כל מי שמכיר אותי יודע שאני יותר אדם של מלוחים מאשר מתוקים
לא שאסרב לפרוסת עוגה מתוקה, אבל העדפות האישיות שלי תמיד היו מלוחים..
יש אנשים של מתוק ויש אנשים של מלוח, ויש כאלה שהם בעצם באמצע.
באמצע זה אומר שהם יגוונו את המלוח במתוק ואת המתוק במלוח
לאכול קרקרים עם חמאה ומעט ריבה מתוקה
או פרוסה עם חמאת בוטנים מלוחה ובננה מתוקה בצד
או בייגלה דקיקים מלוחים טבולים בשוקולד נוטלה
ועוד אין סוף גיוונים (אשמח לשמוע בתגובות את שלכם).
אני אישה של האמצע - כל דבר שיהיה מלוח ומתוק יהיה עבורי חגיגת טעמים
לשבור את המתוק במלוח להעביר את המלוח במתוק וככה להמשיך .
בעבודה תמיד אפשר יהיה למצוא לצידי חבילת ביגלה או קרקרים מעויינים ופירות מתוקים
אף פעם לא חשבתי שאכין לבד קרקרים, אבל המתכון הזה הוא מתכון כל כך קל
שמאפשר אין ספור גיוונים לקרקרים הדבר היחיד שהצטערתי עליו היה שלא הכנתי כמות
משולשת בגיוונים נוספים.
משולשת בגיוונים נוספים.
קרקרים חיטה מלאה - The Go Lightly Gourmet
1 כוס קמח חיטה מלאה
1 כוס קמח לבן
1/4 כוס שומשום
1/8 כוס סוכר
1/2 כפית מלח
4 כפיות חמאה
1/2 כוס חלב
תוספות לקרקרים לבחירה:
שומשום שחור
פפריקה אדומה
בזליקום טחון
שיני שום כתושים
אגוזים קצוצים
עשבי תיבול קצוצים
לחמם תנור ל-175 מעלות.
לערבב בקערה גדולה את 5 המרכיבים הראשונים.
לחתוך את החמאה לחתיכות קטנות ולערבב בעזרת הידיים בתוך הקמח עד לקבלת גרגירים.
להוסיף את התוספת שרוצים, אני הוספתי פפריקה מתוקה אבקת שום ומעט בזיליקום וטיימין לתערובת.
בהדרגה לשפוך את החלב לתערובת ולהמשיך לערבב ביד עד לקבלת בצק רך.
על נייר אפיה לרדד את הבצק דק כמה שאפשר, ככל שמרדדים דק ככה איכות הקרקרים
עולה (אם הבצק ישאר עבה ישאפשרות לשבירת שיניים ...)
עולה (אם הבצק ישאר עבה ישאפשרות לשבירת שיניים ...)
להעביר את הבצק המרודד על נייר האפייה לתבנית אפייה משומנת ובעזרת סכין פיצה
או חותכן עוגיות לחתוך את הקרקרים למעויינים, משולשים או כל צורה אחרת שחפצים.
או חותכן עוגיות לחתוך את הקרקרים למעויינים, משולשים או כל צורה אחרת שחפצים.
להשפריץ מעט מים מעל הקרקרים ולפזר פפריקה או שומשום שחור מעל.
לאפות בין 20 ל-40 דקות את הקרקרים , תלוי בעובי הבצק.
הקרקרים מוכנים כאשר צבעם הופך לשחום מעט.
גיוונים לקרקרים:
1. להוסיף 2 כפיות גרגירי כמון ו-1 כפית של פפריקה מעושנת לבצק,
לפדר את הקרקרים בפפריקה ולאפות.
לפדר את הקרקרים בפפריקה ולאפות.
2. להוסיף 2 כפיות של בזיליקום יבש לבצק ושן שום כתושה ,
לפזר בזיליקום על הקרקרים ולאפות.
לפזר בזיליקום על הקרקרים ולאפות.
3. להוסיף 2 כפיות של גבינת צ'דר מגוררת או כל גבינה חריפה
ולפזר על הקרקרים שומשום שחור ולאפות.
ולפזר על הקרקרים שומשום שחור ולאפות.
4. להוסיף לבצק 2 כפיות אגוזים מגורדים ומעט גבינה כחולה ולפזר על הקרקרים
שומשום ולאפות.
שומשום ולאפות.
7 תגובות:
נפלא, רעיון מיד להכנה
חגית343
המתכון נשמע מעניין אני מריכה למצוא תחליף לחלב (יש לי אלרגים... ) רציתי להציע לרדד את הבצק על נייר אפיה המונח על תבמית הפוכה כך אפשר להגיע לדקיקות הרתויה מבלי לתמרן את ההעברה לתבנית.
התבנית הרי מתיישבת על המסילה בתנור גם הפוך
בהצלחה - איילה
נראים מעולים-מעולים והצילומים נפלאים שבא לאכול את המסך. האם הטעם שלהם נשאר פריך גם אחרי יום-יומיים?
מגי
תודה לך חגית יקרה לי
אוהבת תמיד את התגובות שלך
}{
היי איילה
אולי אפשר להשתמש בחלב סויה במקום חלב רגיל, או אפילו לותר על החלב ולהשתמש כמו בעוגות בחושות במיץ תפוזים ?
תודה על הטיפ אימצתי !!
יום משובח לך :)
תודה מגי יקרה!
האמת שהקרקרים נשארו טעימים ונהדרים אחרי כמה ימים בקופסא סגורה
עדיין התענגתי על האחרון לפני יום...
ערב נפלא :}
פששש ממש נראה טעים!
הוסף רשומת תגובה