יום חמישי, 4 באפריל 2013

לחם תפוחי אדמה ואורגנו




להיות בעלת בלוג אוכל זה אומר להסתובב בקרב בלוגרי אוכל מכל העולם...

בקרב חברי בלוגרי האוכל יש המון קבוצות שהתקבצו יחדיו ובכל חודש בוחרים אתגר שכל המשתתפים בקבוצה
צריכים להכין אותו ביום המיועד.

בעבר השתתפתי בקבוצה נפלאה "האופים הנועזים" ויחד איתם נחשפתי למתכונים מדהימים מרחבי כל העולם.
דברים שאף פעם לא הכנתי ולא ידעתי על קיומם, ואתגרים קלים וקשים יותר.

לקבוצה האחרונה הגעתי דרך בלוג אוכל שאני מאוד אוהבת, אמנם לא התחברתי לקבוצה, אבל החלטתי להכין
את המתכון שנבחר להם לחם תפוחי אדמה. הרי מה יותר נכון אחרי פסח מלאפות לחם בבית?


נפלא! אהבנו מאוד.
לחם במרקם עשיר מעט דחוס יותר מהלחמים הרגילים אבל עדין עם ארומה וניחוח לחם.

אז הנה לחם תפוחי אדמה של קבוצת יום שלישי עם דורי, לפי מתכון של ג'וליה צ'ילד


לחם תפוחי אדמה ואורגנו

3 תפוחי אדמה עם הקליפה חתוכים לרבעים
4 כפיות מלח
1/2 כוס מי בישול תפוחי האדמה
1 כף שמרים יבשים
2 כפות שמן זית
3/4 4 כוסות קמח לבן
3 כפות אורגנו יבש

אופן ההכנה:
מבשלים תפוחי האדמה עם הקליפה (אני קילפתי) במים + 2 כפיות מלח עד שתפוחי האדמה רכים למגע.
מוציאים חצי כוס מי בישול תפוחי האדמה ושומרים בצד.
מיבשים היטב את תפוחי האדמה באויר שלא יהיו רטובים בערך 20 דקות.

מערבבים את השמרים במי תפוחי האדמה החמימים ושומרים בצד ל-5 דקות.

בינתיים מעבירים את תפוחי האדמה לקערת המיקסר ובעזרת וו הגיטרה מערבלים עד למחית אחידה.
מוסיפים את השמרים ואת השמן לתערובת עד שהנוזלים מתאחדים עם המחית.
מחליפים את וו הגיטרה לוו הלישה, מנמיכים למהירות בינונית את המיקסר ושופכים את הקמח את האורגנו
ואת 2 כפיות המלח הנותרים לתערובת. מערבלים היטב במשך 11 דקות.
התערובת תהיה יבשה בהתחלה אבל לאט לאט תתאחד ותהיה בצקית ורכה.

מכסים את קערת המערבל במגבת נקייה ומתפיחים במשך 20 - 30 דקות.
הבצק לא יכפיל את נפחו וזה בסדר. לא מסוג הבצקים שתופחים.

מחלקים את הבצק על משטח מקומח ל-2 כיכרות, ובעזרת כריות האצבעות משטחים את הכיכר לדיסק.
מגלגלים את הדיסק לרולדה, מקמחים מעט בקמח ומעבירים לתבנית כיכר משומנת או תבנית תנור.
מכסים במגבת נייר ל-20 דקות נוספות להתפחה.

מחממים תנור ל-195 מעלות, מניחים בתחתית התנור קערה עם מים וכמה קוביות קרח ליצירת אדים בתנור.

חורצים על הכיכרות חריצים לאורך ומכניסים לתנור החם לאפייה של בין  45 ל-50 דקות.

נותנים ללחם להצטנן לפחות 20 דקות לפני שפורסים אותו.

מגישים עם חמאה ומתענגים.





הסנדוויץ' שהנסיך הכין לעצמו.

3 תגובות:

Unknown אמר/ה...

היי, נראה ממש מעניין
שאלה. אני רוצה להכין לחם שיפון וקמח שיפון אורגני היחיד שמצאתי. הוא אותו דבר כמו קמח שיפון רגיל?תודה

Unknown אמר/ה...

אחלה בלוג
אבל לא קיבלתי תשובה על שאלתי וגם קיבלתי תגובות מכל מיני אחרים למייל שלי.
תודה

Roniti אמר/ה...

היי יפית, מצטערת שלא עניתי מוקדם יותר.
אין לי מושג לגבי שיפון אורגני, אני השתמשתי בלחם הזה בקמח לבן רגיל.

Go Check the beautiful Keto Party Yaidy had ! @sweetketolife