מופעל על ידי Blogger.

Translaton

עוגת חלב

>> יום ראשון, 22 במרץ 2009




ימי הולדת הן תמיד סיבה טובה בשבילי להכין עוגות מושקעות חדשות ומיוחדות
שבוע שעבר חגגנו לנסיכה מתוקה יום הולדת שמח והחלטתי להכין עוגה שכזאת

חיפשתי ומצאתי עוגה מדהימה ביופיה שנקראת עוגת חלב..
רק מהשם והסקרנות החלטתי מיד על העוגה הזאת, לא ידעתי מה לצפות כיון שאף פעם בחיי לא נתקלתי בעוגה שכזאת, אבל שמחתי שהבחירה נפלה עליה.


עוגת חלב

לבסיס

4 ביצים
4 כפות סוכר
4 כפות קמח
1 כפית אבקת אפיה
3 כפות אבקת קקאו
2 כפות מים חמימים
לנפות בקערה קמח, קקאו אבקת אפיה
בקערת המערבל להקציף סוכר וביצים לקצף בהיר ואחיד להנמיך את מהירות המערבל ולהוסיף את הקמח לתערובת,
להוסיף את המים ולערבב קלות (2 דקות).
להעביר ל-2 תבניות משומנות בקוטר 20 ס"מ (תבניות קטנות) לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ולאפות כ-15 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

קרם חלב
670 מ"ל חלב (3/4 2 כוסות)
70 גרם קורנפלור
2 וחצי כפות סוכר
70 גרם שוקולד לבן
170 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
100 גרם אבקת סוכר
לערבב 100 מ"ל חלב עם הסוכר והקורנפלור, לבחוש היטב כדי שלא יהיו גושים.
למזוג את יתרת החלב לסיר להוסיף את השוקולד הלבן ולבשל על להבה בינונית עד שרותח, לבחוש ולהנמיך את האש

למזוג לתוך תערובת החלב והשוקולד את החלב הסוכר והקורנפלור ולערבב כל הזמן עד שהתערובת מסמיכה.
לצנן.
להקציף חמאה עם אבקת סוכר ולהוסיף לתערובת החלב.


ציפוי שוקולד
140 גרם שוקולד חלב
3 כפות חלב
2.5 כפות סוכר
100 גרם חמאה רכה
להמיס את כל המרכיבים על סיר בן מארי עד שהכל נמס והופך להיות קרמי ולצנן.

להרכבת העוגה להרטיב מעט את העוגה בליקר או מי סוכר, לצפות מחצית קרם חלב, ציפוי שוקולד להניח עוגה נוספת על הקרם ושוב להרטיב את העוגה לצפות בקרם חלב ולסיים בציפוי שוקולד.

הערות:
כמויות בסיס העוגה מתייחסות לתבנית קטנה 20.
הקרם חלב מזכיר מאוד מלבי ולי לעומת המתכון המקורי הוא לא התקשה מאוד.

במתכון המקורי בקרם השוקולד משתמשים במרגרינה, אני המרתי לחמאה.

העוגה שונה מעוגות מוכרות, מיוחדת ואחרת.

יום ההולדת כפול, היה שמח וטעים.
מזל טוב !:



7 comments:

fairy_mi 23 במרץ 2009 בשעה 18:14  

יומולדת שמחחחחחחחחחחחח לנסיכה
ואיזה כיף שיש לה אמא שמכינה לה כאלה עוגות מושקעות
נראה מצוין! אהבתי את הקרם
ובכלל כל דבר עם חלב חביב עליי ביותר...

Rebecca 23 במרץ 2009 בשעה 21:31  

חחח איזה חמודה!! =] זה נראה ממש טעים וגם היה טעים! תודה=] אהבתי תשם "עוגת חלב"

טעמים במטבח רחוק 24 במרץ 2009 בשעה 20:24  

תודה רבה, אני אמסור לה
כיף תמיד עם עוגות טעימות וששמח
}{

טעמים במטבח רחוק 24 במרץ 2009 בשעה 20:24  

תודה ילדה יפה, מזל טוב , העוגה שלך היא עוגת החלב :}}}

אנונימי,  26 במרץ 2009 בשעה 1:24  

ניראה יאמממי שבה לישר!!!

מזל טוב לנסיכה שלכם...

תודה פונצי
נשיקות חמות לנסיכה
שונט

טעמים במטבח רחוק 27 במרץ 2009 בשעה 11:16  

תודה לך שונטי יקרה
}{
גם עבורך מחכה מתכון מיוחד

שבת קסומה לכם.

נועה 19 בפברואר 2010 בשעה 14:18  

היי פונטש,

העוגה נראית לי נפלאה...!
אני רוצה להכין אותה בתבנית 26.
האם עליי להגדיל רק את הכמות של בסיס העוגה, או שגם את הקרם והציפוי?
בתודה.

הוסף רשומת תגובה

תודה שנכנסתם והשארתם תגובה
אני שמחה על כל תגובה שמגיעה ממכם ואשמח לשמוע רעיונות ועצות.

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP