מופעל על ידי Blogger.

Translaton

עוגיות אוריאו תוצרת בית Oreo

>> יום חמישי, 5 בפברואר 2009





אמא משעמם לי..
משפט שחוזר על עצמו הרבה בתקופה האחרונה
איך לא בעצם? בשעה 5 כבר מחשיך , לא יוצאים כמעט בקור הזה, חברים בקושי מגיעים כי גם להם קר והשלג הזה השנה החליט לשבור את כל השיאים.
פעם אחת אנחנו עושים פיקניק בסלון עם שקי שינה ומשחקים
פעם אחרת האחים הגדולים שלו מאמצים אותו בתור "באדי" והוא מרגיש ממש גדול וחשוב
ופעם נוספת אני פשוט מספחת אותו אלי למטבח ומציעה לו להכין משהו שהוא הכי בעולם אוהב..

זה מה שהיה בסוף שבוע האחרון, נכין אוריאו ביחד החלטתי ושמחת בית השואבה חדרה לביתנו..

הוא היה העזרן שלי (טעות במקור) עם סינר קטן והמון רצינות , לש יחד איתי את הבצק הנפלא, מילא וליקק את העוגיות , הצמיד ביחד וזלל..וזלל וזלל.. עד שכאבה לו הבטן ולציפוי העוגיות הוא כבר הלך לראות פוקימון בטלויזיה.
היה כיף, או יותר נכון היה יום מלא :)

מקור העוגיות בעיקרון עוגיות מנטה של מרתה סטיוארט אני שינתי בהתאם לאוריאו עם השינויים הנדרשים.
בדרך כלל עוגיות Oreo הן שוקולד ובפנים השוקולד הלבן ובלי ציפוי, אני שיניתי מעט... :-)

עוגיות Oreo -

1 וחצי + 3 כפות קמח לבן
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס + 1 כף קקאו
1 וחצי כפיות מלח
130 גרם חמאה בטמט' החדר חתוכה לקוביות
1 ביצה

למילוי
1/2 כוס שמנת מתוקה
170 גרם שוקולד מריר

לגנאש/ציפוי
170 גרם שוקולד לבן

אופן ההכנה
בקערה גדולה לנפות קמח וקקאו.

בקערת המיקסר לערבב חמאה וסוכר עד לתערובת אחידה
להוסיף את הביצה ולהמשיך לערבב
להנמיך את מהירות המיקסר ולהוסיף את הקמח בהדרגה לערבל עד שהבצק מתמזג.
לחלק את הבצק ל-2 חלקים לרדד לצורת דיסק ולעטוף בנייר נצמד, לאפסן במקרר לשעה.

לחמם תנור ל-180 מעלות

לקמח משטח עבודה באבקת סוכר ולרדד את הבצק לעובי 2 ס"מ בערך, לקרוץ בעזרת חותכן עוגיות עגול עיגולים ולהניח בתבנית אפייה מכוסה בנייר אפיה את העוגיות , לאפות בין 10 ל-15 דקות.
להוציא ולצנן.
עוגיות לפני האפייה


למילוי
בסיר קטן על להבה בינונית להרתיח את השמנת המתוקה להוסיף את השוקולד ולבחוש כל הזמן עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
לכבות את האש ולצנן 10 דקות.

בעזרת כפית לקחת קרם שוקולד מהסיר ולשטח על עוגיה, לקחת עוגיה נוספת ולסגור סנדוויץ'.

העוגיות ממולאות ומוצמדות

לגנאש
בסיר בן מארי להמיס את השוקולד הלבן , לבחוש כל הזמן עד שהשוקולד נמס לגמרי. לצנן.

לטבול את העוגיות בקרם השוקולד הלבן ולצנן.

עוגיות אוריאו מוכנות



הוסף רשומת תגובה

תודה שנכנסתם והשארתם תגובה
אני שמחה על כל תגובה שמגיעה ממכם ואשמח לשמוע רעיונות ועצות.

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP