מופעל על ידי Blogger.

Translaton

מסאייר - סלט ירקות חמוץ

>> יום רביעי, 13 במאי 2009


לכל עדה יש את סלט החמוצים שלה, שהוא הכי טעים הכי יפה והכי מומלץ.


אצלנו יחד עם הקוסקוס תמיד ילך סלט חמוצים מסאייר.

ברגע שהסלט הזה מוגש לשולחן מתחילה ההשתוללות , אחד מעדיף את הכרובית, אני מעדיפה את הסלרי והחגיגה אצלנו בעיצומה.


סלט אביבי אני קוראת לו בגלל שפע הצבעים שלו - הטעם חמוץ חריף והוא טעים אפילו יותר יום למחרת שהטעמים מתאחדים. אפשר להוסיף ירקות נוספים כמו מלפפון חי או גמבה ירוקה, אני מעדיפה את הסלט כמו שהבאתי כאן.

חגיגה לעיניים ולחייך

סלט מסאייר - ירקות חמוצים

1 כרובית מפורקת לפרחים
2 גבעולי סלרי חתוכים למקלות
עלי סלרי
5 גזרים חתוכים לאורך
חבילת צנונית קטנה חתוכה לפרוסות דקות
1 גמבה אדומה חתוכה לרצועות
1 פלפל חריף חתוך לפרוסות דקות
מיץ מלימון אחד
כף מלח לימון אקוסטי
מים

לערבב את כל הירקות בקערה, לשפוך מיץ לימון ואת מלח הלימון להוסיף מים ולנער מעט את הקערה שכל הירקות יכוסו במידה שווה.

לאטום בעזרת צלחת לשימור הטעמים את הקערה ולשמור במקרר לפחות 3 שעות.

נהדר יום למחרת.


הייתי חייבת לצלם - הם היו כאלה שקסייים הצנוניות...


7 comments:

אנונימי,  13 במאי 2009 בשעה 23:51  

נראה נהדר!
כמה מים מוסיפים?

אנונימי,  14 במאי 2009 בשעה 2:24  

טעיייים וציבעוני...אמא שלי שתחיה גם מכינה..השפעת השכנים הנהדרים שלנו..ואני גם מכינה לא תמיד עם כל הירקות אבל בעיקרון זה נישנוש אהוב ...

תודה פונצי יקרה...

אגב המוס שלך ינוסה ב"ה בקרוב

נשיקות חמות
ורוב תודות
;שונט

טעמים במטבח רחוק 14 במאי 2009 בשעה 9:03  

היי אנונימי, תודה רבה :}
המים צריכים לכסות מעט את הירקות ואז מנערים, לא יותר מ-3/4 כוס.

בהצלחה !

טעמים במטבח רחוק 14 במאי 2009 בשעה 9:04  

תודה שונטי אהובה
נישנוש נפלא (כמה זמן לא שמעתי את המילה הזאת :}}} )

בהצלחה עם המוס, ספרי לי איך יצא

נשיקות
}{

אריאלה פיקסלר אלון 17 במאי 2009 בשעה 14:20  

ווואיייי אני מטורפת על זה !
עדידי שלי כל כך אוהבת את זה וביום חמישי כשהיא תחזור זה יחכה לה במקרר בזכותך.
אני אוהבת אותך מדהימה שלי !
תודה!

טעמים במטבח רחוק 17 במאי 2009 בשעה 18:45  

נשיקות לך יפתי וגם לעדידי
בהצלחה ותהנו ביחד!
אוהבת אתכם, שבוע מבורך
}{

bigjack 1 ביוני 2009 בשעה 12:08  

במשך שנים ארוכות כיכב המסאייר על השולחן בסופי השבוע בבית הורי....
בדיוק כמו שכתבת, כל אחד היה חוטף את הירק האהוב עליו ולדעתי לכרובית היה יתרון ניכר על שאר הירקות...
אהבתי את הגירסה של דודה שלי שאצלה גם פלפלים חריפים שחו בתוך החגיגה ותרמו עוקצנות לשאר הירקות...
מידי פעם אני מכין את המסאייר לחבורת הדובים כשתורי לארח אותם.......

הוסף רשומת תגובה

תודה שנכנסתם והשארתם תגובה
אני שמחה על כל תגובה שמגיעה ממכם ואשמח לשמוע רעיונות ועצות.

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP