מופעל על ידי Blogger.

Translaton

עוגת שוקולד חמה, פונדט

>> יום שבת, 22 בנובמבר 2008




אני אוהבת להסתובב ב-IKEA, זה לא רחוק מהבית ותמיד אני נהנית לראות את העיצובים
הקטנצ'יק אוהב לשחק במשחקייה שלהם ואני במשך השעה הזאת שהוא שם קונה לי כל מיני כלים חדשים למטבח מתכננת תיכנונים ונהנית מהגלידה והסינרול החם..

כשראיתי את הכוסות האלה ידעתי בדיוק מה יהיה בהם, עלו רק 29 סנט ליחידה ואפשר להשתמש בהם במיקרו בתנור ולשטוף במדיח בקיצור - הללוייה..
מזמן אני מתכננת להכין את העוגה וולקנו/פונדט עוגת שוקולד מתפרצת,שוקולד חמה כזאת שברגע שהכפית נכנסת פנימה פרץ של שוקולד חם יוצא מתקתק טעים נמס על הלשון - יאממממי
המתכון מהבלוג המדהים של מאיה בצק אלים והוא הטוב ביותר אחרי שניסיתי כמה אחרים ולא אהבתי את התוצאה
מומלץ!

  • לעוגה:
  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 150 גרם חמאה
  • 2 ביצים
  • 2 חלמונים (רק הצהוב של הביצה)
  • 4 וחצי כפות סוכר
  • 2 וחצי כפות קמח
  • אופן ההכנה:
להמיס את השוקולד והחמאה בקערה מעל אש בינונית עד לתערובת חלקה ואחידה, מורידים מהאש ומוסיפים 2 ביצים (השלמות) לטרוף היטב ולבזוק מעט מלח ממשיכים עם החלמונים ושוב מערבבים היטב לתוך התערובת עד שהביצים נבלעות לגמרי
להוסיף את הסוכר
מוסיפים את הקמח ומקפלים לתערובת השוקולד עד שהקמח נבלע לחלוטין.
זהו.
אני שמרתי את התערובת בתוך הספלים עד שסיימנו לאכול ובסוף הארוחה אפיתי בדיוק 8 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות
הטעם אלוהי
המרקם נפלא
ההגשה בכוסות הוכיחו את עצמן
וללא ספק אני אמשיך ואאפה את העוגה המדהימה קלה וטעימה הזאת.....

(טיפ - מהחלמונים עשינו האיש ואני נשיקות מרנג מדהימות, מחר אפרסם אותם)


7 comments:

מירי 23 בנובמבר 2008 בשעה 2:49  

אכן מתכון נהדר, ניסיתי אותו אפילו בגרסא שהתאמתי לפסח ויצא מצוין.
נראה נהדר, מהביל ויאמי ביותר!
עשית לי חשק לאיקאה, תתחדשי על הכוסות היפות האלה!

טעמים במטבח רחוק 23 בנובמבר 2008 בשעה 7:57  

תודה מירי
וואוו לפסח זה בוודאי היה שוס!

שבוע נפלא !

אנונימי,  25 בנובמבר 2008 בשעה 2:38  

היי באיי שם
אהבתי מאוד מאוד..
הכנתי דווקא משהו דומה מתכון של אחת הבנות מהפורום
של המיטבח של איה...

אנסה גם את זה למה לא? אצלי כולם חולים על שוקולד
אז כל מתכון שנישמע וניראה שחיתותי מיתקבל בשימחה חהה
תודה ענקית
שונטי

טעמים במטבח רחוק 25 בנובמבר 2008 בשעה 9:52  

היי שונטי
מומלצת ביותר
שימי לב לחום התנור ותבדקי אחד לפני ה-8 דקות להיות בטוחה שהעוגה לא תתייבש.
אני מתכוונת להכין אותה שוב בחג ההודיה אצלנו פה ביום חמישי, פשוט נהדרת!

תודה לך.

טעמים במטבח רחוק 25 בנובמבר 2008 בשעה 9:52  
תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.
ורד,  18 בפברואר 2009 בשעה 16:35  

מעולהההההההההה!!!! תודה רבה על המתכון

Jasmine Levi 14 בפברואר 2013 בשעה 2:58  

למדתי שכשאני מכינה עוגת שוקולד מהירה זה תמיד יוצא הכי מוצלח.
יש משהו ממכר בפשטות.

הוסף רשומת תגובה

תודה שנכנסתם והשארתם תגובה
אני שמחה על כל תגובה שמגיעה ממכם ואשמח לשמוע רעיונות ועצות.

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP