יום שישי, 4 בינואר 2013

חיתוכיות אפרסקים ופירורים



חיתוכיות עם פירות ופירורי חמאה לחים.... יאממי
מין קינוח שהוא גם מאפה שמאחד פרי של קיץ כל כך עם פירורים חמים של מאפה ריחני.
ניתן להגיש עם כדור גלידה לצד מאפה חם , או בתור חיתוכיות קרות. בשני המקרים הטעם אלוהי!!

כיון שקיץ עכשיו לא נראה באופק, השתמשתי באפרסקים משומרים והטעם פשוט נפלא!



חיתוכיות אפרסים ופירורים

1/2 כוסות אפרסקים משומרים (פלחי אפרסקים) מסוננים מנוזלים
1 3/4 כוסות סוכר 
1/2 כפות קורנפלור
1/2  כפית קינמון
1/4  כפית אגוז מוסקט
1/4 כפית ג'ינג'ר מגורר
2 כפות מיץ תפוזים
1 כפית קליפת תפוז (אופציה)

3 כוסות קמח לבן
1 כף אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
3/4 כוס קוביות חמאה קרה
1 ביצה גדולה
1/4 כוס שמנת חמוצה
1/2 כפית תמצית וניל
1 כף סוכר חום

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
בקערה קטנה מערבבים ביחד 3/4 כוס סוכר, קורנפלור, קינמון, אגוז מוסקט וג'ינג'ר.

בקערה גדולה מערבבים פלחי אפרסקים במיץ התפוזים וקליפת התפוז.
מפזרים את תערובת הסוכר קורנפלור קינמון ואגוז מוסקט וג'ינג'ר על פלחי האפרסקים עד שהכל מכוסה באופן
שווה ומניחים בצד.

בקערה אחרת מערבבים ביחד קמח, אבקת אפייה ומלח.
חותכים את החמאה ובעזרת מזלג או אפילו בעזרת האצבעות יוצרים פירורי חמאה.

מערבבים בקערה ביצה ושמנת חמוצה ותמצית וניל ושופכים לתוך תערובת פירורי הקמח ושוב בעזרת מזלג יוצרים
פירורים לחים. מוסיפים את שארית הסוכר (1 כוס סוכר) לתערובת ומערבבים.

מעבירים מחצית מפירורי הקמח לקערת פירקס משומנת ומשטחים למשטח אחיד.
שופכים את תערובת האפרסקים מעל ומשטחים.
מפזרים את יתרת תערובת הפירורים על האפרסקים וכף סוכר חום בפיזור חופשי.

אופים בתנור בין 45 -50 דקות עד שפירורי הבצק הופכים זהובים.
מגישים חם בתוספת גלידה וניל ליד, או מקררים וחותכים לחיתוכיות.



מאפסנים במקרר.


בתיאבון 
ושבת חמימה לכולם!

אין תגובות:

Go Check the beautiful Keto Party Yaidy had ! @sweetketolife