מופעל על ידי Blogger.

Translaton

קובה אדומה במרק סלק

>> יום שבת, 4 באוקטובר 2008

קובה מדהימה מתוך שום פלפל ושמן זית - מתכון של חיים כהן

החומרים
למילוי:
½ ק"ג בשר בקר טחון
1 בצל בינוני, מגורר וסחוט
צרור קטן של פטרוזיליה (כ-15 גבעולים) קצוץ דק
4 עלי סלרי (לא הגבעולים), קצוצים דק מאוד
4 עלי נענע (עלים בודדים) קצוצים דק
חופן פטרוזיליה קצוצה
1 שן שום, כתושה
מלח
בהרת (תערובת של פלפל שחור, פלפל אנגלי, אגוז מוסקט, כמון, הל וקינמון)
קמצוץ סוכר
מעט שמן זית

למרק:
1/2 כוס שמן (זית או אחר)
2 בצלים בינוניים (רצוי סגולים), קצוצים
6 שיני שום, קלופות ופרוסות
5 ראשי סלק בינוניים, קלופים, חצויים ופרוסים
2 ליטרים מים רותחים
מיץ מ – 2 לימונים קטנים טריים
מלח
בהרת
3 כפות סוכר חום
1 כפית דבש
1/2 כפית מלח לימון (לא חובה)
צרור עלי סלרי (כרפס), קשורים בחוט

לבצק:
700 גרם סולת
1 כפית מלח
מעט בהרת
1 כוס מי סלק מהמרק + מים לפי הצורך


יצירת קציצות בשר עגולות
בידיים רטובות יוצרים מעיסת הסולת קערית בצק ומכסים את כדור הקציצה
קובה מוכנה לפני בישול
קובה אדומה במרק סלק מוכנה

הוסף רשומת תגובה

תודה שנכנסתם והשארתם תגובה
אני שמחה על כל תגובה שמגיעה ממכם ואשמח לשמוע רעיונות ועצות.

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP