מופעל על ידי Blogger.

Translaton

פאי גבינה בניחוח הדרים

>> יום ראשון, 14 במרץ 2010








עוגות גבינה הן פינוק אמיתי
אין סוף לגיוונים אין סוף לטעמים הוספת מרכיב אחד למוצרים הרגילים משנה את המרקם את הגוון את הטעם יש משהו מיוחד וקסום בעוגות גבינה, לאכול עננים רכים - ככה אני חושבת.

את האהבה שלי לעוגות גבינה סיפרתי לא פעם, הרומן התחיל לפני שנים עם העוגה הראשונה של גבינה אוכמניות ואז העוגות האפויות הקלאסיות ובכלל...

ביום שישי "נתקעתי" עם גבינות שתכף צריך להזביל וחיפשתי עוגת גבינה קצת שונה - החלטתי על עוגת פאי גבינה לא רק את התבנית שיניתי (מודה זה היה סיכון קל, אבל סיכון שווה) גם את המרכיבים , במקום שמנת חמוצה השתמשתי ביוגורט - יצא מדהים!




פאי גבינה בניחוח הדרים- מקור קרין גורן עם שינויים שלי

לבסיס
1 כוס קמח
1/3 כוס אבקת סוכר (40 גרם)
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 חלמון

למלית הגבינה
750 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
1 ו-1/2 כוסות סוכר (300 גרם)
4 ביצים
1 כפית תמצית וניל
קליפה מגורדת מתפוז אחד
קליפה מגורדת מ-1/2 לימון
2 ו-1/2 גביעים יוגורט ביו טבעי (500 מ"ל) או שמנת חמוצה של פעם

לציפוי
1 ו-1/2 גביעים יוגורט ביו טבעי (או שמנת חמוצה של פעם)
2 כפות אבקת סוכר (20 גרם)

תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.
במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים קמח, אבקת סוכר וקוביות חמאה לתערובת פירורית, מוסיפים חלמון ומעבדים
עד לקבלת בצק אחיד. אם הבצק יבש ופירורי מדי ניתן להוסיף כף מים קרים. מעבדים עד איחוד.
מהדקים את הבצק בשכבה אחידכה לתחתית תבנית הפאי (אין צורך לשמור את הבצק במקרר) דוקרים במזלג ואופים 10 - 15 דקות עד להזהבה. מצננים.

מכינים את מלית הגבינה ואופים

מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות, מניחים בתחתית התנור תבנית עמוקה מלאה במים רותחים (ליצירת סביבה שירה באדים).

בקערה טורפים (לא מקציפים!) את כל חומרי המלית.

יוצקים את המלית על התחתית האפויה ומחזירים לתנור לשעה ורבע, עד שהעוגה תפוחה ויציבה בשוליים אבל עדיין מעט רוטטת במרכז.

מכינים את הציפוי:
מערבבים ביחד את היגורט (שמנת) ואבקת הסוכר.
מורחים על העוגה מיד בצאתה מן התנור ומחזירים אותה לתנור הכבוי ל-5 דקות.
מוצאים מן התנור ומצננים. במהלך הצינון העוגה והציפוי יתיצבו.
מעבירים למקרר לצינון של 4 שעות לפחות עד שהעוגה קרה מאוד.

אני הגשתי עם אוכמניות טריות.
מגישים קר.




9 comments:

אנונימי,  15 במרץ 2010 בשעה 14:25  

אוהבתמ-אוד
מלכת העוגות

חגית 343

יובל 15 במרץ 2010 בשעה 14:28  

נראה ונקרא מעולה - עוגות גבינה זו אהבה גדולה שלי, למרות שלרוב אני צריך לוותר בגלל הקלוריות - והפעם הצלחת לשחק אותה, העוגה לא מטורפת מבחינה קלוריות, הגבינות רזות, ההחלפה של השמנת ביוגורט - מי-עו-לה!

דרך אגב - תנסי פעם אחת להכניס לבלילת הגבינה קצת "מי זהר" (מי פריחת הדרים), לדעתי זה פשוט מטמטם.

יובל

מירי 15 במרץ 2010 בשעה 14:29  

מתכון יפיפה! אני תמיד מכניסה 200 גר' של גבינת פילדלפיה וכל שאר הכמות גבינה לבנה 5% זה עושה הבדל.

אולגה 16 במרץ 2010 בשעה 4:45  

יאמ! נראה מגרה במיוחד!
ה"ניחוח הדרים" עושה את כל ההבדל לטעמי. תודה על המתכון :)

טעמים במטבח רחוק 16 במרץ 2010 בשעה 9:26  

תודה לך חגית יקרה
שמחה מאוד שאהבת

יום משובח }{

טעמים במטבח רחוק 16 במרץ 2010 בשעה 9:27  

חן חן יובל
גם אצלנו עוגות הגבינה זוכות לאהדה ולחיסול ממוקד.
אכן כיף לשחק עם המרכיבים ולהצליח.

שומרת את הטיפ
ללא ספק אשתמש בו בעתיד
איזה רעיון נפלא!

תודה ויום קסום :}

טעמים במטבח רחוק 16 במרץ 2010 בשעה 9:28  

תודה לך מירי
בדרך כלל אני משתמשת רק בגבינות פילדלפיה (הכי זמין לנו) אבל דווקא הפעם האיש הביא גבינות ישראליות בכמויות ודקה לפני ההזבלה החלטתי על עוגה נהדרת וטעימה.

יום נפלא !

טעמים במטבח רחוק 16 במרץ 2010 בשעה 9:29  

תודה לך אולגה
צודקת
כל דבר שיש בו מעט מפרי הדר אצלי נחשב למתכון מנצח.

שמחה שאהבת
יום קסום :}

רבקה,  23 במרץ 2010 בשעה 17:22  

פשוט אין לי מיליםםםםםםםםםם

הוסף רשומת תגובה

תודה שנכנסתם והשארתם תגובה
אני שמחה על כל תגובה שמגיעה ממכם ואשמח לשמוע רעיונות ועצות.

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP