מופעל על ידי Blogger.

Translaton

פוקצ'ה עם ביצת עין

>> יום שבת, 7 במרץ 2009






ברגע ששרית מפורום חלבי פרסמה את הפוקצ'ות המדהימות של איה מהמטבח של איה, האלה זממתי עליהן
מה יותר מגרה מפיתה בסגנון אבלועפיה עם ביצת עין ועליה זעתר ומלח גס ?
חיכיתי לזמן נוח, והכי נוח היה לי הבוקר
התעוררתי מוקדם לפני שכולם פקחו עיין תורנית, הבצק נח כבר לילה קודם במקרר, רידדתי שיטחתי ולאט לאט בני המשפחה התעוררו, בגלל הריח כמובן...

פוקצ'ה עם ביצת עין

מצרכים ל -5 פוקצ'ות בערך
3 כוסות קמח
2 - 3 כפות שמן זית
1/2 1 כף סוכר
1 כפית מלח
1 כף שמרים יבשים
1 כוס מים חמימים
5 ביצים (לפוקצ'ת העין)
מלח גס לפיזור
זעתר לפיזור

אופן הכנה
בקערת המיקסר שמים את הקמח, הסוכר והמלח - ומערבבים טוב בעזרת מזלג
מוסיפים את השמרים - ושוב מערבבים
מוסיפים את השמן והמים החמימים- מערבלים בעזרת וו הלישה במהירות נמוכה לחצי דקה
לאחר שהבצק מתחיל להתגבש מגבירים את המהירות - ולשים כחמש שש דקות
(איה מציעה להוספיף עוד כף שמן זית בנוסף למה שרשום במתכון - לשיקולכם...)
אוטמים את הקערה בניילון נצמד ומכסים במגבת - להתפחה ראשונה, אצלי הבצק הלך לישון למשך הלילה..
משמנים עם שמן זית את הידים ואת משטח העבודה
לוקחים מהבצק חתיכה בגודל כדור טניס - ובעזרת הידיים יוצרים צורה מעוגלת
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה - ובעזרת מצקת יוצרים גומה במרכז
כך עושים עם שאר הבצק
מכסים - ומניחים בצד להתפחה שניה (כחצי שעה)
מחממים את התנור לחום בינוני גבוה 180 - 200
יוצקים ביצה שלמה לתוך הגומה ( בעדינות שלא תשפך החוצה)
מפזרים מעל צהוב הביצה פלפל שחור
ומעל כל הפוקצ'ה קצת מלח גס
מכניסים לתנור לכ-רבע שעה או עד שהפוקצ'ה מקבלת צבע זהוב והביצה מוצקה.

טיפ - כיון שלפוקצ'ות אצלי לקח יותר מרבע שעה להיות מוכנות, אני קודם אפיתי את הפוקצ'ה וכמה דקות לפני שהוצאתי מהתנור שפכתי ביצה לתוך הגומה המוכנה, ככה הביצה היתה מוכנה יחד עם הפוקצ'ה.

הגשתי עם ירקות טריים וגבינת לבנה עם שמן זית וזעתר... אוווח היה טעים!!

אבולעפיה בתוך הבית בלי לצאת...

6 comments:

אנונימי,  8 במרץ 2009 בשעה 7:49  

אחותי שלי
אבולעפיה פראייר לידך כל הכבוד
תשלחי שאטעם משהו
נשיקות שבוע נפלא
חן ישראל

bakingforthecure 8 במרץ 2009 בשעה 12:56  

איזה רעיון מעולה! נראה טעים במיוחד!

fairy_mi 9 במרץ 2009 בשעה 19:06  

בטח שהתעוררו בגלל הריח... אפילו אותי הוא כמעט העיר :)
נראה מעולה!
אני מכירה את הגירסה המקוצרת של ביצה בתוך פיתה, אבל זה כבר שידרוג רציני :) נראה יופי!

טעמים במטבח רחוק 9 במרץ 2009 בשעה 21:27  

שבוע נפלא יקירתי.
המשלוח כבר בדרך..
נשיקות!

טעמים במטבח רחוק 9 במרץ 2009 בשעה 21:28  

חחחחחח
אצלי בבית מתעוררים בעקבות הריחות
אחרת ישנו כל היום..

חג שמח :}

הוסף רשומת תגובה

תודה שנכנסתם והשארתם תגובה
אני שמחה על כל תגובה שמגיעה ממכם ואשמח לשמוע רעיונות ועצות.

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP