מופעל על ידי Blogger.

Translaton

עוגת שוקולד קסומה

>> יום ראשון, 19 ביולי 2009

עוגת שוקולד נהדרת

חגיגה של טעם משובח


השבוע התעוררתי עם חשק אדיר לעוגת שוקולד
כן העוגה השוקולדית הרכה, הפשוטה והטעימה...
וכאילו כדי להרגיז, או אולי כדי לספק את התשוקה הזאת - בכל מקום שהסתובבתי דיברו על עוגות שוקולד ובאינטרנט פירסמו מתכוני עוגות שוקולד שגרמו לי לרייר ולחשק לגבור..

החלטתי להכין עוגות שוקולד אבל קצת שונה, אחרת, את המתכון לקחתי מקופסאת הקקאו של "הרשי"
בהתחלה די נרתעתי מכמות הנוזלים בעוגה ומטעם הקפה, אבל ברגע שהעוגה התייצבה וחתיכה ראשונה נטעמה ממנה, כל החששות התפוגגו.
העוגה עסיסית ורכה, כל כך נימוחה ושוקולדית אורירית כאילו נעלמת בתוך הפה.

עוגת השוקולד הזאת היא עוגת השבוע שלי, עוגת ההמלצה שלי
היה לי מאוד כיף להכין אותה, לא מלכלכלים ומשתמשים ביותר מדי כלים ועוד יותר כיף לראות את התוצאה המדהימה והטעימה.

נתתי לעוגה להצטנן לחלוטין (משך לילה) חציתי את העוגה לשניים וציפיתי בגנאש שוקולד ובקצת מרשמלו שנשאר לי ממתכון אחר שהכנתי.
העוגה הפכה להיות עוגה חגיגית ביותר ואפילו טעימה עוד יותר.

מומלצת מאוד!!

עוגת שוקולד קסומה -מתוך הרשיי שוקולד
2 כוסות סוכר

¾ 1 כוס קמח

¾ כוס קקאו "הרשיי" (כל קקאו אחר יתאים)

2 כפיות אבקת סודה לשתייה

1 כפית אבקת אפייה

1 כפית מלח

2 ביצים

1 כוס ריוויון*

2 כפיות קפה אינסטנט מעורבבות במים רותחים

½ כוס שמן

1 כפית תמצית וניל


אופן ההכנה:

לחמם תנור ל-180 מעלות. לשמן תבנית אפייה 26.


בקערת המיקסר לערבב ביחד סוכר, קמח, קקאו, אבקת סודה לשתייה, אבקת אפייה ומלח.

להוסיף ביצים, ריוויון*, קפה שמן ותמצית וניל ולערבב במהירות נמוכה כ-2 דקות.

התערובת תהיה מאוד דלילה וזה בסדר.


להעביר לתבנית ולאפות במשך 35 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.


לצנן לחלוטין בטמפרטורת החדר.


העוגה מוכנה לפני ציפוי שוקולד


גנאש

1 כוס שמנת מתוקה

100 גרם שוקולד מריר


בסיר קטן מעל להבה בינונית להרתיח שמנת מתוקה, להוסיף את השוקולד ולערבב עד המסה מוחלטת. לצנן.


לחצות את העוגה לחצי ולצפות בגנאש, להחזיר את השכבה ולצפות מבחוץ בשארית הגנאש.



* תחליף לריוויון, 1 כוס חלב פחות כפית + כפית חומץ ולתת לזה לעמוד ל-2 דקות.


15 comments:

חן 20 ביולי 2009 בשעה 1:25  

היי אוחצ'י
נראה טעים ברמות, ומגרה מאוד
אפשר בלי מרשמלו בפנים?
הייתי פותחת קונדיטוריה במקומך
נשיקות חן
ישראל

אריאלה פיקסלר אלון 20 ביולי 2009 בשעה 5:18  

אה.... אני לא קיבלתי את העדכון של זה !
:-((
כולה באתי לקחת את המתכון לבצק של הפריקאסה שלך וראיתי שיש פה עוד עדכון.
אני מוחה !
אמרתי לך שאני רוצה הודעות v.i.p
העיקר שאת שמה לי מול העיניים תמונות פורנוגרפיות שיגרו לי את הבעל, נכון?
אישה רעה שכמותך !
טוב, אני הולכת לקחת את המתכון לפריקאסה שלך ונראה איך ייצא לי, כי חיפשתי בנט וראיתי שחלק עושות עם ביצה, חלק בלי ועליך אני סומכת, ככה ש.... אני הולכת על שלך בייב.
והעוגה הזאת... עוד אחזור אליה לייטר...

טעמים במטבח רחוק 20 ביולי 2009 בשעה 9:59  

בוקר טוב חנצ'י יפה }}{{
בטח שאפשר, היה לי מרמשלו אז החלטתי לנצל אבל אפשר ללא שום ציפוי גם בפנים, העוגה רטובה ולחה מספיק שלא חייבים לצפות אותה בפנים, שוקולד מבחוץ יהיה מדהים.

אם תבואי אני מבטיחה לפתוח יחד איתך קונדיטוריה ובית מאפה וכל מה שתרצי אפילו...

לאב יה.

טעמים במטבח רחוק 20 ביולי 2009 בשעה 10:00  

יקירתי אין לי מושג מה קורה פה מבחינת עידכונים, אולי בגלל הבדלי השעות :}}
ספרי לי איך יצא הפריקסה
וואוו וזה ממכר יפתי, זה פשוט מתכון מנצח וטעים ברמות על..
הבטחתי לעצמי לאכול רק אחד וסיימתי עם 4 ועוד אחד שאף אחד לא הסתכל.

בהצלחה
אוהבת אותך מאוד
}{

אריאלה פיקסלר אלון 20 ביולי 2009 בשעה 14:21  

הנה, כעת קיבלתי את זה!!!
הנה, עשיתי לך העתק -הדבק מהמייל :
נשלח ב 20/07/2009 21:07
קטע, אה?
וחשבתי שהפאקינג בלוג שלך מסנן אותי...
שונא בלונדיניות דאבות שכמותו ....
טוב, ניצלת...

אז ככה כפרה, אני אחרי לא יודעת כמה פריקסאים....,
לא עשיתי את הבאונטי, אבל התוצאה היא דה סיים... עם הפריקאסה איראה בול בהיריון, ככה שלא תרגישי בהבדל, כן ?...
במקום לקנות לי בגדי תינוקות, לכי לקנות לי אוהלים של המארינס...
שיהיה לי מה ללבוש...
אבל כפרה, אם תיראי את התמונות של הפריקאסה את מתעלפת !
אגלה לך בסוד שהנאגלה הראשונה נגמרה עוד לפני שצילמתי (הסוללות היו בטעינה) אבל הכנתי שוב.
איזה טעים יא אללה.....
את לא מבינה...
עשיתי מ-2 בצקים, אחד עם ביצה ואחד בול כמו שלך. שניהם יצאו פצצות.
הכנתי גם פלפלצ'ומה וגם טירשי שאכלתי אותו אשכרה בכפית.
את תפוחי האדמה תיבלתי עם לימון ושמן זית ומלח, פלפל שחור וקצת צ'ילי (סתם כי בא לי) וזה היה מעדן, והכנתי לימונים כבושים בשבוע שעבר, בקיצור... פילפילה... אנוכי אימא של דמבו !
וואי כמה בלסנו !
איך הבאת לי אותה בהפוכה יא מלכה שכמותך !!!!
חכי לפוסט... חכי חכי....
יש פשוט בעיות בתפוז, אני לא מצליחה לשמור רשומות, בגלל זה אני לא מפרסמת כבר כמה ימים (חוץ מזה שהייתי חולה, אבל לא חשוב...)
קיצור, מי חולה עליך, אה?
טוב, אני רואה במייל שקיבלתי ממך מסר, איזה קטע...
טוב, אני הולכת לקרוא...
מתה עליך !

amir 20 ביולי 2009 בשעה 20:20  

בהחלט נראה קסום :)

תודה על המתכון, נראה נהדר וינוסה בקרוב.

יום טעים לך,

אמיר

שירלי נמש 21 ביולי 2009 בשעה 2:02  

OMG ....
זה נראה קטלני!
איזו עוגה שוקולדית ועסיסית.
נראית משו-משו, אהבתי מאוד.
אגב, אני מידי פעם מציצה באתר של הרשיס, יש להם תמיד עוגות וקינוחים כ"כ מפתים ושלך בהחלט מתאימה לקשט שם את השער.
נפלא!

טעמים במטבח רחוק 23 ביולי 2009 בשעה 7:45  

היי אמיר ברוך שובך !
תודה רבה, אשמח לשמוע איך יצא :)

טעמים במטבח רחוק 23 ביולי 2009 בשעה 7:46  

תודה שירלי יקרה
איזה מחמאה מקסימה !
המון תודה ויום נפלא לך }{

טעמים במטבח רחוק 23 ביולי 2009 בשעה 7:47  

ארי מותק, אחרי התמונות הבלתי חוקיות בעליל שלך של הפריקסה אני פשוט לא מוצאת מילים היגיוניות יותר.
את הדהמת אותי והייתי צריכה גרר כדי להחזיר את הלסת למקום.
שאפו ענקי לך!!!!!

bigjack 26 ביולי 2009 בשעה 13:07  

גם העוגה הזו הוציאה אותי משלוותי :-))
רק שאלה קטנה: מה זה הקרם הלבן במרכז? כי לא כתוב על זה כלום.

טעמים במטבח רחוק 26 ביולי 2009 בשעה 22:14  

היי צחי בוי :)
צודק לגמרי, הקרם הלבן הוא קרם מרשמלו שהכנתי עבור האתגר של היום, the daring bakers היום יפורסם ואז יתגלה..

תודה לך!!
:}

אור-לי 27 ביולי 2009 בשעה 14:52  

טוב , נשברתי - אנ י חייבת לנסות , בעלי בטוח יברך אותך { או שלא , אחרי שהוא יראה את המשקל שאני בטוח יעלה...} אני חדשה וכבר התאהבתי בבלוג , שאלה קטנה - בכמה מיים רותחים לערבב את הקפה הנמס ? תודה רבה.

נטלי 18 באוגוסט 2009 בשעה 5:29  

ת'אמת שאני ממש לא מבינה איך לא הגבתי לעוגה הזאת עד עכשיו, היא נראית מדהימה ועסיסית... יאמי! אוהבת עוגות בחושות עם ריוויון :P זה הופך אותן לכל כך הרבה יותר טובות, פשוט לא יאמן!:-)

נטלי

אנונימי,  3 בנובמבר 2016 בשעה 9:11  

נראת מעולה! כמה מים מוסיפים לקפה?

הוסף רשומת תגובה

תודה שנכנסתם והשארתם תגובה
אני שמחה על כל תגובה שמגיעה ממכם ואשמח לשמוע רעיונות ועצות.

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP