יום שלישי, 10 בפברואר 2009

טירמיסו בהגשה אישית






טירמיסו בכוסות אישיות

בטיול הראשון שלנו (והיחיד) לאיטליה כשהתיישבנו במסעדה מקומית והוא טעם מהקינוח טירמיסו הוא עצם את העיניים ואמר זהו זה לא צריך יותר כלום, זהו זה הטעם!
אני אנסה לשחזר את הטעם והפעם אפילו בצורה טובה יותר ומיוחדת , הפעם הוא לא יצטרך להתחלק עם אף אחת בטעם, אני אכין בכלים אישיים ורק לו!
הסתובבתי בבלוגיה בדקתי כמעט את כל המתכונים של הטירמיסו שיש, עד שהגעתי למתכון של דיוויד ליבווביץ ושם תקעתי דגל.
אפילו בזכותו ידעתי באיזה כלים אכין את הקינוח הזה.

טירמיסו בכלים אישיים
1/2 כוס קפה אספרסו בטמפרטורת החדר
2 כפות רום כהה
1 כף קוניאק (אני ויתרתי)
2 ביצים גדולות מופרדות בטמפרטורת החדר
קורט מלח
7 כפות סוכר (90 גרם)
250 גרם גבינת מסקרפונה (1 כוס)
12 ביסקויטים חתוכים ל-6.5 ס"מ בערך
אבקת קקאו לא ממותקת לפידור מעל

אופן ההכנה:

לערבב את הקפה רום והקוניאק ביחד ולהניח בצד.

בקערת המיקסר לערבב את החלבונים עם קורט מלח עד שמתחיל להתייצב, להוסיף מחצית מכמות הסוכר ולהמשיך לערבב עד שהקצף הופך להיות יציב וקשה.

בקערה אחרת לערבב את החלמונים עם שארית הסוכר עד שהקצף הופך להיות תפוח ובהיר (3 דקות בערך),
לעצור את המיקסר מדי פעם ולגרד את הסוכר מדפנות הקערה.

להוסיף את גבינת המסקרפונה לקערה ולקפל עד שהתערובת חלקה והגבינה נבלעת לחלוטין.
לקפל חצי מקצף החלבונים אל תערובת הגבינה לערבב בעדינות ולהמשיך עם החצי השני עד שכל הגבינה בתערובת.

לטבול את העוגיות בתערובת הקפה/קוניאק בין 5 ל-10 שניות, עד שהעוגיות ספוגות לחלוטין, לשבור לחצי ולהניח בכוסות ההגשה (או בתבנית עוגה), לשפוך תערובת מסקרפונה מעל להמשיך בשכבת ביסקווטים נוספת ולסיים בתערובת מסקרפונה
לאפסן במקרר לפחות 4 שעות
ממש לפני ההגשה לפדר אבקת קקאו להגיש,

לעצום עיניים ולהגיד - זהו, זה הטעם!!
זהו, זה הטעם!

3 תגובות:

לוח חינם אמר/ה...

שמחה ללמד מהפוסט האיכותי שאת עושה

אנונימי אמר/ה...

ממש מרגה
יצא סוף הדרך!

Unknown אמר/ה...

אפשר לדעת לכמה כוסות הכמות הספיקה?

Go Check the beautiful Keto Party Yaidy had ! @sweetketolife