מופעל על ידי Blogger.

Translaton

עוגת מוס שוקולד מדהימה - לפסח

>> יום שבת, 16 במרץ 2013



יום שישי הוא יום חגיגי אצלנו, יום של ארוחה משפחתית מושקעת ביותר וקינוחים שכולם אוהבים
כל פעם אני מתייעצת עם הבנים היקרים שלי לגבי התפריט וגם לגבי הקינוחים
בני הגדול ביקש עוגת שוקולד
הבינוני אמר שלא איכפת לו משוקולד אבל לא עוגה
והקטן אמר שכל מה שאני אכין יהיה טעים עבורו...


אם כך, החלטתי לחפש עוגה שתהיה שוקלדית, מוסית ואם אפשר על הדרך שתתאים גם לחג הפסח הבעל"ט.

אז הנה עוגת החלומות, אחת העוגות הטעימות קלי קלות להכנה ויפיפיה כמו דוגמנית!
במתכון המקורי, בסיס העוגה עשוי מעוגיות רגילות, אני הימרתי לעוגיות פסח מצופות שוקולד.
לא לוותר!! מסוג העוגות שאנשים יתעלפו עליכם ברגע שיטעמו!!


עוגת מוס שוקולד - מתאימה גם לפסח

בסיס
100 גרם עוגיות פסח מצופות בשוקולד
50 גרם חמאה מומסת
3 כפות חלב
1 כפית תמצית וניל


למוס שוקולד:
350 גרם שוקולד מריר משובח, שבור לקוביות
1/2 כוס חלב
125 גרם חמאה חתוכה לקוביות גדולות
2 חלמונים
1/2 כף סוכר
2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה

תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ, משומנת


אופן ההכנה

אופן הכנת הבסיס:
בקערת מעבד מזון טוחנים את הביסקוויטים לאבקה (לקבלת 1.5 כוסות ביסקוויטים טחונים).
מעבירים לקערה, מערבבים עם החמאה המומסת החלב ותמצית הוניל עד לקבלת תערובת חולית בוצית
מרפדים בידיים לחות את תבנית אפיה בפירורי הביסקווטים ומאפסנים במקרר להתייצבות.

אופן הכנת מוס שוקולד:
בסיר בינוני ממיסים בבן מארי (מעל סיר אדים) את השוקולד, החלב והחמאה.
בקערה אחרת ממתכת שמים את החלמונים עם הסוכר ומחממים מעט מעל לסיר עם אדים (בן מארי), תוך ערבוב רצוף, עד שהתערובת חמימה ופושרת למגע.
מקציפים כמה דקות במטרף ידני, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
מקפלים את תערובת החלמונים לתערובת השוקולד, ומעבירים לקערה רחבה וגדולה.
בקערת המיקסר מקציפים את השמנת לקצפת יציבה וגמישה, ואז מקפלים אותה לתערובת השוקולד
(חשוב שתערובת השוקולד תהיה פושרת - חמימה, אבל לא חמה מדי)
יוצקים על הבסיס ומקררים במקרר 4-3 שעות עד לייצוב.



אופן ההגשה: פורסים בעזרת סכין טבולה במים חמים ומנוגבת. מגישים עם פירות יער או קצפת רכה.

עכשיו החג יהיה הרבה יותר שמח!!!

מקור: רוני ונציה עם שינויים שלי.

1 comments:

אנונימי,  29 במרץ 2013 בשעה 23:37  

At this time it appears like Wordpress is the preferred blogging platform out there right now.
(from what I've read) Is that what you are using on your blog?

my blog; Online Casino

הוסף רשומת תגובה

תודה שנכנסתם והשארתם תגובה
אני שמחה על כל תגובה שמגיעה ממכם ואשמח לשמוע רעיונות ועצות.

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP