מופעל על ידי Blogger.

Translaton

עוגת גבינה אפויה

>> יום שני, 9 בפברואר 2009




חוויה מתקנת..
אחרי מקרה עוגת גבינה המעוותת החלטתי לעשות עוגה חדשה
אני אוהבת את עוגת הגבינה האפויה, היא עוגה נוסטלגית עבורי וכזאת שמזכירה לי יותר מכל העוגות את ישראל
כמה חיכיתי עד שהגיעו לפה (ארה"ב) גבינות של ישראל כדי להגיע לטעם הנכון
נכון שעוגות גבינה ניו-יורקיות הן גם עוגות מדהימות ושוות ביותר, אבל יש משהו תמים ואהוב בעוגה שכולם אוהבים לאפות - בכל חג שבועות בכל בית בישראל תמצא אותה.

הימים כאן הן ימים שלפני וולנטיין דיי, בכל מקום אפשר למצוא ממתקים וכרטיסים דובונים ולבבות, וגם אני נדבקתי קצת בקדחת האהבה.. ואת העוגה הזאת אפיתי בתבנית לב ועיטרתי במסורת הקיטש בשמנת מתוקה עם טיפת צבע מאכל ורוד ממתקי לבבות צבעוניים ופטל אדום..

לחיי האהבה !!
אז הנה חוויה מתקנת ומוצלחת..

עוגת גבינה אפויה
500 גרם גבינה לבנה 5%
250 גרם גבינה לבנה 9%
4 כפות קורנפלור
4 ביצים מופרדות
1 קופסא אינסנט פודינג וניל
3/4 כוס סוכר

לחמם תנור ל-180 מעלות
לשמן תבנית 24 ס"מ.
בקערה גדולה לערבב גבינות ולהוסיף את הקורנפלור ואת האינסטנט פודינג וניל ולערבב היטב, להוסיף לתערובת את החלמונים ולערבב עד שהחלמונים נבלעים לחלוטין בתוך התערובת.

בקערת המיקסר להקציף את החלבונים במהירות גבוהה, להוסיף בהדרגה את הסוכר ולהקציף עד שהקצף לבן ונוקשה.

להוסיף לתערובת הגבינה מחצית מתערובת החלבונים ולקפל פנימה. להוסיף את יתרת הקצף ולקפל עד שיבלע כליל.

לצקת את התערובת לתבנית המשומנת, ולאפות 50 דקות או עד שהעוגה מזהיבה ונראית כאילו מתבקעת באמצע מעט.
לכבות את התנור ולהשאיר את העוגה בתנור הכבוי בערך 30 דקות.

העוגה תגבהה מאוד ותרד קצת , זה בסדר.


אפשר לצפות העוגה בקרם שמנת מתוקה + 3 כפות סוכר ולעטר בתותים או דובדבנים.

2 comments:

fairy_mi 12 בפברואר 2009 בשעה 12:24  

מוכנה להתחלף איתך :) ולספוג את הגבינות.
בנזוגי מנסה לשכנע אותי בקביעות לעבור לארה"ב...
העוגה מעוררת תיאבון

לוח חינם 17 בפברואר 2010 בשעה 6:50  

לחיי האהבה המתוקה פוסט טוב אוהבת

הוסף רשומת תגובה

תודה שנכנסתם והשארתם תגובה
אני שמחה על כל תגובה שמגיעה ממכם ואשמח לשמוע רעיונות ועצות.

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP