מופעל על ידי Blogger.

Translaton

סברינה - קלי קלות

>> יום רביעי, 20 באוגוסט 2008



אפיה היא אהבה מתוקה שלי
אוהבת את המטבח את חדוות היצירה את התוצרת
סברינה היתה העוגה המועדפת עלי שחייתי בישראל
כל יום שישי בן זוגי היה חוזר מהקונדטוריה השכונתית עם שקית רוגאלך שוקולד, שקית בורקסים ריחניים וקופסאת פלסטיק שקופה ובה יושבים לאחר כבוד 2 סברינות דוגמניות שוחות ברוטב מתקתק קצפת מעל ודובדבן אדום להשלמת התמונה...
ימים שלמים פינטזתי על הסברינות האלה
הטעם
המראה
ימי שישי היו חסרים לי בהם
עד ש..
עד שפתאום בספר בישול ואפיה ישן התגלה לי מתכון שאם לא הייתי מנסה אותו בחיים לא הייתי יודעת
שכמה קל אפשר לעשות חיקוי סברינות והטעם, אוחחח איזה טעם
לסברינות האלה לא צריך שמרים
ובעצם אפשר להכין אותם בקערה אחת ובלי להשתמש במיקסר
נו.. מה עוד צריך הבן אדם?

המצרכים:
1 גביע יוגורט
1 וחצי כוסות סוכר
2 ביצים
1 שקית אבקת אפייה
1 כוס גדושה קמח
חצי בקבוק תמצית רום
3 כפות ריבה
2 שמנת מתוקה
3 כפות סוכר

אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום בינוני 180 צלזיוס.

בקערה בוחשים היטב את היוגורט, חצי כוס סוכר, ביצים אבקת אפיה וקמח
את התערובת מעבירים לתבנית עוגה או לתבניות אישיות (אני השתמשתי במיני תבניות קוגהולף)
ואופים במשך 20 דקות או עד שמזהיב

מוציאים מהתנור ויוצקים כוס מים ברז. מצננים.

בסיר קטן מערבבים כוס מים כוס סוכר ואת תמצית הרום, מביאים לרתיחה ומצננים
יוצקים את התערובת המצוננת על העוגה, עוגות הצוננות

מחממים מעט את הריבה ומורחים על העוגה

מקציפים לקצף יציב חזק את השמנת המתוקה ומעטרים מעל.

דובדבן על הקצפת ישלים את הקינוח המדהים.



(מקור, רות יולס עוגות ב-5 דקות). ת

2 comments:

טל 30 באוגוסט 2008 בשעה 8:42  

כל כך קפולסקי של שנות השמונים ועם זאת כל כך עושה חשק לאכול. אני זוכר איך בתור נער, היינו הולכים לקפולסקי בימי שישי בערב (ילדים חנונים). עושה רושם שהסברינות עכשיו עושות קאמבק היסטורי. גם אני אצטרף להכין יום אחד.
פשוט נראה נפלא.
טל.

טעמים במטבח רחוק 4 בספטמבר 2008 בשעה 19:26  

תודה רבה
גם טעים מאוד
מומלץ בחום

הוסף רשומת תגובה

תודה שנכנסתם והשארתם תגובה
אני שמחה על כל תגובה שמגיעה ממכם ואשמח לשמוע רעיונות ועצות.

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP