מופעל על ידי Blogger.

Translaton

הבית של איש הג'ינג'ר - Gingerbread House

>> יום שבת, 26 בדצמבר 2009











לחודש דצמבר קיבלו חבורת האופים והמעיזים אתגר מתוק וקסום מאין כמוהו לבנות בית מתוק לאיש הג`ינג`ר.
כל כך שמחתי ואהבתי - אילולא האתגר בחיים לא הייתי חושבת להכין בית שכזה.

בדרך כלל בתקופת החגים משפחות שלמות מתקבצות ומכינות בתים מדהימים לפי מתכונים נושנים;
תחרויות הבית היפה המתוק-השונה נערכות ובכלל, פסטיבל שלם לכבוד איש הג`ינג`ר שזכה לבית - סוף סוף !



חבורת האופים פירסמו 2 מתכונים לבחירה למתכון הבסיסי, ואני לאחר שקראתי את תגובות מספר האופים החלטתי על
מתכון שנשמע יותר נעים לעבודה ודי הצליח.
כעיקרון מכינים בצק מאפסנים במקרר, למחרת מרדדים, קורצים צורות בית, מכינים דבק מרויאל איסינג -
מרכיבים את הבית ואז נותנים לדימיון יד חופשית - מקשטים מעטרים מעצבים ככל שעולה על רוחכם.





אני רתמתי לאתגר החודש את כל המשפחה
האיש הארכיטקט בנה והרכיב
האפרוחון צבע וקישט את איש הג`ינג`ר (שום מילה על הפה בבקשה)
ושאר הילדים שימשו כקהל העירו וזרקו ממתקים (אכלו בלי סוף מתוק) אחד על השני.

תודה על אתגר קסום מתוק וכייפי ביותר.

מתכון לבית של ג`ינג`ר - Scandinavian Gingerbread (Pepparkakstuga)
(from The Great Scandinavian Baking Book by Beatrice
Ojakangas)

לבצק
226 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
1 כוס סוכר חום דחוסה
2 כפיות קינמון
4 כפיות אבקת ג`ינג`ר
3 כפיות ציפורן (אני ויתרתי)
2 כפיות אבקת סודה (אני הוספתי חצי כפית רק)
1/2 כוס מים רותחים
5 כוסות קמח לבן רגיל

אופן ההכנה:
בקערת המיקסר להקציף חמאה וסוכר עד לתערובת אחידה.
להוסיף קינמון אבקת ג`ינג`ר וציפורן.
לערבב בכוס את אבקת הסודה לשתייה במים הרותחים ולהוסיף לקערה יחד עם הקמח.
לערבב עד לכדור בצק אחיד. (במידה ויש צורך זה הזמן להוסיף מים, כפית או 2 כפיות).
לעטוף בנילון נצמד את כדור הבצק ולאפסן לשעתיים או ללילה במקרר.

לחתוך על נייר קשיח את שירטוט בית איש הג`ינג`ר - (מצרפת שירטוט שאפשר להדפיס ולהשתמש בו)
http://easteuropeanfood.about.com/od/desserts/l/GingerbreadHouse.pdf

ללוש את הבצק על נייר אפייה לא משומן לא מקומח!
להניח את השירטוט על הבצק ובעזרת סכין חדה
או סכין לחיתוך פיצה לחתוך את הבצק.

לחמם תנור ל-190 מעלות.
להעביר את חתיכות נייר האפייה ועליהם הבצק לתבנית אפייה
ולאפות בין 10 ל-15 דקות, עד שבצק העוגיות נראה יציב.
לצנן היטב.

רויאל אייסינג -
1 חלבון ביצה גדולה (אני השתמשתי ב-3 חלבונים!!)
3 כוסות אבקת סוכר
1 כפית חומץ

בקערת המיקסר להקציף את החלבונים במהירות בינונית מהירה,
להוסיף את אבקת הסוכר וכפית החומץ ולהקציף עד לקבלת קרם קשה וחזק.
לא להתפתות להפסיק אם הקרם לא קשה, הקרם יהיה הדבק שמחבר את בית איש הג`ינג`ר.

להעביר את הקרם לשקית זילוף בעלת פיה דקה ולזלף בתור דבק לחיבור הבית.

לקישוט עיטור הבית ניתן להשתמש בכל הממתקים שיש לכם
אני השתמשתי בסירייל (דגנים) לגב הבית
סוכריות m & m וסוכריות מנטה, מקלות סבא ועוגיות, ערמונים ומעט עלי עץ אמיתים ושלג להרגשה חורף אמיתי.




כיף אמיתי!

8 comments:

fairy_mi 26 בדצמבר 2009 בשעה 10:27  

פונצ'ית יקירתי, איזה ביצוע מקסים!
הרעיון להפוך את האתגר לפרויקט משפחתי הוא נפלא-
רואים שהבית הוכן מכל הלב,
ובטוחה שכולם נהנו מאופן ההכנה!
(וכמו שאומריםף יום יבוא כשיהיו לי ילדים, חחחח)
אני עדיין מחכה שה-27 ייכנס לתוקף כדי לפרסם :) אוטוטו
אז בינתיים חג מולד שמח לך אי שם בגולה
ותהנו מהשלג והאווירה הקסומה של הימים הללו!
נשיקות, ענבל

טעמים במטבח רחוק 26 בדצמבר 2009 בשעה 12:57  

תודה לך שותפתי הנועזת!
אכן היה לנו ממש כייף בימי החופשה עם בניית הבית לג'ינג'רמן חסר הבית.
בטוחה שהבית שאת יצרת לו הוא מדהים לא פחות ומקסים ביופיו.
(דרך אגב, הם הסכימו שנפרסם לפני בגלל תקופת החגים).
תודה רבה לך יפתי המוכשרת
נשיקות וסוף שבוע קסום ביותר }{

שירלי נמש,  27 בדצמבר 2009 בשעה 2:44  

מקסים, מקסים, מקסים! ועם הרקע של השלג זה אפילו עוד יותר חגיגי ומרהיב.
כל הכבוד על הפרוייקט המשפחתי - התוצאה מקסימה ויפה במיוחד.
ללא ספק הכישרון עובר במשפחה!
חופשה נעימה לך יקירתי :-)

נטלי 27 בדצמבר 2009 בשעה 2:56  

יצא לך פשוט מהמם! אהבתי מאוד שהפכת את זה לפרוייקט משפחתי, כולם נהנים ואז אוכלים יחד. שווה!

נטלי

פנינהט,  27 בדצמבר 2009 בשעה 10:59  

את מוכשרת בטירוף
יש לך ידי זהב
זה פשוט יפיפה ברמות
אהבתי מאד מאד

מיה,  27 בדצמבר 2009 בשעה 23:53  

איזה מקסים! כל הכבוד על אי-קיצורי הדרך... מה זה חבורת האופים?

מרילין איילון 28 בדצמבר 2009 בשעה 8:09  

WOW איזב ביצוע..ממש ביתחלומות! יבורכו ידייך, ממש ממש יפה!

חן 28 בדצמבר 2009 בשעה 15:39  

איזה מהמם אחותי לא היתי מאמינה בחיים שזה אכיל
כל הכבוד לאפרוחון דווקא אהבתי את הפה
וכמו שאומרים בטריפולי
"מרי קריסמיס" אחותי
אין כמו פרוייקטים משפחתיים
אוהבת נשיקות
אחותך חן

הוסף רשומת תגובה

תודה שנכנסתם והשארתם תגובה
אני שמחה על כל תגובה שמגיעה ממכם ואשמח לשמוע רעיונות ועצות.

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP