מופעל על ידי Blogger.

Translaton

לחמניות

>> יום רביעי, 14 באוקטובר 2009




אין דבר יותר טעים מלחמניות חמות שרק יוצאות מהתנור
ריח של מאפיה וטעמים שפשוט אי אפשר לעמוד בפניהן.

לפני שבועיים האחיין שלי התארח אצלנו ולארוחת הערב החלטתי לאפות לחמניות קטנות טעימות שילוו את ארוחת הערב
משדרג כל ארוחה.



לחמניות
1/2 ק"ג קמח לבן
1 כף שמרים
1 ביצה טרופה
1 כפית מלח
3 כפות סוכר (במקור 6 כפות אני החלטתי לצמצם)
1/3 כוס שמן קנולה
25 גר' חמאה
1 כוס מים או חלב

ציפוי:
1 ביצה טרופה
1 כף מים
1 כף דבש
לערבב ביחד בקערית קטנה
שומשום לזרייה על הלחמניות

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר עם וו לישה לערבב את כל החמרים 10 דקות עד למרקם בצקי חלק.
להעביר לקערה משומנת במעט שמן ולהתפיח במקום חמים כשעתיים או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
לצפות תבנית אפייה בניר אפייה ולרסס במעט ספרי שמן
ליצור כדורי פינג פונג קטנים ולצפות בציפוי הביצה, לפזר שומשום ולהתפיח שוב במקום חמים כ-45 דקות.

לאפות בתנור שחומם מראש ב-180 מעלות כ-30 - 40 דקות או עד שהלחמניות זהובות.

גיוונים:
לחמניות שוקולד - לשטח מעט את בצק הלחמניה להוסיף קובית שוקולד ולסגור לכדור.
לחמניות טונה - להכין סלט טונה עם קצת פלפצ'ומה ולהוסיף לבצק לפני סגירת הכדור.
לחמניות גבינה - לערבב מעט גבינה בולגרית עם גבינה לבנה לכדרר לכדור למלא ולסגור.
לחמניות סלט חצילים - רעיון נהדר שהכנתי משאריות סלט חצילים מוכן, עירבבתי מעט עם גבינה בולגרית למרקם אחיד ומילאתי את הבצק- יצא טעים טעים טעים.



בתיאבון!

6 comments:

נטלי 14 באוקטובר 2009 בשעה 16:01  

גרררר עשית לי חשק עכשיו ללחמניות :-P נראה מעולה!

נטלי

פנינהט,  15 באוקטובר 2009 בשעה 1:44  

אח כמה שכמה כאלה היו מתאימות לי כאן ועכשיו לארוחת הבוקר

רבקה,  16 באוקטובר 2009 בשעה 19:42  

ואוווווו הלחמניות האלו היו סוף הדרך!

טעמים במטבח רחוק 20 באוקטובר 2009 בשעה 11:00  

תודה נטלי
כמה כיף לקרוא את זה :)))

טעמים במטבח רחוק 20 באוקטובר 2009 בשעה 11:00  

תודה פנינה
גם לי לארוחת בוקר, בראנצ' צהריים ואפילו ליד הקפה של אחה"צ...

:)))

טעמים במטבח רחוק 20 באוקטובר 2009 בשעה 11:01  

תודה רבקוש, דעתך תמיד נחשבת :)))

הוסף רשומת תגובה

תודה שנכנסתם והשארתם תגובה
אני שמחה על כל תגובה שמגיעה ממכם ואשמח לשמוע רעיונות ועצות.

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP