חורף
חודש נובמבר בפתח, כמה חיכיתי למזג האויר הזה, לקוררר....
אין כמו ימות החורף למאכלים מבושלים
טביט , החמין העירקי הוא מסוג המאכלים שמתבשלים לאט ובמשך זמן רב בתנור - ניחוחות הריח שלו ממלאים את הבית ,
פשוט וקל להכנה ובסיר אחד מתבשלת לה ארוחה שלמה..
אפשר להכין את הטביט עם עוף שלם ממולא, אני משתמשת בכרעי עוף מוסיפה ג'חנון קפוא לסיר וכאשר הסיר נפתח
החגיגה על השולחן פשוט תופסת תאוצה..
המצרכים:
1 בצל גדול קצוץ דק
3 שיני שום קצוצים דק
1 עגבניה גדולה בשלה
4 כפות שמן
ראש שום עם הקליפה
6 כרעי עוף
2 כוסות אורז שטוף
6 תפוחי אדמה מקולפים שטופים
מגש ג'חנון חתוך לרבעים
1 קופסא רסק עגבניות
בהרט
מלח
פלפל
פפריקה
אופן ההכנה:
בסיר גדול ורחב מטגנים את הבצל עם השום עד להזהבה מוסיפים את העגבניה ובוחשים מעט
מערבבים רסק עגבניות במים ובתבלינים ושופכים חצי מהכמות לסיר
מוסיפים אורז ומערבבים קלות , מניחים את העוף את תפוחי האדמה את השום השלם ואת הג'חנון ומוסיפים את מחצית רסק העגבניות הנותרת, מביאים לרתיחה על הגז
מעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך שעתיים, אחרי שעתים להוריד את טמפרטורת התנור ל-100
ולהשאיר למשך הלילה או למשך 7 שעות, מדי פעם להוסיף מים אם צריך.
בתיאבון!
(הערות: אפשר להוסיף ביצים קשות לטביט, אני נמנעת מפחד שהקליפה תתפרק בתוך התבשיל)
חודש נובמבר בפתח, כמה חיכיתי למזג האויר הזה, לקוררר....
אין כמו ימות החורף למאכלים מבושלים
טביט , החמין העירקי הוא מסוג המאכלים שמתבשלים לאט ובמשך זמן רב בתנור - ניחוחות הריח שלו ממלאים את הבית ,
פשוט וקל להכנה ובסיר אחד מתבשלת לה ארוחה שלמה..
אפשר להכין את הטביט עם עוף שלם ממולא, אני משתמשת בכרעי עוף מוסיפה ג'חנון קפוא לסיר וכאשר הסיר נפתח
החגיגה על השולחן פשוט תופסת תאוצה..
המצרכים:
1 בצל גדול קצוץ דק
3 שיני שום קצוצים דק
1 עגבניה גדולה בשלה
4 כפות שמן
ראש שום עם הקליפה
6 כרעי עוף
2 כוסות אורז שטוף
6 תפוחי אדמה מקולפים שטופים
מגש ג'חנון חתוך לרבעים
1 קופסא רסק עגבניות
בהרט
מלח
פלפל
פפריקה
אופן ההכנה:
בסיר גדול ורחב מטגנים את הבצל עם השום עד להזהבה מוסיפים את העגבניה ובוחשים מעט
מערבבים רסק עגבניות במים ובתבלינים ושופכים חצי מהכמות לסיר
מוסיפים אורז ומערבבים קלות , מניחים את העוף את תפוחי האדמה את השום השלם ואת הג'חנון ומוסיפים את מחצית רסק העגבניות הנותרת, מביאים לרתיחה על הגז
מעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך שעתיים, אחרי שעתים להוריד את טמפרטורת התנור ל-100
ולהשאיר למשך הלילה או למשך 7 שעות, מדי פעם להוסיף מים אם צריך.
בתיאבון!
(הערות: אפשר להוסיף ביצים קשות לטביט, אני נמנעת מפחד שהקליפה תתפרק בתוך התבשיל)
8 תגובות:
בלוג מקסים והרבה אוכל טוב
כל הכבוד !
VB
תודה רבה וברוכה הבאה !!
yooo ze mamash aiia taimm toda ema!<3
Toda ben sheli
i love you !
ניראה מצוין!!!
ואני מאמינה שהריח מהממם...
אהבתי את המתכון
תודנ.
אוהבת את הבלוג
טיילתי ואימצתי..
שונטל
תודה שנטל
ברוכה הבאה
מקווה שיהיה לך נעים וטעים אצלי!
מדהים פשוט לא להאמין
מגרה ברמות
יש לציין שמאז הבלוג אני במטבח
המשכי כך
איזה כיף
נותנת לי סיבה להמשיך לבשל לאפות ולצלם !!!
תודה לך.
הוסף רשומת תגובה