אתמול הייתי עסוקה במטבח במילוי עוגות לפרויקט שהכנתי
על הדרך החלטתי להכין סיגרים אפוים במילוי תפוחי אדמה
תפוח אדמה מתוק ותפוח אדמה רגיל הפכו לפירה בתיבלון עדין , עלי סיגר מולאו, הוברשו בחמאה והוכנסו לתנור
והנה יש לנו מנה ראשונה חגיגית וטעימה לשולחן החג.
סיגרים אפויים במלית תפוחי אדמה
1 חבילה של עלי סיגר מופשרים
2 תפוחי אדמה מתוקים (בטטות) מקולפים חתוכים לרבעים
2 תפוחי אדמה דזירה מקולפים וחתוכים לרבעים
מלח
פלפל לבן
אגוז מוסקט
מעט חמאה מומסת
בסיר כבד על להבה בינונית לבשל את 2 סוגי תפוחי האדמה על שהם רכים, אך לא פירה
להסיר מהאש למעוך ולהוסיף את התבלינים.
לצנן מעט.
להניח מעט מהמלית במרכז עלה הסיגר
לקפל את 2 הקצוות פנימה ואת שולי הסיגר ולגלגל לגליל, להדביק בעזרת חמאה את שולי הסיגר לאטימה.
להניח בתבנית אפיה משומנת שהתפר כלפי מטה.
לאפות בתנור שחומם ל-180 מעלות כ-20 דקות או עד שהסיגרים מזהיבים.

להגיש ליד סלט חי.
על הדרך החלטתי להכין סיגרים אפוים במילוי תפוחי אדמה
תפוח אדמה מתוק ותפוח אדמה רגיל הפכו לפירה בתיבלון עדין , עלי סיגר מולאו, הוברשו בחמאה והוכנסו לתנור
והנה יש לנו מנה ראשונה חגיגית וטעימה לשולחן החג.
סיגרים אפויים במלית תפוחי אדמה
1 חבילה של עלי סיגר מופשרים
2 תפוחי אדמה מתוקים (בטטות) מקולפים חתוכים לרבעים
2 תפוחי אדמה דזירה מקולפים וחתוכים לרבעים
מלח
פלפל לבן
אגוז מוסקט
מעט חמאה מומסת
בסיר כבד על להבה בינונית לבשל את 2 סוגי תפוחי האדמה על שהם רכים, אך לא פירה
להסיר מהאש למעוך ולהוסיף את התבלינים.
לצנן מעט.
להניח מעט מהמלית במרכז עלה הסיגר
לקפל את 2 הקצוות פנימה ואת שולי הסיגר ולגלגל לגליל, להדביק בעזרת חמאה את שולי הסיגר לאטימה.
להניח בתבנית אפיה משומנת שהתפר כלפי מטה.
לאפות בתנור שחומם ל-180 מעלות כ-20 דקות או עד שהסיגרים מזהיבים.
להגיש ליד סלט חי.
4 תגובות:
הי
עוד מעט בא עלינו לטובה חג השבועות.
מה עם מתכונים לשבועות.
בהצלחה
יונה
מלונות דן
היי יונה
טוב לראות אותך אצלי שוב :}
הנה התחלתי..
אשמח לקרוא תגובות
חג שמח וטעים :}
"מילוי עוגות לפרויקט שהכנתי", מעניין במה מדובר (;
נראים מעולההההה הסיגרים!
ישר מחזיר אותי לימי פלטות המטוגנים בבתי הקפה
כל כך טעיםםםם וסכנה קלורית מטורפת
מטורפת על כאלה :)
חחחחחחחחחחחחח
ידעתי שרק את תביני
לכי למעיזים ואמיצים ותראי את הקומפליט דיש שלי שם.
וכן הסיגרים הם באמת רטרו עם ניחוחות של פעם..
:}
הוסף רשומת תגובה