להעביר טעמים דרך תמונות, ואם זה מצליח אז זה הכיף האמיתי.

בכיף, עדכני איך יצא

נשיקות!

טעמים במטבח רחוק 7 בספטמבר 2009 בשעה 17:21  

תודה פנינה :)
אני מניחה שבכל חנות שמוכרת מוצרים של המזרח הרחוק, או אפילו בסופרים..

הלוואי שהיתי יודעת.

יום קסום!

טעמים במטבח רחוק 7 בספטמבר 2009 בשעה 17:22  

חן חן פיית קסמים
כמוני כמוך ולהכין אותם לבד להתענג על הרוטב הגי'נג'רי המדהים בכלל היה תראפיה משמינה :)

אני מתחילה להרפות ידיי מחבורת האמיצים יהיו לי אורחים לקראת סוף החודש ולא בטוח כמה אוכל להשתתף.. נראה מה יהיה }{

טעמים במטבח רחוק 7 בספטמבר 2009 בשעה 17:23  

מרילין יקירתי.
צודקת כל כך - הם נפלאים וכמה קטנים ככה מפתים אוכלים בלי להרגיש...

רבקה,  10 בספטמבר 2009 בשעה 18:57  

ואוו נראה טווובב

טעמים במטבח רחוק 11 בספטמבר 2009 בשעה 10:22  

רבקושי יפה שלנו, הגיע הזמן שתחזרי לאכול ... הפסדת to much food during the summer... :-<

הוסף רשומת תגובה

תודה שנכנסתם והשארתם תגובה
אני שמחה על כל תגובה שמגיעה ממכם ואשמח לשמוע רעיונות ועצות.

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP