המון שנים אנחנו כבר חיים בארה"ב
עם השנים למדתי לאהוב את תקופת החגים..חנוכה, קריסמס והשנה האזרחית.
תקופה נפלאה וקסומה -
הרחובות מקושטים, מנורות דולקים בעצים, החנויות מתלבשות ומתהדרות לחג
והאנשים אדיבים ומאושרים.
בכל מקום קונים מתנות ומברכים בחג שמח ושנה נפלאה..
כל שנה אני רוצה להכין את הלחם/עוגת פירות המסורתית של קריסמס וכל שנה משום מה זה נדחה.
הפעם בזכות יום חופש החלטתי להכין אחד.
יש אלפי מתכונים לעוגת החג, כולם נהדרים וטובים, חלקם ממש לחם עם שמרים וחלקם יותר במרקם עוגה.
אני אימצתי מתכון מסורתי ללא שמרים מאתר נפלא My2peen`orth
עוגת לחם נפלאה דחוסה בפירות ונהדרת לאכילה אפילו יותר למחרת.
אפשר להחליף את האגוזים בשקדים את האוכמניות בדובדבנים או בתמרים ובכלל
לשחק עם המילוי איך שאוהבים.
אז שיהיה חג שמח למי שחוגג וטעים ביותר!
לחם עוגת פירות לקריסמס
125 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
125 גרם סוכר
4 ביצים
1 קליפת לימון
250 גרם קמח
2.5 כפיות אבקת אפייה
300 גרם פירות יבשים (אני השתמשתי במישמשים, אננס, תמרים, קוקוס, דובדבנים)
125 גרם צימוקים
125 גרם אוכמניות
חופן אגוזי לוז
אופן ההכנה:
לחמם תנור ל-150 מעלות.
לשמן תבנית כיכר (אינגלייש קייק) ולקמח קלות, לאפסן בפריזר עד לשימוש.
לחתוך את הפירות היבשים לחתיכות קטנות.
בקערת המיקסר לערבב חמאה וסוכר עד לתערובת קרמית.
להוסיף ביצים בהדרגה, אחד אחרי השניה ולערבל במהירות בינונית בערך דקה.
להוסיף את גרידת הלימון.
לערבב קמח עם אבקת האפייה ולהוסיף לתערובת הביצים בקערת המיקסר,
לערבב עד לאיחוד.
לקפל את הפירות היבשים לקמח, את הצימוקים האוכמניות והאגוזי הלוז ולצקת
לתבנית האפיה.
לאפות 30 דקות בחום 150 מעלות, אחרי 30 דקות לעלות ל-180 מעלות ולהמשיך
לאפות עוד 20 דקות, או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.
עם השנים למדתי לאהוב את תקופת החגים..חנוכה, קריסמס והשנה האזרחית.
תקופה נפלאה וקסומה -
הרחובות מקושטים, מנורות דולקים בעצים, החנויות מתלבשות ומתהדרות לחג
והאנשים אדיבים ומאושרים.
בכל מקום קונים מתנות ומברכים בחג שמח ושנה נפלאה..
כל שנה אני רוצה להכין את הלחם/עוגת פירות המסורתית של קריסמס וכל שנה משום מה זה נדחה.
הפעם בזכות יום חופש החלטתי להכין אחד.
יש אלפי מתכונים לעוגת החג, כולם נהדרים וטובים, חלקם ממש לחם עם שמרים וחלקם יותר במרקם עוגה.
אני אימצתי מתכון מסורתי ללא שמרים מאתר נפלא My2peen`orth
עוגת לחם נפלאה דחוסה בפירות ונהדרת לאכילה אפילו יותר למחרת.
אפשר להחליף את האגוזים בשקדים את האוכמניות בדובדבנים או בתמרים ובכלל
לשחק עם המילוי איך שאוהבים.
אז שיהיה חג שמח למי שחוגג וטעים ביותר!
לחם עוגת פירות לקריסמס
125 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
125 גרם סוכר
4 ביצים
1 קליפת לימון
250 גרם קמח
2.5 כפיות אבקת אפייה
300 גרם פירות יבשים (אני השתמשתי במישמשים, אננס, תמרים, קוקוס, דובדבנים)
125 גרם צימוקים
125 גרם אוכמניות
חופן אגוזי לוז
אופן ההכנה:
לחמם תנור ל-150 מעלות.
לשמן תבנית כיכר (אינגלייש קייק) ולקמח קלות, לאפסן בפריזר עד לשימוש.
לחתוך את הפירות היבשים לחתיכות קטנות.
בקערת המיקסר לערבב חמאה וסוכר עד לתערובת קרמית.
להוסיף ביצים בהדרגה, אחד אחרי השניה ולערבל במהירות בינונית בערך דקה.
להוסיף את גרידת הלימון.
לערבב קמח עם אבקת האפייה ולהוסיף לתערובת הביצים בקערת המיקסר,
לערבב עד לאיחוד.
לקפל את הפירות היבשים לקמח, את הצימוקים האוכמניות והאגוזי הלוז ולצקת
לתבנית האפיה.
לאפות 30 דקות בחום 150 מעלות, אחרי 30 דקות לעלות ל-180 מעלות ולהמשיך
לאפות עוד 20 דקות, או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.
6 תגובות:
What a wonderful gift to receive! It truly puts one in the holiday mood! Also,superb pictures
MET ALIHH EMA!<3
נראה ונקרא מצויין... מזכיר לי קצת "אינגליש קייק", ומזכיר לי שלא הכנתי כזו המון זמן - אולי אני פשוט אכין את המתכון שלך.
ד"ש מהמדינה שלא חוגגים בה קריסמס יותר מדי,
יובל
איזה יופי! ממש מתאים לחג :)
Thank you my luv
The holiday already over but i hope that the new year will bring us all good and health and great tasty recipes as always.
love you maod maod ema
היי יובל,
לגמרי עוגה לאמץ לטו-בשב"ט
בהצלחה
ושנה אזרחית טובה ומלאה באושר ואהבה.
תודה לך רבקה יפה שלנו
I miss you !
הוסף רשומת תגובה