מופעל על ידי Blogger.

Translaton

לחמניות ביס הכי טעימות שיש !!!

>> יום ראשון, 28 ביולי 2013

-->



אין כמו ניחוח אפיית לחמים בבית
הריחות של לחם או לחמניות שנאפות בתנור משרה אוירה חמה של בית 
והטעמים - ואוווו פשוט אי אפשר להשוות לשום דבר אחר.



בלחמניות האלה התאהבתי ממבט ראשון - תרתי משמע,
ראיתי תמונה שלהן והחלטתי שאני מאוהבת, אם המראה שלהן כל כך שובה, אז מה יהיה ברגע שאטעם אותם?
רכות אוריריות וממכרות!
לרוץ להכין, בימים של קיץ חופש - הילדים יחסלו עוד לפני שתגידו "האוכל מוכן"...



אז יאללה בואו נכין לחמניות שבחיים לא אכלתם כמותם, נשבעת!

1/2 כוס קמח
2 כפות שמרים
1/2 כוס מים חמימים
2 ביצים
1/2 כוס יוגורט יווני
2 כפות סוכר
1 כפית מלח
1/4 כוס מים
3 1/4 כוסות קמח לבן רגיל
2 כפות חמאה מומסת מצוננת
2 כפות חמאה מלוחה להברשה מעל הלחמניות
(אופציה)

אופן ההכנה:
בקערת המיקסר שופכים 1/2 כוס קמח 1/2 כוס מים חמימים ושמרים ומערבבים עד לאיחוד
משאירים בטמפרטורת החדר עד שהתערובת מעלה בועות והופכת להיות כמו ספוג
בקערה אחרת מערבבים את הביצים , יוגורט הסוכר ושאר המים.
בעזרת וו לישה ומיקסר פועל מאחדים את הרטובים לתערובת השמרים (הבצק יהיה דביק ביותר)
מנמיכים את מהירות המיקסר ואיטיות ובהדרגה, מוסיפים את 3 ו-1/4 כוסות הקמח.
מוסיפים את החמאה המומסת ומגבירים מעט את המהירות.
מערבלים במשך 2-3 דקות ועוצרים.
מנקים את צדדי הקערה משאריות קמח, ושוב מערבים על מהירות בינונות במשך 2 - 3 דקות או עד שהקערה נקייה והבצק לא נדבק יותר בצדדים
לא להוסיף קמח בשום מקרה!!!!!



מעבירים את הבצק לקערת משומנת , מכסים בנילון נצמד ומתפיחים במשך שעה וחצי במקום חמים, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מוציאים בעזרת אגרוף את הבועות מהבצק ומעבירים למשטח מקומח.
מחלקים מהבצק 20 כדורים בגודל פינג-פונג ומעבירים לתבנית אפייה
מכסים במגבת מטבח נקייה ומתפיחים שוב למשך 30 -40 דקות.



בינתיים מפעילים את התנור על 185 מעלות ואופים את הלחמניות 20 דקות או עד אשר הן נופכות לזהובות.
מיד כאשר מוציאים מהתנור מברישים אותן עם החמאה המומסת.



בתיאבון והנאה!


1 comments:

אנונימי,  29 באוגוסט 2013 בשעה 6:01  

נראה לי שהתכוונת לחצי קילו קמח ולא חצי כוס

הוסף רשומת תגובה

תודה שנכנסתם והשארתם תגובה
אני שמחה על כל תגובה שמגיעה ממכם ואשמח לשמוע רעיונות ועצות.

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP