מופעל על ידי Blogger.

Translaton

כוכבים ליום העצמאות

>> יום שני, 6 ביולי 2009








ביום שבת חגגנו את יום העצאות ה-233 של ארה"ב
הרחובות קושטו בדגלים, זיקוקין דיינור האירו את השמיים שבוע לפני והכל פסטיבלי וחגיגי כל כך.

בעבודה הוחלט על יום גשר ביום שישי ומשפחות שלמות נסעו לחוף הים לחגוג ואחרים הצטיידו בבשרים וציוד לבר-בי-קיו.

חשבתי על קינוח שיכול להיות הכי אמריקאי שאפשר. ומצאתי.

החלטתי להכין קינוח ג'לי בצבעי הדגל ובצורת כוכבים - היש אמריקאי מזה?



קינוח ג'לי צבעוני

2 חבילות ג'לי צבע אדום
2 חבילות ג'ילי צבע כחול
4 חבילות ג'לטין ללא טעם שקוף
1 פחית חלב ממותק מרוכז
מים רתוחים
מים קרים

אופן ההכנה:
1. בסיר בינוני לערבב חבילה של ג'ילי אדום עם חצי חבילה של ג'ילי שקוף.
להוסיף 1 כוס מים רותחים ולערבב עד שהג'ילי נמס.
לצנן בטמפטרטורת החדר ולשפוך לתבנית פיירקס שקופה בגודל 13 על 9 אינץ'.
לאפסן במקרר ל-15 דקות.
בזמן שהשכבה הראשונה מתקשה נכין את השכבה הלבנה

2. בקערה קטנה אחרת לבזוק את 2 חבילות הג'לטין השקוף בחצי כוס מים קרים ולתת לזה לעמוד לכמה דקות.
להוסיף חצי כוס מים רותים ולהמיס את הג'לטין.
את תערובת הג'לטין לשפוך לקערת החלב הממותק ולערבב היטב.
לצנן בטמפרטורת החדר ולשפוך על שכבת הג'לי שהתקשתה במקרר.
שוב לאפסן את 2 השכבות במקרר ל-15 דקות נוספות.

בזמן שהג'לי במקרר אפשר להכין את שכבת ג'ילי נוספת , שוב לחזור על התהליך ה-1 ולחזור על התהליך גם משלב 2.
יש לאפסן לפחות 3 שעות לפני ההגשה.

אם רוצים לקרוץ כוכבים יש להשתמש בחותכן עוגיות ולקרוץ צורות מאמצע המגש, יותר קל להוציא.

יום עצמאות שמח אמריקה !



11 comments:

fairy_mi 6 ביולי 2009 בשעה 14:30  

את מהממת! איזה כוכבים חמודים, פשוט יפהפיים
התעלית אפילו על עצמך
נראה פשוט משגע!
בהחלט קינוח נפלא ליום העצמאות :) וכל מה שחסר הוא רק לקבל ביס :)
שאפו

Gal Cohen 6 ביולי 2009 בשעה 16:54  

beautiful pictures here mom, and it was a great fifth of july!!<3

שירלי נמש 7 ביולי 2009 בשעה 3:02  

מקסים! צבעוני ופה וכ"כ אמריקאי :-)
כל הכבוד!!

מירי 7 ביולי 2009 בשעה 6:44  

איזה רעיון יפה וביצוע פשוט מושלם! מקסים!

מרילין איילון 7 ביולי 2009 בשעה 7:43  

WOW מקורי ביותר...איזה יצירתיות!

טעמים במטבח רחוק 9 ביולי 2009 בשעה 9:31  

תודה פיה
נכנסתי לרוח שטות וקיטשית במסגרת החגיגות והן יצאו מתוקים (תרתי משמע)
תמיד מוזמנת }{

טעמים במטבח רחוק 9 ביולי 2009 בשעה 9:32  

Thanks Gal loves your comment. Lol we celebrated day after :-}

טעמים במטבח רחוק 9 ביולי 2009 בשעה 9:33  

תודה לך שירלי יקרה
בדיוק ככה
אמריקאי להחריד :-}}}}

טעמים במטבח רחוק 9 ביולי 2009 בשעה 9:33  

תודה לך מירי
שמחה שאהבת
כל כך פשוט להכין וזה היה הקינוח הכי מועדף (היית מאמינה..?)

אריאלה פיקסלר אלון 18 ביולי 2009 בשעה 12:53  

אבסולוטלי גורג'ס !
כתבתי לך בעברית, כד שתביני היטב למה התכוונתי, כן ?

כפרה עליך !
שלמות !!!!!!!!!!!!!
כבוד לאמריקה שיש להם נציגות מחוננת שכמוך בתוכם.
יבורכו ידייך יא הימום מהלך שכמוך.
אחד הפוסטים היפים שלך אהובתי.

הוסף רשומת תגובה

תודה שנכנסתם והשארתם תגובה
אני שמחה על כל תגובה שמגיעה ממכם ואשמח לשמוע רעיונות ועצות.

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP