מופעל על ידי Blogger.

Translaton

עוגת יום הולדת לנסיך!

>> יום רביעי, 19 בנובמבר 2008




מודה אני אוהבת חמאת בוטנים, כל מתכון שאני רואה שיש בו חמאת בוטנים ישר נאסף למאגר המתכונים שלי להכנה בעתיד..
בשיטוטי ברחבי בלוגי האוכל באינטרנט נתקלתי בעוגת שוקולד חמאת בוטנים מדהימה ביופיה וישר ידעתי, זאת תהיה עוגת יום ההולדת של הנסיך.
גם הוא כמוני אוהב ביותר חמאת בוטנים, יכול לאכול ישר מהצנצנת ובכל קומבינציה שעולה על הדעת.

מה יותר מתאים אם כך לחגיגת יום הולדת עוגה שכולה חמאת בוטנים ומעוטרת בReese's cups- מה צריך יותר?
בלילה הכנתי את העוגה ולא היה מאושר ממנו הבוקר כשהוא התעורר ויחד עם הבלונים הוא גילה את העוגה - שלו !

מזל טוב ילד שלי.

לעוגה:
2 כוסות קמח רגיל
1/2 כוס קקאו
1/2 כפית סודה לשתיה
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
250 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
1 ו-1/2 כוס סוכר
2 ביצים גדולות
2 חלמונים
1 כפית תמצית וניל
1 כוס חלב
(אופציה, להמיס חצי חבילת שוקולד מריר ולצנן)

ציפוי חמאת בוטנים
1 כוס אבקת סוכר
1 כוס חמאת בוטנים
5 כפות חמאה רכהה
3/4 כפית תמצית וניל
1/3 כוס שמנת מתוקה

לעיטור:
שוקולד Reese's שבור לחתיכות קצוץ וחלק מהשוקולד חצוי לשניים.

אופן הכנת העוגה:

בקערה לערבב את הקמח הקקאו אבקת סודה לשתיה אבקת האפיה והמלח ביחד לתערובת אחידה

במיקסר להקציף חמאה עד לקבל תערובת קרמית ולהוסיף סוכר, להמשיך להקציף עוד 2 דקות עד שהכל מתערבל יחד
להוסיף את הביצים אחד אחרי השני - להמתין לערבול מוחלט כל פעם שמוסיפים ביצה
לעצור את המיקסר ולגרד את דפנות הקערה אם צריך
להוסיף תמצית וניל ולהנמיך את קצב המיקסר
להוסיף את תערובת היבשים ואת החלב, לשפוך את היבשים ב-3 פעמים ואת החלב בפעמיים, להתחיל ולסיים עם הקמח.
לערבל כל פעם רק עד שמתערבל יחדיו.
לגרד את מה שהצטבר בדפנות הקערה ולהוסיף את השוקולד המומס (אופציה) לקפל היטב לתוך התערובת.

לשמן 2 תבניות בגודל 24 ולקמח מעט ולשפוך את תערובת העוגות באופן שווה ב-2 התבניות.
לאפות בין 25 - 30 דקות עד שהעוגה קפיצית למגע ולקרר.

להכנת הקרם
לערבל את כל מרכיבי הקרם ביחד חוץ מהשמנת המתוקה, לגרד היטב דפנות הקערה להוסיף שמנת ולערבל עד שהעיסה הופכת להיות רכה ואוורירית.

הרכבת העוגה
לצפות את העוגה הראשונה בקרם חמאת בוטנים להניח את העוגה השנייה ולצפות ביתר הקרם
לעטר בשוקולד לפי התמונה ולחגוג יום הולדת בטעם חמאת בוטנים !!


מקור המתכון:
-cup-chocolate-peanut-butter-cake


10 comments:

טל 19 בנובמבר 2008 בשעה 10:06  

מזל טוב.
גם אנחנו חוגגים לנסיך יום הולדת בשבת :)

מירי 19 בנובמבר 2008 בשעה 10:24  

ואו, איזו עוגה יפהפיה ומושקעת! מזל טוב לקטנצ'יק וכל הכבוד לאמא המוכשרת והמשקיענית!

gal 19 בנובמבר 2008 בשעה 16:01  

DAMN THAT LOOKS GOOD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
i cannt wait to eat it<333

טעמים במטבח רחוק 19 בנובמבר 2008 בשעה 17:53  

תודה טל
מזל טוב לנסיך שלכם גם , אני מחכה לראות את העוגה של הנסיך שלך בבלוג :}

טעמים במטבח רחוק 19 בנובמבר 2008 בשעה 17:53  

תודה מירי
אמסור את המזל טוב ממך
:}

טעמים במטבח רחוק 19 בנובמבר 2008 בשעה 17:55  

Thank you Gal, me 2
it's look good though... !

love you baby
ema

אנונימי,  20 בנובמבר 2008 בשעה 1:36  

מזל טוב נסיך אמיתי שלנו
תהנה מכל ביס
ותחשוב שיש עוד אנשים שחולים על חמאת בוטנים :)
נשיקות חן קרוז כספי

אנונימי,  20 בנובמבר 2008 בשעה 1:41  

מזל טוב נשיקות וחיבוקים
בראבו לאמא של הנסיך

טעמים במטבח רחוק 20 בנובמבר 2008 בשעה 9:24  

תודה חן יקרה
הנסיך הודה לך
הצטער שהוא היה קצת ישנוני ואמר שהוא אוהב בחזרה.

יודעת.. הרי איתך טעמתי את הטעם בפעם הראשונה על בננה, זוכרת ??

טעמים במטבח רחוק 20 בנובמבר 2008 בשעה 9:25  

תודה אנונומי
חבל שלא מפרסמים שמות.
אבל המון תודות מהנסיך וממני.

הוסף רשומת תגובה

תודה שנכנסתם והשארתם תגובה
אני שמחה על כל תגובה שמגיעה ממכם ואשמח לשמוע רעיונות ועצות.

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP