מופעל על ידי Blogger.

Translaton

אבטיח חמוץ - חמוצים מאבטיח

>> יום שני, 22 ביולי 2013



מי מאיתנו לא נפל לפחות פעם אחת בבחירת אבטיח?
למרות שבודקים - דופקים ומניחים את האוזן לשמוע את האד למרות שקיץ ורוב הפירות אמורים להיות מתוקים
קורה שדווקא האבטיח היפה הגדול העסיסי שכל כך היטבנו לבחור נפתח והופ - לא מתוק ואפילו לא אדום כמו שחשבנו...





לרומנים יש פתרון אידיאלי למקרים שכאלה - אם האבטיח לא מתוק נחמיץ אותו והוא יהפוך להיות אבטיח חמוץ
בדיוק כמו מלפפונים, עגבניות, פלפלים ומה שרק אוהבים..



אז האיש קנה את האבטיח הגדול והמבטיח וכאשר פתחנו אותו התאכזבנו, ואז הוא החליט הבה נחמיץ, ולא את הפנים...

אז הנה מתכון לאבטיח חמוץ שהולך נפלא בעונת הקיץ לצד חמוצים אחרים..

אבטיח מוחמץ

אבטיח פרוס לחתיכות (להשאיר עם הקליפה)
10 שיני שום
צרור שמיר
סלרי + העלים
3 עלי דפנה
1/2 כוס חומץ
מים ומלח ביחס של על כל ליטר מים כף מלח

אופן ההכנה:
מניחים בתחתית של צנצנת עלים של שמיר, כמה שיני שום עלי סלרי וגבעולי סלרי.
מניחים את האבטיח עד לגובה הצנצנת.
לשכבה העליונה מניחים שוב את יתרת השמיר השום ועלי דפנה.
ממלאים מים שיכסו את הכל ואת החומץ ומלח. מנערים את הצנצנת מדי פעם.
כשמוכן מכניסים למקרר ואוכלים כמנת חמוצים ליד מנה עיקרית.

שונה - אבל טעים אחר ומרענן.




בהצלחה!!!


-->

1 comments:

ספיר ממן 15 בדצמבר 2013 בשעה 17:32  

די! בחיים לא שמעתי על זה.
גזרתיושמרתי. בקיץ הבא, על הנפילה הראשונה עם הבטיחים- אני מחמיצה!

הוסף רשומת תגובה

תודה שנכנסתם והשארתם תגובה
אני שמחה על כל תגובה שמגיעה ממכם ואשמח לשמוע רעיונות ועצות.

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP