מופעל על ידי Blogger.

Translaton

עוגה בחושה פירות יבשים

>> יום שלישי, 3 בפברואר 2009




עוגות בטמפרטורה של ארה"ב

תמונת חורף מהבוקר

טו-בשבט כמעט כאן ..
בישראל מרגישים כמעט אביב ברגע שטו-בשבט מגיע, השקדיה פורחת הציפורים מציצות, חגיגת טעמים של פירות יבשים.
פה עדיין קר ואפילו מושלג מדי, אז חשבתי אולי אם נקדים את חגיגות טו-בשבט גם פה יפסיק החורף והאביב יגיע ? ואין דרך יותר טעימה לקבל את האביב מעוגה בחושה מלאה כל טוב פירות יבשים אגוזים ושוקולד צ'יפס ?

עוגת פירות יבשים

מקור המתכון נירהמ1 - השינויים שלי
בסוף

3 כוסות קמח תופח (או קמח רגיל בתוספת אבקת אפייה)
200 גרם חמאה רכה
1 וחצי כוסות סוכר
3 ביצים
1 שמנת חמוצה (או כוס מיץ תפוזים או כוס חלב)
קליפות תפוזים או אשכוליות מסוכרות
דובדבנים מסוכרים
תמרים יבשים
משמשים יבשים

צימוקים כהים מושרים במים חמים ל-10 דקות
אגוזי מלך קצוצים גס
קליפת לימון מגוררת
קליפת תפוז מגוררת
2
סוכר וניל
2 כפות רום
1 שקית אבקת סוכר

אופן ההכנה:

בקערה גדולה לנפות קמח + אבקת אפיה ולהוסיף את הפירות היבשים ולערבב ביחד בקערת המיקסר לערבב חמאה רכה + סוכר לתערובת קרמית להוסיף ביצים , כל פעם אחת ולערבב היטב אחרי ההוספה. להוריד את מהירות המערבל ולהוסיף בהדרגה את הקמח המעורבב עם הפירות היבשים להוסיף את השמנת ואת הרום לשמן 2 תבנית אינגליש קייק ולאפות 45 דקות או עד שמזהיב וקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

הערות:
  • אני השתמשתי בשקית פירות יבשים שכללה פפאיה, מישמיש אננס קוקוס אוכמניות יבשות צימוקים אגוזים
  • הוספתי שוקולד צ'יפס
  • במקום שמנת חמוצה הוספתי כוס שמנת מתוקה וחצי כוס חלב
  • לא הוספתי קליפות לימון או תפוז מגוררות
  • לא השתמשתי ברום, הוספתי במקום כפית תמצית וניל
  • העוגה יוצאת טעימה טעימה טעימה!
קחו חתיכה בצאתכם !

4 comments:

אנונימי,  7 בפברואר 2009 בשעה 14:04  

נראית יופי! והתמונות עושות ברררר... מ קסים.

שימרית

טעמים במטבח רחוק 7 בפברואר 2009 בשעה 21:24  

תודה שימרית
ובאמת ברררררר מאוד פה

שבוע טוב
:}

נועה 19 בפברואר 2010 בשעה 17:21  

היי פונץ',

נראית מעולה וחשק להכין.

בסוף המצרכים למתכון,
רשמת 1 אבקת-סוכר.
1. האם הכוונה היא ל-100 גרם?
2. לא ציינת שאבקת הסוכר היא לציפוי מעל העוגה, ואילו במתכון כבר יש סוכר.
איפה לשים אותו?...

בתודה!

אורנה 31 בינואר 2011 בשעה 5:11  

עוגה טעימה ביותר ממש הצלחה וקיבלתי
עליה מחמאות במקום שמנת חמוצה שמתי מיץ תפוזים.

הוסף רשומת תגובה

תודה שנכנסתם והשארתם תגובה
אני שמחה על כל תגובה שמגיעה ממכם ואשמח לשמוע רעיונות ועצות.

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP