מופעל על ידי Blogger.

Translaton

עוגת גבינה כשרה לפסח

>> יום חמישי, 9 באפריל 2009





חשבתי איך להתחיל את הפוסט הזה
איך שרים שיר הלל לעוגה שפשוט אי אפשר להפסיק ליישר, אי אפשר להפסיק לאכול ואי אפשר להאמין שהיא כשרה לחלוטין לפסח..
נכון, שיש מאגר עוגות ענקי לפסח ובהחלט עוגות שוות וטעימות,
אבל, השילוב של בסיס העוגה הזאת שהכנתי עם קרם גבינה פשוט יוצא מן הכלל ואין מספיק מילים לתאר להלל לשבח.
כל כך התלהבתי שהכנתי עוד 2 טורטים כאלה וכל אחת מהן ציפיתי באופן שונה.

המתכון לעוגות ולקרם מספיק ל-2 עוגות לא כל כך גבוהות, או לאחת גבוהה.
אני הכנתי 2 עוגות.



עוגת גבינה כשרה לפסח

לעוגת הטורט - בני סיידא
6 ביצים מופרדות
1 כוס סוכר
4 כפות שמן
1/2 כוס קמח מצה
1/2 כוס קמח תפוחי אדמה
1 קליפת לימון
1 כפית תמצית וניל

אופן הכנת הטורט:
להקציף את החלבונים עם הסוכר עד לקצף בהיר ונוקשה, להנמיך את המהירות ולהוסיף חלמונים, לערבב במהירות נמוכה ולהוסיף את יתרת החומרים, לערבב עד לתערובת אחידה ותפוחה.

להעביר את התערובת לתבנית אפיה משומנת ולאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהעוגה מזהיבה וקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש (בערך 20 דקות)
לצנן לגמרי.
להרטיב את העוגה במעט מי סוכר (1/2 כוס מים +5 כפות סוכר להרתיח עד שהסוכר נמס לחלוטין ולצנן)

לקרם גבינה

500 גרם גבינה לבנה (אני השתמשתי בגבינת שמנת מופחתת אפשר גם גבינה רגילה)
1 כוס סוכר
1 אינסטנט פודינג וניל
1 כוס חלב
1 שמנת מתוקה

בקערת המיקסר לערבב את הגבינות עם הסוכר לתערובת חלקה
להנמיך את מהירות המערבל להוסיף את אינסטנט הפודינג, החלב והשמנת המתוקה ולערבב עד לקבלת קרם אחיד.
התערובת קרמית ודי יציבה

לצפות את בסיס העוגה ולשמור במקרר.
אפשר לעטר את העוגה בתותים או במעט אבקת קקאו.

מומלצת מאוד !




פסח טוב לכולם תהנו ושמרו על עצמכם
אנחנו יוצאים לחופשת אביב עם הילדים - נתראה בעוד שבוע


8 comments:

נטלי 9 באפריל 2009 בשעה 11:23  

העוגה נראית טעימה מאוד! מאוד אוהבת עוגות גבינה. אהבתי, תודה!


נטלי

טעמים במטבח רחוק 9 באפריל 2009 בשעה 23:47  

תודה לך נטלי :}
היא באמת מאוד טעימה, קרמית ולא כבדה מדי.

chantal 10 באפריל 2009 בשעה 2:32  

ניראת מעולה!!!

חופשה נעימה יקרה....

נשיקות
שונט

אנונימי,  19 באפריל 2009 בשעה 2:59  

חופשה נעימה יקרתי ותחזרו בשלום

אנונימי,  19 באפריל 2009 בשעה 3:00  

שכחתי לרשום את שמי חן ישראל

chantal 19 באפריל 2009 בשעה 16:37  

היי פונצי מיתגעגעת...

שונט

טעמים במטבח רחוק 19 באפריל 2009 בשעה 22:10  

תודה לך שונטי, הנה אנחנו כבר שוב פה מתגעגעים ושמחים לחזור }{

טעמים במטבח רחוק 19 באפריל 2009 בשעה 22:10  

תודה יקרה לי, אחותי חן. היה מדההההההים ברמות על.
נשיקות }{

הוסף רשומת תגובה

תודה שנכנסתם והשארתם תגובה
אני שמחה על כל תגובה שמגיעה ממכם ואשמח לשמוע רעיונות ועצות.

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP