מופעל על ידי Blogger.

Translaton

קובה אדומה במרק סלק

>> יום שבת, 4 באוקטובר 2008

קובה מדהימה מתוך שום פלפל ושמן זית - מתכון של חיים כהן

החומרים
למילוי:
½ ק"ג בשר בקר טחון
1 בצל בינוני, מגורר וסחוט
צרור קטן של פטרוזיליה (כ-15 גבעולים) קצוץ דק
4 עלי סלרי (לא הגבעולים), קצוצים דק מאוד
4 עלי נענע (עלים בודדים) קצוצים דק
חופן פטרוזיליה קצוצה
1 שן שום, כתושה
מלח
בהרת (תערובת של פלפל שחור, פלפל אנגלי, אגוז מוסקט, כמון, הל וקינמון)
קמצוץ סוכר
מעט שמן זית

למרק:
1/2 כוס שמן (זית או אחר)
2 בצלים בינוניים (רצוי סגולים), קצוצים
6 שיני שום, קלופות ופרוסות
5 ראשי סלק בינוניים, קלופים, חצויים ופרוסים
2 ליטרים מים רותחים
מיץ מ – 2 לימונים קטנים טריים
מלח
בהרת
3 כפות סוכר חום
1 כפית דבש
1/2 כפית מלח לימון (לא חובה)
צרור עלי סלרי (כרפס), קשורים בחוט

לבצק:
700 גרם סולת
1 כפית מלח
מעט בהרת
1 כוס מי סלק מהמרק + מים לפי הצורך


יצירת קציצות בשר עגולות
בידיים רטובות יוצרים מעיסת הסולת קערית בצק ומכסים את כדור הקציצה
קובה מוכנה לפני בישול
קובה אדומה במרק סלק מוכנה

0 comments:

פרסום תגובה

תודה שנכנסתם והשארתם תגובה
אני שמחה על כל תגובה שמגיעה ממכם ואשמח לשמוע רעיונות ועצות.

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP