מופעל על ידי Blogger.

Translaton

נה-נה נה- מרק אפונה

>> יום חמישי, 15 בינואר 2009






מסורת אצלנו בימי שישי בחורף להתחיל את ארוחת השבת במרק.
אין יותר כיף מאשר לשבת ביחד כולם לראות את השלג בחוץ ולאכול מרק מהביל..

אני אוהבת להתייעץ עם ה"גברברים" שלי לפני שאני מכינה את הארוחה, לשמוע מה דעתם ואם הם רוצים כמובן משהו מיוחד ובשבוע שעבר הבן הגדול שלי ביקש מרק אפונה. כמה שמחתי.
איזה כיף !

מרק אפונה
1 כף שמן זית
1 בצל גדול קצוץ דק
1 תפוח אדמה גדול מקולף וחתוך גס
2 גזרים מקולפים חתוכים גס
2 שקיות אפונה (אני השתמשתי באפונה קפואה)
6 כוסות מים
מלח פלפל
מעט מרק עוף

לאדות את הבצל בשמן זית עד שקיפות להוסיף את התפוח אדמה והגזרים ולבשל מעט על אש בינונית
להוסיף את האפונה ולבחוש
להוסיף מים ותיבול להנמיך את האש ולבשל במשך שעה עד שעה וחצי, עד שהתפוח אדמה והגזר רכים
להעביר את המרק לבלנדר או בעזרת מוט בלנדר לרסק למחית את המרק
(אני ממליצה לטחון פעמיים עד למחית חלקה)
להחזיר לסיר להוסיף כף שמן זית ולחמם עוד 10 דקות
להגיש עם קרוטוני בית טעימים

קרוטוני בית
חלה יבשה
שמן זית
מלח גס
זעתר,

לחתוך את החלה לחתיכות קטנות לשים בתבנית תנור ולשפוך מעל שמן זית לערבב בעזרת הידיים עד שכל חתיכות החלה מכוסות בשמן לבזוק מלח זעתר או כל תבלין שרוצים מעל ולאפות בתנור עד שמזהיב.

בתיאבון !

2 comments:

אנונימי,  17 בינואר 2009 בשעה 2:21  

היי

אוהבת מאוד מרק אפונה...ושלך מוגש יפה
מה שגורם למנה להיות כיפליים טעימה יותר...
[חיבוק]
ותודה
שבת שקטה ובשורות טובות

שונט

טעמים במטבח רחוק 18 בינואר 2009 בשעה 8:58  

תודה לך יקירתי
גם אני אוהבת את הטעמים.

חיבוק ושבוע טוב
}{

הוסף רשומת תגובה

תודה שנכנסתם והשארתם תגובה
אני שמחה על כל תגובה שמגיעה ממכם ואשמח לשמוע רעיונות ועצות.

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP