מופעל על ידי Blogger.

Translaton

כנאפה

>> יום שבת, 4 באוקטובר 2008


מקור המתכון: קלודיה רודן, "בישול ים תיכוני"

500 גרם בצק כנאפה (בצק קדאיף)
250 גרם חמאה ללא מלח, מומסת
1 ק"ג גבינת ריקוטה, אורדה או גבינה מוצקה אחרת, ללא מלח
סירופ:
500 גרם סוכר
300 מ"ל מים
1 כף מיץ לימון
2 כפות מי ניצת תפוזים ו/או מי ורדים
לקישוט:
75 גרם פיסטוק חלאבי, קצוצים דק

+ מחממים תנור לחום בינוני (180 צ).
+ מניחים את בצק הקונאפה בקערה גדולה, יוצקים עליו את החמאה המומסת והמצוננת מעט. מערבבים את רצועות הבצק עם החמאה בעזרת הידיים, מפרידים אותן זו מזו ומצפים אותן היטב בחמאה.
+ משטחים מחצית מכמות הבצק בתחתית מגש עגול גדול או כלי חסין חום. מפוררים מעליו את הגבינה בשיכבה אחידה, ומכסים בשיכבה משארית הבצק. מהדקים היטב בידיים כדי שהשכבות תידבקנה היטב זו לזו. אופים 45 דקות.
+ מגבירים את חום התנור לחום גבוה (230 צ) ואופים עוד 15 דקות או עד שפני העוגה מזהיבים מעט.
+ מכינים את הסירופ מיד כשמכניסים את העוגה לתנור, כך שיספיק להצטנן. מרתיחים את הסוכר, המים ומיץ הלימון ביחד כ-15 דקות או עד שהסירופ שנוצר מתעבה דיו כדי ציפוי כף. מוסיפים את מי ניצת התפוז או מי הוורדים ומבשלים עוד 30 שניות. מניחים לסירופ להצטנן, מקררים במקרר.
+ כשהעוגה אפויה, מעבירים סכין חדה סביב סביב והופכים אותה על צלחת הגשה עגולה גדולה. יוצקים עליה את הסירופ וזורים למעלה את הפיסטוקים הקצוצים. אפשר גם להגיש ישירות מתוך התבנית ולהפחית, אפילו עד כדי מחצית, מכמות הסירופ. מגישים חם.

1 comments:

צלחות קורנינג 23 באוקטובר 2010 בשעה 11:39  

אני פשוט לא מאמינה!!! מתכון לקנאפה? אין לי מילים- זה אחד המאכלים האהובים עלי, זהו! שיש הבא- הכנות קנפא במלואן!!!

הוסף רשומת תגובה

תודה שנכנסתם והשארתם תגובה
אני שמחה על כל תגובה שמגיעה ממכם ואשמח לשמוע רעיונות ועצות.

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP