יום חמישי, 22 בינואר 2009

אוכל יפני





אחרי שניסיתי את האוכל הסיני וראינו כי טוב
בא אלי בני האמצעי ואתגר אותי באוכל יפני, ואני אוהבת אתגרים הלכתי על כל הקופה.
אין דבר העומד בפני הרצון ובמיוחד בפני בלוטות הטעם..

שוב חיפשתי מתכון ברשת שישלב מצרכים בסיסים שיש בכל בית מערבי רגיל אבל עדיין עם נגיעה של מטבח יפני
ומצאתי בקר עם תפוחי אדמה וגזר בסגנון יפני
טעים טעים טעים
והמטבח שלי נפתח לעוד מתכון שונה ומיוחד.

בקר בנוסח יפני

שמן קנולה
1/2 בצל קטן חתוך
1 כפית ג'ינג'ר מגורר
150 גרם בקר חתוך לרצועות דקות
1 גזר חתוך לרצועות
2 תפוחי אדמה מקולפים חתוכים לקוביות קטנות
1/4 כוס סאקי
1/4 כוס מים
2 כפות רוטב סויה
2 כפות יין אורז
1 כף סוכר
1 בצל ירוק קצוץ (לעיטור)
רצועות לימון (לעיטור)

בסיר כבד לחמם שמן על להבה בינונית ולאדות בצל וג'ינג'ר עד שקיפות הבצל.
להוסיף בקר ולטגן עד שהבשר משנה את צבעו
להוסיף גזר ותפוחי אדמה, סאקי, מים, סויה, יין אורז וסוכר
לכסות את הסיר ולבשל על להבה נמוכה עד שתפוחי האדמה רכים
להגיש עם חתיכות בצל ירוק קצוצות ורצועות לימון (לא חובה)

אני הגשתי על פסטה דקיקה.



5 תגובות:

Hadar אמר/ה...

oh my god, it tasted so good todot ema yo eze taim ze a ya

Gal Cohen אמר/ה...
תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.
Gal Cohen אמר/ה...

I really enjoyed reading this description and the recipe, very creative, and it looks and tasted AMAZING, Very AMAZING!!!!heheee

Roniti אמר/ה...

Hadar my luv, you challenge me and I did it for you, I'll try to do find some more Japanese receipts especially for you .

luv u ema.

Roniti אמר/ה...

Thank you Gal
somebody very special in my house help me with my blog.
Luv u ema

Go Check the beautiful Keto Party Yaidy had ! @sweetketolife