מופעל על ידי Blogger.

Translaton

עוגיות שוקולד שקדים

>> יום רביעי, 10 בדצמבר 2008



כשאני נתקלת במישהו/מישהי שהמתכון שלו מוכיח את עצמו אני מחפשת עוד מתכונים מאותו משתמש
ככה קרה לי שנתקלתי באוצר, בחורה בשם fairy_mi שכל מתכון שהובא על ידה, אם הוא מתורגם או אם היא שיכללה לחלוטין גורם בבית לקריאות אושר ומצמוצי שפתיים.. הפעם הכנתי את עוגיות שוקולד שקדים שתורגם על ידה ושוב - הריב על העוגיות היה נורא וכמעט לא נשארו לי לצלם..

עוגיות טביעות אצבע שוקולד-שקדים עם מרכז טראפל

החומרים ל-20 עוגיות:
3 כפות קקאו
1 כף שמן קנולה
125 גר' חמאה, מרוככת
1/2 כוס (115 גר') סוכר
1 ביצה, מופרדת
1 כפית תמצית וניל
1 כוס (150 גר') קמח
קורט מלח
1/2 כוס (70 גר') שקדים קצוצים היטב במעבד מזון

למלית הטראפל:
100 גר' שוקולד מריר
3 כפות שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
מערבבים קקאו ושמן בקערה קטנה, מערבבים לתערובת חלקה.
בקערה גדולה, מקציפים יחד חמאה וסוכר לתערובת קרמית. מוסיפים חלמון ווניל ומקציפים היטב.
מוסיפים פנימה את תערובת הקקאו והשמן ולבסוף מוסיפים את הקמח והמלח, עד לקבלת בצק חלק.

שמים את השקדים בקערה.
בקערה נפרדת, טורפים מעט את החלבון עד שמוקצף.

לוקחים פיסות קטנות מהבצק ומגלגלים אותם לכדורים בגודל שווה. טובלים כל כדור בצק בחלבון ומגלגלים בשקדים הקצוצים.

מניחים את הכדורים המצופים על נייר האפייה, משאירים מרווחים בין העוגיות מאחר והן מתפשטות.
יוצרים במרכז העוגייה גומה עמוקה בעזרת האגודל או האצבע.

אופים העוגיות 10-12 דקות, עד שמתייצבות. מעבירים לנייר אפייה להצטננות.

למלית הטראפל
ממיסים בעדינות של השוקולד והשמנת יחד על בן מארי או במיקרוגל, מערבבים לבלילה חלקה.
לצקת בעזרת כף מעט מן התערובת לתוך כל גומה ולתת להצטנן בטמפרטורת החדר. לאחסן במיכל אטום בטמפרטורת החדר.


הערות של fairy:
מתקבלת כמות של 25 עוגיות תפוחות. לקקאו רצוי להשתמש בקקאו כמה שיותר משובח.
כשמערבבים את הקקאו והשמן התוצאה המתקבלת היא משחה סמיכה מאוד עד קשה, קצת מוזר למראית עין אבל זה מתערבב יופי בבלילה בהמשך.
כשהבצק מוכן הוא נראה רך מאוד אבל הוא בסדר לחלוטין ואין אפילו צורך לקרר אותו- קל מאוד ליצור ממנו עוגיות והוא אינו נדבק לידיים.
לכל כדור בצק השתמשתי בכפית של בצק, לא עמוסה מדי, העוגיות מכפילות לחלוטין את גודלן במהלך האפייה ולא כדאי ליצור עוגיות ענק.
בעת יצירת טביעות האצבע בעוגיות יכולים להיווצר סביב הגומה סדקים- זה ממש לא נורא ואפילו יוצר לעוגייה מראה חינני מאוד, בתום האפייה הם יקנו לעוגייה מראה יפה.
לשקדים השתמשתי כמעט בכוס שלמה. לא לטחון אותם לחלוטין, רק לגרוס לפירורים עדינים.
אפיתי מספר דקות יותר מן המצוין, בתום האפייה העוגיות עדיין רכות וצריך לתת להן להצטנן כדי שיתייצבו, לא לאפות אותן למוות.
את צורתן הרכה בזמן הצינון ניתן לנצל כדי להגדיל את טביעות האצבע ולסדר את צורת העוגיות מעט.

למלית השוקולד לא התחשק לי לבזבז קופסא שלמה של שמנת מתוקה בשביל 3 כפות לכן פשוט המסתי את השוקולד כמו שהוא והוספתי לו מעט חמאה וכפית של סירופ תירס כדי שעדיין ישמור על רכות מסוימת ולא יתקשה לחלוטין.
כדי למלא את העוגיות בעזרת מזלף.

אפשר לגוון את העוגיות ע"י המרת השקדים באגוזים שונים או פיסטוקים וכן ניתן למלא אותן בשוקולד לבן, להוסיף ליקרים וכו'.

העוגיות יצאו מאוד טעימות גם בפני עצמן ללא מלית השוקולד- פשוט ליצור עיגולים ולוותר על עניין הגומה, מאוד טובות גם כך.


מקור המתכון: Julie Le Clerc, אתר Cuisine
תירגמה: fairy_mi

6 comments:

אנונימי,  10 בדצמבר 2008 בשעה 10:52  

תאווה לעיניים ממש מגרה מאמצת בחום שאפו אחותי רק התחשבות קטנה התחלתי דיאטה...
נשיקות מהארץ

אנונימי,  10 בדצמבר 2008 בשעה 11:33  

מאמצת גם!!!

פיתוי שחיתותי..תודה
מאיי שם גם
שונטי

טעמים במטבח רחוק 10 בדצמבר 2008 בשעה 12:43  

יקירתי בשביל עוגיות כאלה שווה להרוס כל דיאטה :}
צוחקת, שיהיה בהצלחה
נשיקות מהיבשת הקפואה.

טעמים במטבח רחוק 10 בדצמבר 2008 בשעה 12:43  

בהצלחה שונטי
כמה כיף שאת פה לשתות תה איתי
:}

מירי 12 בדצמבר 2008 בשעה 9:36  

העוגיות נשמעות ונראות מעולה! אהבתי את שילוב המרקמים, שמרתי כדי לנסות בקרוב, תודה!

הוסף רשומת תגובה

תודה שנכנסתם והשארתם תגובה
אני שמחה על כל תגובה שמגיעה ממכם ואשמח לשמוע רעיונות ועצות.

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP