מופעל על ידי Blogger.

Translaton

עוגת תפוחים ואגוזים מפנקת

>> יום חמישי, 4 במרץ 2010


השבוע הייתי מוטרדת ביותר
שום מאפה לא היה בבית, הבית היה ריק ושומם
ואז החלטתי להכין עוגה טעימה, מנחמת וטובה.
בשבילי עוגות תפוחים הן תמיד עוגות הצלחה

כאשר אני רוצה עוגה שתזכה לתשבוחות, או עוגה שמשתלבת עם קפה או סתם לנישנוש של פינוק,
אני אופה עוגת תפוחים מפנקת.
עוגה שכולה טעמים ורכות והצלחה מובטחת.
העוגה מתאימה לסיום ארוחות בשריות כיון שהיא פרווה והיא מומלצת בחום.

עוגת תפוחים ואגוזים- רוני ונציה

2 ו-1/2 כוסות קמח

1 וחצי כפיות קינמון

1/2 כפית אגוז מוסקט טחון

1 כפית אבקת סודה לשתייה

1/4 כפית מלח

3 ביצים טרופות קל

1 כוס סוכר

1 ו-1/2 כוס שמן צמחי

1 כפית תמצית וניל טהור

5 תפוחים מסוג גרנד, קלופים, מגולענים וחתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ

3/4 כוס אגוזי מלך קצוצים גס

חופן צימוקים

אופן ההכנה:

מחממים את התנור לחום בינוני 180 מעלות.
מנפים יחד קמח, קינמון אגוז מוסקט מלח וסודה לשתיה.
בקערת המערבל מערבבים שמן ווכר ותמצית וניל ביחד.
מוסיפים את הביצים ומערבלים לתערובת אחידה
מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים בהדרגה את הקמח, רק עד לתערובת אחידה.
מפסיקים את פעולת המיקסר ומקפלים את התפוחים צימוקים ואת האגוזים לתוך בלילת הבצק. התערובת כבדה וזה בסדר
משמנים תבנית ומקמחים מעט ושופכים את התערובת.
אופים כשעה או עד שהעוגה זהובה וקיסם שננעץ בתוכה יוצא יבש.


11 comments:

אנונימי,  4 במרץ 2010 בשעה 10:54  

נראה משגע. עכשיו בלבלת אותי
תיכננתי על עוגה אחרת ... משבשת תוכניות שכמוך.

אנונימי,  4 במרץ 2010 בשעה 14:27  

there is no baking pouder?

טעמים במטבח רחוק 4 במרץ 2010 בשעה 14:36  

תודה סברו יקירתי
עוגה מומלצת
מהעוגות שתמיד טוב לחזור איתן הביתה :}

סוף שבוע קסום :}

טעמים במטבח רחוק 4 במרץ 2010 בשעה 14:37  

Actually in the original receipt there is 1 teaspoon of baking powder but i didn't add any and it's still great :)

מירי 4 במרץ 2010 בשעה 16:49  

היי אני מאד ממליצה להשתמש בשמן חרצני ענבים, זהו שמן חסר טעם כך שלא משפיע על טעמי העוגה אבל הוא מצוין למרקם העוגה. ניתן להשיג בכל סופר מרקט בכל העולם רק אצלנו בישראל זה קצת בעיתי.

רבקה,  4 במרץ 2010 בשעה 21:04  

ייאממממממי :)

Magi Glucker 5 במרץ 2010 בשעה 2:33  

מריחים את הריח הנפלא עד כאן (ריח חוצה אוקיינוסים).
מקווה שכל טרדותייך חלפו, עברו.

שבת שלום,

מגי

אנונימי,  5 במרץ 2010 בשעה 5:54  

שווה ביותר ,אוהבת מ-אוד

חגית 343

אריאלה פיקסלר אלון 6 במרץ 2010 בשעה 3:14  

שבת שלום אחות אהובה.
משהו דומה לזה אפיתי אתמול (אחת מתוך חמש עוגות).
אמנם לא את של רוני ונציה המקסימה, אבל משהו דומה.
העוגית שלך נראית מדהימה (כרגיל) ואני שולחת לך חיבוק ענק ומצ'קמק.
אוהבת הכי שבהכי.
ארי

אנונימי,  7 במרץ 2010 בשעה 11:27  

ניראה מעולה!!

יפה שלי תודה חמה]]]]]]]

נהנת תמיד!!!

שונטי

fairy_mi 9 במרץ 2010 בשעה 15:33  

ולאן נעלמת באמת חביבתי?
הפסדת אתגר מורט עצבים אבל טעים במיוחד :)
בכל מקרה כמו תמיד המטבח שלך לא נשאר ריק-
העוגה נראית נהדרת!
מתה על העוגות היבשות בטעמי קינמון-אגוזים
אי אפשר להפסיק לזלול אותם
וזו נראית נפלאה לצד כוס קפה מהבילה :)

הוסף רשומת תגובה

תודה שנכנסתם והשארתם תגובה
אני שמחה על כל תגובה שמגיעה ממכם ואשמח לשמוע רעיונות ועצות.

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP