יום שלישי, 17 באוגוסט 2010

חריימה - דג חריף בסגנון טריפוליטאי



אני בחופשה מופלאה בישראל!
ישראל שלי זאת אומרת המון חום ואהבה
המון אמא אבא אחים ואחיות
והמון אוכל משובח שאפשר להתענג ולהעריץ כזה בא מהמון אהבה!

ביום שישי האחרון התארחתי אצל אחותי המדהימה חן, שמהבוקר טרחה והכינה את ארוחת השבת.
בתפריט היה דג חריף חריימה תיקני ואורגינלי למהדרין
עוף בתנור על מצע בטטות וירקות שורש
אורז לבן בתוספת שבבי שקדים מלובנים
סלטים מבושלים
סלטים חיים
ואפילו תירס לאמריקאי הקטן שלי, שעדיין שומר אמונים לאומה שלו..

ברגע שהחריימי היה מוכן הריחות בבית פשוט גרמו לי לתשישות ופיק ברכיים ולא התאפקתי וכבר בבוקר
חיסלתי צלחת מהבילה עם חתיכת חלה טריה שאחותי קנתה במאפייה השכונתית.

אין כמו ישראל !!!

אוחחח איזה חגיגת טעמים מדהימה
אין ספק אני מצדיעה לאחותי חן על החריימה המשובח.

הנה, היום המתכון שייך לאחותי חן ואני מבטיחה תענוג והנאה אמיתית.

חריימה - דג חריף בנוסח טריפולי
2 כפות שמן
2 שיני שום כתושות + 1 שן שום פרוסה דק
1 כף רסק עגבניות
1 כף פפריקה אדומה חריפה
1 כף פפריקה אדומה מתוקה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית כמון
1/2 כפית כרוייה
מיץ מ-1/2 לימון סחוט
דג לוקוס לפי מספר הסועדים (או כל דג אחר שאוהבים)
1/2 כוס מים

אופן ההכנה:
להשרות את הדג במיץ לימון ומלח 10 דקות לפני ההכנה (להפגת ריחות דג) לשטוף היטב ולנגב.
לצקת בסיר שמן, שום כתוש + שום פרוס, רסק עגבניות ואת התבלינים ומים ולערבב היטב (עדיין ללא אש!)

לבשל על אש גבוהה עד לרתיחה.
ברגע שרותח, להנמיך את האש ולהוסיף בזהירות את נתחי הדג.
לכסות ולבשל על אש קטנה כ-20 דקות.

להגיש בתוספת חלה טרייה!

3 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

נראה אסלי ומעולה !!!!

ניר , social-food.org .

צלחות קורנינג אמר/ה...

הארוחות המשפחתיות הן תמיד הטובות בויתר- יש תמיד את האווירה המדהימה הזאת! ותמיד תהיטי - איך עושים חריימה, עכשיו אני יודעת!! תודה רבה :)

אנונימי אמר/ה...

здесь на интернет-блоге собран большой ассортимент уникальных новостей про [url=http://bednayaove4ka.ru/]сайты бесплатные для девушек[/url].

Go Check the beautiful Keto Party Yaidy had ! @sweetketolife