יום חמישי, 4 בדצמבר 2008

לחם בית



תמיד רציתי להכין לחם לבד בבית, אבל משהו עצר בעדי
אולי עצם המחשבה שלא יצליח לי כמו בחנות, אולי ההתעסקות עם השמרים ואולי סתם עצלנות..
אבל כשדניאל מ"תפוז" הביא את מתכון הלחמים שלו, אמרתי לא עוד !
כבר באותו ערב לשתי, התפחתי, כידררתי, שוב התפחתי ובשעה 10 בלילה 2 לחמים עשו דרכם לתנור - הריח של האפיה הביא למטבח את כולנו וכולם התנדבו "לנסות" את הטעם של הלחם...
יאממממי...

אני אפיתי את הכיכרות בתבנית כיכר ולכן הם נראים יותר מרובעים, אבל אפשר ליצור כיכרות, או לחם מאורך לחם מעוגל או לחמניות

הנה המתכון בדיוק כפי שפרסם דניאל בבלוג שלו, תודה לך דניאל - הבטחתי וקיימתי !! :-)

לחם לבן
4 כוסות קמח
1 כף שטוחה של שמרים
4 כפות שטוחות שמן
300 מ"ל מים חמימים (כוס ורבע)
כף סוכר
כף מלח
אופן ההכנה:
1) לשים את הקמח והשמרים בקערה ולערבב.
מוסיפים את הסוכר ומערבבים,
מוסיפים את המים והשמן ורק לבסוף מוסיפים את המלח
על מנת לא לפגוע בשמרים.
2) מערבבים ולשים את הבצק כ 5 דקות עד לקבלת
בצק אחיד אך מעט דביק.
3) יוצרים כדור בצק חלק ושמים להתפחה בקערה
מקומחת ל - 40 דקות במקום חמים. (ההמלצה של דניאל להפעיל את המיקרו ל-2 דקות, ואז להכניס את הקערה עם הבצק
להתפחה)
4) לאחר זמן ההתפחה יוצרים את צורת הכיכר הרצויה (עגולה או לאורך).
5) מעבירים את הכיכר לתבנית אפיה מרופדת בנייר אפייה / משומנת, מקמחים קלות את הכיכר ויוצרים
חתכים בכיכר.

6) מתפיחים את הכיכר כשעה ורבע ולאחר זמן ההתפחה
מכניסים לתנור ל190 מעלות.

הלחם מוכן כשהוא מזהיב והריחות בבית מתחילים לגרום לאיבוד חושים כללי !

5 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

נראה פשוט מדהים...
איזה צורה!!!
איזה צבע!!!
שבת שלום!
דניאל'ס.

Roniti אמר/ה...

התודות לך
:}
עכשיו שראיתי שהשד לא נורא, אני אכין שוב ושוב.

אנונימי אמר/ה...

כמה כוסות קמח?
לא רשמת יקרתי
רציתי להכין היום... מיילא מחר גם יום
נשיקות חן כספי

Roniti אמר/ה...

אוויש טעות שלי וכבר תיקנתי. תודה לך
חן כדאי לך הלחם פשוט יוצא כל כך טעים שזה ממכר
בהתחלה הבצק יהיה דביק, לא נורא ככל שהוא דביק ככה הלחם טעים יותר.

בהצלחה יקירתי.

Unknown אמר/ה...

היי,
הכנתי הערב את הלחם- יצא פנטסטי!
האמת שהבצק לא יצא לי דביק כלל.
תודה!
יש לך בלוג מקסים!
אפרת

Go Check the beautiful Keto Party Yaidy had ! @sweetketolife