במסגרת האהבה הבלתי מתפשרת לעוגות גבינה בבית
וההצלחה המסחררת של עוגת הגבינה קרמל, החלטתי לנסות באותו סגנון עוגת גבינה שוקולד לבן
היא נראית לגמרי רגילה עד הביס הראשון, הטעם של העוגה הזאת השאיר את כל מי שטעם בלי מילים עם מבט מזוגג של אושר וכיסופים לחתיכה נוספת
היא העוגה האולטימטיבית לעוגת גבינה אמריקאית, בעלת מרקם מתמוסס בפה וטעם לעוד..
אפשר לעטר את העוגה בסיום בתלתלי שוקולד לבן, קרם שמנת מתוקה או רוטב תותים, אני העדפתי להשאיר אותה תמימה למראה עם טעם בלתי מתפשר של גן עדן.
עוגת גבינה שוקולד לבן
לבסיס
100 גרם עוגוית שוקולד מרוסקות
70 גרם חמאה מומסת
1 כף סוכר חום
למילוי:
2 חבילות גבינת שמנת
1 גביע גבינה 5%
1/2 כוס סוכר
4 ביצים
2 כפות קמח לבן
1 כפית תמצית וניל
70 גרם שוקולד לבן מומס
אופן ההכנה:
לחמם תנור ל-180 מעלות סלציוז, לשמן תבנית 24 ס"מ מרופדת בנייר אלומינייום.
לרסק את העוגיות להוסיף את החמאה והסוכר ולערבב לתערובת לחה, להעביר לתבנית לשטח היטב ולרפד את צדדי התבנית העוגה לאפות 8 עד 10 דקות. להוציא ולצנן.
להמיס את השוקולד בבן-מארי ולצנן.
בקערת המיקסר לערבל גבינות וסוכר לתערובת חלקה להוסיף ביצים, אחד כל פעם להבליע, לערבב היטב אחר כל הוספה.
להוסיף את הקמח ותמצית הוניל ולערבב , להוסיף את השוקולד הלבן המומס ולערבב עד לאיחוד ומיזוג מוחלט.
להציב בתחתית התנור סיר מלא במים (ישמש כאדים לעוגה)
להעביר את התערובת לתבנית הביסקווטים ולהכניס לאמצע התנור, ולאפות כשעה ו-10 דקות או עד אשר העוגה מזהיבה ומתפקעת מעט בבסיסה.
לכבות את התנור ולהשאיר את העוגה עוד 35 דקות בתוך התנור.
להוציא מהתנור ולקרר לפחות 4 שעות ועדיף במקרר לילה שלם.
העוגה נשמרת עד 4 ימים במקרר.
וההצלחה המסחררת של עוגת הגבינה קרמל, החלטתי לנסות באותו סגנון עוגת גבינה שוקולד לבן
היא נראית לגמרי רגילה עד הביס הראשון, הטעם של העוגה הזאת השאיר את כל מי שטעם בלי מילים עם מבט מזוגג של אושר וכיסופים לחתיכה נוספת
היא העוגה האולטימטיבית לעוגת גבינה אמריקאית, בעלת מרקם מתמוסס בפה וטעם לעוד..
אפשר לעטר את העוגה בסיום בתלתלי שוקולד לבן, קרם שמנת מתוקה או רוטב תותים, אני העדפתי להשאיר אותה תמימה למראה עם טעם בלתי מתפשר של גן עדן.
עוגת גבינה שוקולד לבן
לבסיס
100 גרם עוגוית שוקולד מרוסקות
70 גרם חמאה מומסת
1 כף סוכר חום
למילוי:
2 חבילות גבינת שמנת
1 גביע גבינה 5%
1/2 כוס סוכר
4 ביצים
2 כפות קמח לבן
1 כפית תמצית וניל
70 גרם שוקולד לבן מומס
אופן ההכנה:
לחמם תנור ל-180 מעלות סלציוז, לשמן תבנית 24 ס"מ מרופדת בנייר אלומינייום.
לרסק את העוגיות להוסיף את החמאה והסוכר ולערבב לתערובת לחה, להעביר לתבנית לשטח היטב ולרפד את צדדי התבנית העוגה לאפות 8 עד 10 דקות. להוציא ולצנן.
להמיס את השוקולד בבן-מארי ולצנן.
בקערת המיקסר לערבל גבינות וסוכר לתערובת חלקה להוסיף ביצים, אחד כל פעם להבליע, לערבב היטב אחר כל הוספה.
להוסיף את הקמח ותמצית הוניל ולערבב , להוסיף את השוקולד הלבן המומס ולערבב עד לאיחוד ומיזוג מוחלט.
להציב בתחתית התנור סיר מלא במים (ישמש כאדים לעוגה)
להעביר את התערובת לתבנית הביסקווטים ולהכניס לאמצע התנור, ולאפות כשעה ו-10 דקות או עד אשר העוגה מזהיבה ומתפקעת מעט בבסיסה.
לכבות את התנור ולהשאיר את העוגה עוד 35 דקות בתוך התנור.
להוציא מהתנור ולקרר לפחות 4 שעות ועדיף במקרר לילה שלם.
העוגה נשמרת עד 4 ימים במקרר.
8 תגובות:
נראה ממש מגרה ברמות יאמי
נשיקות
חן ישראל
מרשימה ביותר...
והשילוב של העוגיות שוקולד גם מעלים ברמה
את הרושם...
אנסה בקרוב ב"ה
תודה
יקרה נשיקות
שונט
תודה יקירתי
}{
תודה לך שונט יקרה
אוהבת לקרוא את התגובות שלך אצלי תמיד
נשיקות }{
יאמיי העוגת גבינה היתה כל כך טעימה!
שחיתות?
לא ביקרתי כאן שבוע וכבר הפצצת בהמון עוגות מפתות :)
נראה נפלא!
רבקה יקרה שמחה שבאת לבקר בבלוג ושמחה עוד יותר שאכלת מהעוגה שלי.
}{
את רואה פיה, החורף הזה גורם לי להישאר קרוב לתנור (OVEN)...
:}}}}
הוסף רשומת תגובה