מופעל על ידי Blogger.

Translaton

לביבות בטטה

>> יום רביעי, 12 בנובמבר 2008




מבלי לשים לב, תכף טנקסגייבן, חג ההודיה מגיע
זהו החג המשמעותי ביותר לפני קריסמס כאן, בני משפחה מכל קצוות ארה"ב מתאגדים ביחד לארוחת החג
אוכלים תרנגול הודו מסורתי, לחם תירס ועוד מאכלים שמסמלים את החג ומודים על השפע שהאדמה נתנה.

הסופר מרקטים מלאים בתוצרת ההאדמה, תירס, תפוחי אדמה, בטטות מתוקות, דלעת - עושה חשק לקנות ולקנות..
אני אוהבת בטטה מתוקה, אוהבת להוסיף למרק דלעת, לעוף בתנור, אפילו מאפיינ'ס מתוקים ומה לא...

השנה חג ההודיה יהיה אצלנו וכבר מעכשיו אני עסוקה בלחפש מתכונים, לחפש דרכים נוספות להשתמש בחומרים שיש והנה מצאתי לביבות בטטה של אורנה ואלה, ניסיתי על בני המשפחה ביום שישי וישששש.. !
על שולחן החג יצטרפו כלאחר כבוד הלביבות וגם בחנוכה.


לביבות:
1 ק"ג בטטות קלופות (2 בטטות גדולות)
2 כפיות רוטב סויה משובח
3/4 כוס קמח (או יותר, לפי הצורך)
1 כפית מלח
קורט פלפל שחור
1 כפית סוכר (אם הבטטות לא מתוקות מספיק, אני ויתרתי)
חמאה לטיגון (השתמשתי בשמן קנולה)

לרוטב:
1 מיכל שמנת חמוצה
3 כפות מיונז
מלח ופלפל שחור
עירית קצוצה, לפי הטעם
אפשר להוסיף שן שום כתושה


מבשלים את הבטטות במים, עד שהן מתרככות. מסננים ומקררים.
מועכים את הבטטות, מוסיפים סויה, קמח, מלח ופלפל. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
צרים לביבות ומטגנים במחבת טפלון שטוחה על אש נמוכה.
(התערובת דביקה מאוד, טיפ, להרטיב ידיים לפני שצרים לביבות)

רוטב
מערבבים את חומרי הרוטב, טועמים ומתקנים תיבול.
מגישים את הלביבות חמות, עם הרוטב בצד.



1 comments:

אנונימי,  6 ביוני 2011 בשעה 0:38  

האם אין ביצים במתכון זה שמאחדים את העיסה שלא תתפרק בטיגון?

הוסף רשומת תגובה

תודה שנכנסתם והשארתם תגובה
אני שמחה על כל תגובה שמגיעה ממכם ואשמח לשמוע רעיונות ועצות.

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP