מופעל על ידי Blogger.

Translaton

פאי שוקולד

>> יום ראשון, 1 במרץ 2009




ביום שישי במסגרת הסיבוב היומי שלי בבלוגי האוכל ברחבי העולם, הגעתי לבלוג של סיווי מתפוז
אצלה בעמוד הראשי התנוסס פאי שוקולד מדהים ביופיו. ישר התאהבתי.
אני אוהבת פאי, יש משהו יפה כל כך בצורה של הבצק הפריך שמתקבל בתוך התבנית ואין ספור אפשרויות לכסות את הפאי
ממש משחקים של אוכל שכל פעם משנים את המרכיבים..
כיוון שעדיין לא גיבשתי סופית את עוגת הקינוח לשבת החלטתי להכין, אמנם עם מעט שינויים אבל פאי שוקולד אמיתי.

לבצק הפריך
1/2 כוס סוכר
200 גרם חמאה קרה
3/4 1 כוס קמח
1 ביצה
מעט מלח

לשכבת השוקולד
150 גרם שמנת מתוקה
200 שוקולד מריר
1/4 כוס סוכר
2 ביצים
2 כפות קמח
קורט מלח

אופן ההכנה:
לבצק הפאי
בתוך קערת מעבד המזון לעבד קמח חמאה וסוכר בפולסים קצרים עד לקבלת תערובת פירורים
להוסיף את הביצה וקורט מלח ולהמשיך עוד מספר פולסים עד שהבצק מתאחד מעט ביחד
לשטח את הבצק על ניילון נצמד בצורת דיסק ולאפסן במקרר לשעה.

על משטח מקומח לרדד את בצק הפאי ולהעביר לתבנית פאי, להדק שוליים ולחתוך שאריות (אפשר עם שאריות הבצק להכין טארטלים קטנים אישיים)
את הפאי להכניס לחצי שעה למקרר ובינתיים להכין את מילוי השוקולד.
שכבת שוקולד
בסיר קטן על להבה בינונית להביא לרתיחה שמנת מתוקה להוסיף את השוקולד ולבחוש היטב עד שהשוקולד נמס לחלוטין בתערובת השמנת, להוציא מהאש להוסיף במהירות ביצים קורט מלח וקמח לערבב לתערובת אחידה ולמזוג על בסיס הפאי

לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 30 דקות, לצנן ולהגיש בתוספת כדור גלידה.


מקור:מגי , השראה סיווי


3 comments:

Hadar 2 במרץ 2009 בשעה 16:22  

ze gfr aya uga tof afl im a gilda ze sof ha derr

טעמים במטבח רחוק 4 במרץ 2009 בשעה 7:03  

נכון ?
ובמיוחד כשחיממנו אותה קצת..
שמחה שאתה אוהב, יש לך את אותם טעמים של אמא
אוהבת אותך ילד יפה שלי!!!!

rebecca,  19 במרץ 2009 בשעה 18:29  

ok it took me a while to make a comment but really, it looks so yummy!

הוסף רשומת תגובה

תודה שנכנסתם והשארתם תגובה
אני שמחה על כל תגובה שמגיעה ממכם ואשמח לשמוע רעיונות ועצות.

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP