מופעל על ידי Blogger.

Translaton

סיגרים אפוים במלית תפוחי אדמה

>> יום ראשון, 17 במאי 2009






אתמול הייתי עסוקה במטבח במילוי עוגות לפרויקט שהכנתי
על הדרך החלטתי להכין סיגרים אפוים במילוי תפוחי אדמה
תפוח אדמה מתוק ותפוח אדמה רגיל הפכו לפירה בתיבלון עדין , עלי סיגר מולאו, הוברשו בחמאה והוכנסו לתנור
והנה יש לנו מנה ראשונה חגיגית וטעימה לשולחן החג.

סיגרים אפויים במלית תפוחי אדמה

1 חבילה של עלי סיגר מופשרים
2 תפוחי אדמה מתוקים (בטטות) מקולפים חתוכים לרבעים
2 תפוחי אדמה דזירה מקולפים וחתוכים לרבעים
מלח
פלפל לבן
אגוז מוסקט
מעט חמאה מומסת

בסיר כבד על להבה בינונית לבשל את 2 סוגי תפוחי האדמה על שהם רכים, אך לא פירה
להסיר מהאש למעוך ולהוסיף את התבלינים.
לצנן מעט.
להניח מעט מהמלית במרכז עלה הסיגר
לקפל את 2 הקצוות פנימה ואת שולי הסיגר ולגלגל לגליל, להדביק בעזרת חמאה את שולי הסיגר לאטימה.
להניח בתבנית אפיה משומנת שהתפר כלפי מטה.

לאפות בתנור שחומם ל-180 מעלות כ-20 דקות או עד שהסיגרים מזהיבים.

להגיש ליד סלט חי.

4 comments:

אנונימי,  18 במאי 2009 בשעה 7:27  

הי
עוד מעט בא עלינו לטובה חג השבועות.
מה עם מתכונים לשבועות.
בהצלחה
יונה
מלונות דן

טעמים במטבח רחוק 18 במאי 2009 בשעה 20:54  

היי יונה
טוב לראות אותך אצלי שוב :}
הנה התחלתי..
אשמח לקרוא תגובות

חג שמח וטעים :}

fairy_mi 19 במאי 2009 בשעה 16:46  

"מילוי עוגות לפרויקט שהכנתי", מעניין במה מדובר (;
נראים מעולההההה הסיגרים!
ישר מחזיר אותי לימי פלטות המטוגנים בבתי הקפה
כל כך טעיםםםם וסכנה קלורית מטורפת
מטורפת על כאלה :)

טעמים במטבח רחוק 20 במאי 2009 בשעה 19:19  

חחחחחחחחחחחחח
ידעתי שרק את תביני
לכי למעיזים ואמיצים ותראי את הקומפליט דיש שלי שם.

וכן הסיגרים הם באמת רטרו עם ניחוחות של פעם..
:}

הוסף רשומת תגובה

תודה שנכנסתם והשארתם תגובה
אני שמחה על כל תגובה שמגיעה ממכם ואשמח לשמוע רעיונות ועצות.

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP