מופעל על ידי Blogger.

Translaton

בסטיל תפוחי אדמה לפסח

>> יום ראשון, 24 במרץ 2013

בסטיל תפוחי אדמה חגיגי לפסח

כמה שזה טעים...


-->מאכל חובה אצל הורי בפסח הוא הבסטיל תפוחי אדמה
קציצות פירה תפוחי אדמה ממולאים בבשר טחון מתובל
מאז שהייתי ילדה קטנה הייתי מחכה ליום אחרי ליל הסדר לכבש בתנור ולבסטיל, אחחחחחח
יש דברים שלא משנה כמה רחוק תהיה, הטעם תמיד ישאר בפה.

אמא שלי צוחקת כשאנחנו מדברות בטלפון, מזכירה לי איך הייתי עומדת לידה כשהיא מטגנת את הבסטיל ואוכלת ישירות מהמחבת, חם חם..

ברוח החג, החלטתי להכין את הבסטיל המקורי ולספר לילדים שלי כמה אהבתי בגילם את יום אחרי הפסח רק בגלל הבסטיל.
יצא כל כך טעים כל כך יפה הילדים כל כך אהבו שזה שווה את העבודה הקצת מורכבת.

מנה חגיגית וטעימה לפסח

בסטיל תפוחי אדמה
8 תפוחי אדמה מסוג דזירה (אדומות) מקולפים וחתוכים לרבעים
1/2 ק"ג חבילה בשר טחון
1 בצל קצוץ
פטרוזיליה חתוכה
שמן
מלח
פלפל
תבלינים לפי הטעם

לציפוי
2 ביצים בלולות
פירורי קמח מצה

אופן ההכנה:
לבשל את חתיכות תפוחי האדמה בסיר עם מים וקצת מלח עד שהם רכים, לסנן את המים ולמעוך לפירה חלק את תפוחי האדמה.
לקרר.

במחבת עם שמן לטגן את הבצל עד הזהבה להוסיף את הבשר הטחון ובעזרת מזלג לפורר.
לתבלן לפי הטעם להוסיף את הפטרוזיליה ולערבב.
להסיר מהאש לסנן את הנוזלים ולצנן.

בידים לחות לקחת מעט מפירה תפוחי האדמה ולשטח על כף היד, לקחת ממילוי הבשר הקצוץ ולהניח במרכז ולסגור לכדור,
לשטח לקציצה.

להכין 2 צלחות, צלחת ביצה בלולה וצלחת פירורי קמח מצה (אני מוסיפה לקמח המצה מעט עשבי תיבול)
לטבול כל קציצה בביצה ואחר כך בצלחת פירורי הלחם ולטגן במחבת כבדה עם שמן על חום בינוני.

להגיש ולהתענג

חג שמח.
בסטיל תפוחי אדמה במילוי בשר מתובלן

19 comments:

נטלי 5 באפריל 2009 בשעה 3:52  

נראה טעים לאללה... מה יכול להיות רע בבשר עם תפוח אדמה?:-)
תודה על המתכון!

טעמים במטבח רחוק 5 באפריל 2009 בשעה 7:21  

בדיוק, שילוב מנצח לכל הדעות.

חג שמח יקירתי :)

אנונימי,  5 באפריל 2009 בשעה 10:42  

נראה מגרה לאללה חכי שאני יספר ואראה לאמא שלנו היא ממש לא תאמין
שאפו אחותי

טעמים במטבח רחוק 5 באפריל 2009 בשעה 13:43  

תודה יפתי שלי
תגידי לאמא שלנו, שהכל בזכותה.
הטעמים שלה אצלי במטבח כל הזמן.
אוהבת }{

אריאלה פיקסלר אלון 5 באפריל 2009 בשעה 14:06  

לא פסח ולא בטיח!
לא מחכה אפילו רבע שנייה, כבר הולכת להעמיד סיר עם תפ"א....
עשית לי חשק היסטרי !
זה נראה כל כך טוב אחותי !!!!
תודה יפה שלי, אספר לך איך יצא.
בחיבק מאוד !

bigjack 5 באפריל 2009 בשעה 16:44  

פשוט מדהים
בתור חצי טריפוליטאי שמכין את זה בעצמו את הערת לי את כל הבלוטות הרדומות..
נפלא יקירתי.....הלוואי ולי היו יוצאים בסטיל כאלו יפים.
חג שמייח
♥♥♥

fairy_mi 5 באפריל 2009 בשעה 16:51  

אפשר להצטרף אליכם לחג?
מסכימה להחליףאת הגעפילטע פיש של אמא בכזה בסטיחל זהוב ומשגעעעעע! לא קל להיות פולניה :) זה נראה טעיםםם!

picook - making cooking easy with step by step pictures 5 באפריל 2009 בשעה 21:51  

נראה מצויין :)

תודה על עוד מתכון לאוסף וחג שמח ומאושר,

אמיר

טעמים במטבח רחוק 6 באפריל 2009 בשעה 9:10  

אריאלה קסם אחת }{
הכנת באמת?
ספרי לי אם כן, איך יצא
זה סיפור אהבה והצלחה אמיתי!!

טעמים במטבח רחוק 6 באפריל 2009 בשעה 9:11  

וואו bigjack אני מסמיקה
תודה לך
חג שמח וטעים ביותר :}
(אני בטוחה שיהיה טעים אצלכם)

טעמים במטבח רחוק 6 באפריל 2009 בשעה 9:14  

מוזמנת תמיד יקירתי }{
חג שמח ובזכותך יהיה גם חג טעים!

טעמים במטבח רחוק 6 באפריל 2009 בשעה 9:16  

Thank you Chef
תתחדש על השם החדש.
חג שמח לכם :}

אנונימי,  6 באפריל 2009 בשעה 10:45  

איזה קטע כם אנחנו קוראים להם קח[ההורים שלי מאלגיר]

ואני מכינה אותם תמיד בפסח..שלך ניראות מושלמות...
וזה טעים בטרוף קשה להפסיק לנשנש

אני מגישה עם רוטב צלי בשר או בכילל בלי כלום..

תודה על השיתוף יקירתי

לא שוכחת את הביסקוטי בלי נדר הולכת להכין
חיבוק ענק וחם
שונטי

טעמים במטבח רחוק 6 באפריל 2009 בשעה 13:47  

חג שמח שונטי
חג טעים עם המון טעמים טובים
כמה כיף שיש לנו שורשים טעימים כל כך.

אנונימי,  14 באפריל 2009 בשעה 11:09  

אחותי את לא מאמינההההההההההההההההה
איזה בסטיל יצא לי משהו קטלני
קורל אמר: "בדרך כלל את מכינה אוכל כמו של סבתא אבל לא אותו הטעם, הפעם הבסטיל יצא נלך בדיוק כמו של סבתא"
זה יצא מעדן אחותי פשוט ליגה רק שיצא לי כמות לגדוד...
אמא התלהבה לאללה הן מהבסטיל והן מהבלוג שלך
נשיקות דש מההורים הם אצלי

טעמים במטבח רחוק 4 במאי 2009 בשעה 7:23  

חנושי יפה שלי
אמא אמרה לי, איזה יופי
אמא שלנו צריכה להיות גאה בבנות שלה ששומרות על מסורת האוכל הטריפוליטאי שלה.

נשיקות יפתי
אוהבת!!!!

אנונימי,  1 באפריל 2010 בשעה 6:02  

ממליצה בחום!!!מתכון מוצלח,חג שמח,אילה

צלחות קורנינג 29 באוגוסט 2010 בשעה 5:32  

איזה כיף זה פסח - סוף סוף אפשר לציע לעצמך ולאורחים שולחן מלוא האוכל שלא על טהרת הפחמימות הלחמיות, וממש לגוון :)

קטיה,  18 באפריל 2011 בשעה 9:46  

וואו!
זה יותר דומה לקסם מאשר לאוכל!
ממש עשית לי חשק!
מחר אני הולכת קונה את המצרכים ועושה את זה מיד!
אספר לך איך יצא אחר-כך!

הוסף רשומת תגובה

תודה שנכנסתם והשארתם תגובה
אני שמחה על כל תגובה שמגיעה ממכם ואשמח לשמוע רעיונות ועצות.

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP