יום ראשון, 18 בינואר 2009

עוף חריף מתוק סיני General tso's Chicken



מי לא אוהב אוכל סיני ?
אנחנו פה אוהבים סיני כל כך שפעם בשבוע לפחות אני עושה פאוז מהבישולים ומזמינה אוכל סיני הביתה.
לכל אחד יש את המנה המועדפת ואף פעם לא חורגים מהשיגרה הטעימה..
אתמול בזמן שהוצאתי חזות עוף לעשות שניצלים החלטתי לחפש מתכון ולהכין בבית חזה עוף בסגנון אחר, למזלי הטוב מצאתי מתכון לעוף חריף מתוק שהילדים כל כך אוהבים..
החלטתי לנסות.
בפה קולות הוכרז הצלחה !
טעים מאוד מאוד
במתכון המקורי מתשמשים בסלסלת פלפלים אדומים יבשים אני שיניתי מפאת רגישות האוכלים :) ובמקום הוספתי לקט סיני קפוא.

מומלץ מאוד - תנסו לא תפסידו

עוף חריף מתוק בשומשום
חלק א'
2 כפיות קורנפלור
1/2 כוס מים
1 כפית אבקת שום
1 כפית ג'ינג'ר מגורר
1 כוס סוכר
1/2 כוס סויה
1/4 כוס חומץ
1/4 כוס יין לבן לבישול
1 וחצי כוס ציר מרק חם

חלק ב'
ק"ג ו-250 גרם חזות עוף חתוכות לקוביות
1/4 כוס רוטב סויה
1 כפית פלפל לבן
1 ביצה בלולה
1 כוס קורנפלור
שמן
בצל ירוק חתוך לעיגולים
16 פלפלים אדומים יבשים חתוכים לשניים

אופן ההכנה
לערבב קורנפלור עם מים, להוסיף שום, ג'ינג'ר סוכר, 1/2 כוס רוטב סויה, חומץ, יין וציר מרק לקערה עמוקה
לערבב היטב עד שהסוכר נמס לחלוטין ולאפסן במקרר.

בקערה אחרת לערבב חזות עוף 1/4 כוס סויה ופלפל לבן.
להוסיף את הביצה ולערבב
להוסיף כוס קורנפלור ולערבב עד שכל חתיכות העוף מכוסות באופן שווה
להוסיף בערך כוס שמן כדי להפריד את חתיכות העוף.
לחלק את התערובת לכמויות קטנות ולטגן כל פעם עד שהחזה עוף זהוב
לספוג בנייר סופג.


למזוג מעט שמן במחבת ווק או במחבת גדולה ולחמם את השמן. להוסיף את חתיכות הבצל הירוק ואת הפלפלים היבשים (אני הוספתי כאמור חבילת לקט סיני במקום) לאדות ולטגן לסירוגין
להוסיף את הרוטב מהמקרר (חלק א') למחבת את חתיכות העוף ולבשל עד שחזות העוף מתקשים.

מתאים ל-8 סועדים
להגיש בתוספת שומשום מעל ומעט בצל ירוק טרי
על מצע אורז לבן


בתיאבון !!!!

4 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

מגרה ברמות יאמי יאמי
נשיקות מישראל
חן

אנונימי אמר/ה...

נראה מצוין!
ותתחדשי על הבלוג המקסים :)

Roniti אמר/ה...

תודה חן
זה גם היה סיפור הצלחה
הילדים טרפו , ממש ציינה טאון אצלנו בבית.

Roniti אמר/ה...

תודה לך פיה
שמחה שבאת לבקר :}

Go Check the beautiful Keto Party Yaidy had ! @sweetketolife