חשבתי איך להתחיל את הפוסט הזה
איך שרים שיר הלל לעוגה שפשוט אי אפשר להפסיק ליישר, אי אפשר להפסיק לאכול ואי אפשר להאמין שהיא כשרה לחלוטין לפסח..
נכון, שיש מאגר עוגות ענקי לפסח ובהחלט עוגות שוות וטעימות,
אבל, השילוב של בסיס העוגה הזאת שהכנתי עם קרם גבינה פשוט יוצא מן הכלל ואין מספיק מילים לתאר להלל לשבח.
כל כך התלהבתי שהכנתי עוד 2 טורטים כאלה וכל אחת מהן ציפיתי באופן שונה.
המתכון לעוגות ולקרם מספיק ל-2 עוגות לא כל כך גבוהות, או לאחת גבוהה.
אני הכנתי 2 עוגות.
עוגת גבינה כשרה לפסח
לעוגת הטורט - בני סיידא
6 ביצים מופרדות
1 כוס סוכר
4 כפות שמן
1/2 כוס קמח מצה
1/2 כוס קמח תפוחי אדמה
1 קליפת לימון
1 כפית תמצית וניל
אופן הכנת הטורט:
להקציף את החלבונים עם הסוכר עד לקצף בהיר ונוקשה, להנמיך את המהירות ולהוסיף חלמונים, לערבב במהירות נמוכה ולהוסיף את יתרת החומרים, לערבב עד לתערובת אחידה ותפוחה.
להעביר את התערובת לתבנית אפיה משומנת ולאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהעוגה מזהיבה וקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש (בערך 20 דקות)
לצנן לגמרי.
להרטיב את העוגה במעט מי סוכר (1/2 כוס מים +5 כפות סוכר להרתיח עד שהסוכר נמס לחלוטין ולצנן)
לקרם גבינה
500 גרם גבינה לבנה (אני השתמשתי בגבינת שמנת מופחתת אפשר גם גבינה רגילה)
1 כוס סוכר
1 אינסטנט פודינג וניל
1 כוס חלב
1 שמנת מתוקה
בקערת המיקסר לערבב את הגבינות עם הסוכר לתערובת חלקה
להנמיך את מהירות המערבל להוסיף את אינסטנט הפודינג, החלב והשמנת המתוקה ולערבב עד לקבלת קרם אחיד.
התערובת קרמית ודי יציבה
לצפות את בסיס העוגה ולשמור במקרר.
אפשר לעטר את העוגה בתותים או במעט אבקת קקאו.
מומלצת מאוד !
איך שרים שיר הלל לעוגה שפשוט אי אפשר להפסיק ליישר, אי אפשר להפסיק לאכול ואי אפשר להאמין שהיא כשרה לחלוטין לפסח..
נכון, שיש מאגר עוגות ענקי לפסח ובהחלט עוגות שוות וטעימות,
אבל, השילוב של בסיס העוגה הזאת שהכנתי עם קרם גבינה פשוט יוצא מן הכלל ואין מספיק מילים לתאר להלל לשבח.
כל כך התלהבתי שהכנתי עוד 2 טורטים כאלה וכל אחת מהן ציפיתי באופן שונה.
המתכון לעוגות ולקרם מספיק ל-2 עוגות לא כל כך גבוהות, או לאחת גבוהה.
אני הכנתי 2 עוגות.
עוגת גבינה כשרה לפסח
לעוגת הטורט - בני סיידא
6 ביצים מופרדות
1 כוס סוכר
4 כפות שמן
1/2 כוס קמח מצה
1/2 כוס קמח תפוחי אדמה
1 קליפת לימון
1 כפית תמצית וניל
אופן הכנת הטורט:
להקציף את החלבונים עם הסוכר עד לקצף בהיר ונוקשה, להנמיך את המהירות ולהוסיף חלמונים, לערבב במהירות נמוכה ולהוסיף את יתרת החומרים, לערבב עד לתערובת אחידה ותפוחה.
להעביר את התערובת לתבנית אפיה משומנת ולאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהעוגה מזהיבה וקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש (בערך 20 דקות)
לצנן לגמרי.
להרטיב את העוגה במעט מי סוכר (1/2 כוס מים +5 כפות סוכר להרתיח עד שהסוכר נמס לחלוטין ולצנן)
לקרם גבינה
500 גרם גבינה לבנה (אני השתמשתי בגבינת שמנת מופחתת אפשר גם גבינה רגילה)
1 כוס סוכר
1 אינסטנט פודינג וניל
1 כוס חלב
1 שמנת מתוקה
בקערת המיקסר לערבב את הגבינות עם הסוכר לתערובת חלקה
להנמיך את מהירות המערבל להוסיף את אינסטנט הפודינג, החלב והשמנת המתוקה ולערבב עד לקבלת קרם אחיד.
התערובת קרמית ודי יציבה
לצפות את בסיס העוגה ולשמור במקרר.
אפשר לעטר את העוגה בתותים או במעט אבקת קקאו.
מומלצת מאוד !
פסח טוב לכולם תהנו ושמרו על עצמכם
אנחנו יוצאים לחופשת אביב עם הילדים - נתראה בעוד שבוע
אנחנו יוצאים לחופשת אביב עם הילדים - נתראה בעוד שבוע
8 תגובות:
העוגה נראית טעימה מאוד! מאוד אוהבת עוגות גבינה. אהבתי, תודה!
נטלי
תודה לך נטלי :}
היא באמת מאוד טעימה, קרמית ולא כבדה מדי.
ניראת מעולה!!!
חופשה נעימה יקרה....
נשיקות
שונט
חופשה נעימה יקרתי ותחזרו בשלום
שכחתי לרשום את שמי חן ישראל
היי פונצי מיתגעגעת...
שונט
תודה לך שונטי, הנה אנחנו כבר שוב פה מתגעגעים ושמחים לחזור }{
תודה יקרה לי, אחותי חן. היה מדההההההים ברמות על.
נשיקות }{
הוסף רשומת תגובה