מופעל על ידי Blogger.

Translaton

רוגאלך של בית..

>> יום שישי, 9 בינואר 2009







אין כמו ריח אפייה של שמרים אצלי בבית
אין כמו התעסקות עם בצק שמרים שתפח הרי כולנו נשארנו ילדים, לא משנה בני כמה אנחנו לכולנו המטבח אחרי החובות הוא גם מקום בו נרצה להוכיח את הכישרונות החבויים ובנו ולשחק
אז מה יותר כיף מאשר לשחק בבצק וליצור
?
רוגאלך שמרים במילוי שוקולד או קקאו ישארו לנצח עוגיות שמתקשרות לבית לחורף לחום
אני אוהבת את הריח שהבית מתמלא ברגע שהעוגיות תופחות ומקבלות צורה בתנור
את הילדים שיוצאים מהחדרים ומתחילים לרחרח ולשאול - נו מתי כבר זה מוכן ואת הטעם ליד כוס חלב..

אחחח
אין מה להגיד, כיף לשחק בשמרים !

רוגאלך של אורן גירון


3.5 כוסות קמח
1/2 כוס חלב פושר
3 כפות שמרים יבשים
1/2 כוס סוכר
כפית מלח
2 ביצים
100 גרם חמאה רכה
1 שקית סוכר וניל
מעט תמצית וניל

אופן ההכנה:

לשים את כל החומרים מלבד החמאה במיקסר עם וו גיטרה וללוש 5 דקות,
להוסיף את החמאה ולהמשיך ללוש עוד 5 דקות
להעביר לקערה ולהתפיח במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו.

מילוי:

1/2 כוס קקאו כוס סוכר חום 150 גרם חמאה מומסת כף קינמון לערבב את כל החומרים עד שנוצר קרם שוקולדי אחיד
לאחר שהבצק תפח להוציא אויר מעט , לקמח משטח עבודה, לרדד את הבצק לעלה דק (אני רידדתי לצורת עיגול, היה לי קל יותר לחתוך משולשים)
למרוח את תערובת המילוי על כל הבצק המרודד, לחתוך בעזרת סכין חדה או חותכן לפיצה משולשים ולגלגל מהקצה הרחב אל קודקוד המשולש
להבריש בביצה מהולה במעט חלב ולהעביר לתנור שחומם ל-180 מעלות עד אשר הרוגאלך שחומים (או עד שכל בני הבית יוצאים מהחדרים מתיישבים מול התנור ומחכים לטעום) ברגע שהרוגאלך יוצאים להבריש בסירופ שעשינו להרתיח כוס מים + חצי כוס סוכר עד שהסוכר מתמוסס לחלוטין להבריש כל רוגאלך ולהנות מהטעם הנפלא..

זה טעים !

9 comments:

Hadar 9 בינואר 2009 בשעה 23:41  

wow eze taim eze aya eze basa en yoter

bakingforthecure 10 בינואר 2009 בשעה 13:05  

הרוגלאך נראים כאילו יצאו ממאפייה! פשוט יפים!

מירי 11 בינואר 2009 בשעה 4:27  

יפהפיים הרוגאלכים שלך! ואני כ"כ מסכימה איתך לגבי עבודה עם בצקי שמרים - כל כך כיף!

אנונימי,  11 בינואר 2009 בשעה 5:13  

זה נראה פשוט מהמם לדעתי יותר יפה מקונדטוריית הבית ליד הבית שלי
שאפו אחותי
חן ישראל

טעמים במטבח רחוק 11 בינואר 2009 בשעה 17:56  

Just tell me when and a box full with rogalach will wait for you luv.

טעמים במטבח רחוק 11 בינואר 2009 בשעה 17:58  

Baking for the cure
תודה ותודה רבה על הביקור
בלוג מקסים יש לכם :-)

טעמים במטבח רחוק 11 בינואר 2009 בשעה 17:59  

תודה מירי :)
כולנו נשארנו ילדים בנשמה, והטעם אפילו מצדיק את המשחק ..

טעמים במטבח רחוק 11 בינואר 2009 בשעה 18:00  

אחותיתיתיתי
תודה לך יפתי
נשיקות מלאות אהבה!!

Aerial 21 באוקטובר 2009 בשעה 11:48  

וווואווו....

נסיון עם אפיה יש לי - קרואסונים מבצק עלים והמון לחמים. אבל זה.. איזה יפהפה.

גם אני גרה בחו"ל ואני מזדהה לגמרי עם הגעגועים שלך למאכלים מסויימים.

הוסף רשומת תגובה

תודה שנכנסתם והשארתם תגובה
אני שמחה על כל תגובה שמגיעה ממכם ואשמח לשמוע רעיונות ועצות.

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP