קובה מדהימה מתוך שום פלפל ושמן זית - מתכון של חיים כהן
החומרים |
למילוי: ½ ק"ג בשר בקר טחון 1 בצל בינוני, מגורר וסחוט צרור קטן של פטרוזיליה (כ-15 גבעולים) קצוץ דק 4 עלי סלרי (לא הגבעולים), קצוצים דק מאוד 4 עלי נענע (עלים בודדים) קצוצים דק חופן פטרוזיליה קצוצה 1 שן שום, כתושה מלח בהרת (תערובת של פלפל שחור, פלפל אנגלי, אגוז מוסקט, כמון, הל וקינמון) קמצוץ סוכר מעט שמן זית למרק: 1/2 כוס שמן (זית או אחר) 2 בצלים בינוניים (רצוי סגולים), קצוצים 6 שיני שום, קלופות ופרוסות 5 ראשי סלק בינוניים, קלופים, חצויים ופרוסים 2 ליטרים מים רותחים מיץ מ – 2 לימונים קטנים טריים מלח בהרת 3 כפות סוכר חום 1 כפית דבש 1/2 כפית מלח לימון (לא חובה) צרור עלי סלרי (כרפס), קשורים בחוט לבצק: 700 גרם סולת 1 כפית מלח מעט בהרת 1 כוס מי סלק מהמרק + מים לפי הצורך |
יצירת קציצות בשר עגולות
בידיים רטובות יוצרים מעיסת הסולת קערית בצק ומכסים את כדור הקציצה
קובה מוכנה לפני בישול
קובה אדומה במרק סלק מוכנה
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה