יום שבת, 1 בדצמבר 2012

מגולגלות תמרים מדהימות..

ושוב איתכם, ושוב שלום
אחרי תקופה ארוכה שלא העליתי לבלוג דבר, החלטתי לפרסם, ולו רק בשביל לתת במה למגולגלות המדהימות האלה
וכדי שהמתכון לא יברח לי וישאר לנצח פה

לכולם יש את המגולגולת התמרים המיתולוגיים שלהם, של השכנה, של העמיתה בעבודה, של אמא ואין שום חדש תחת השמש, אבל לפעמים עולים על מתכון אחר ופתאום - יאממממי, זה טעם אחר זה ניחוח שונה, זה טעים ברמות

אז מתכון מהבלוג המערוך המקפץ, שפשוט אימצתי בחום ובאהבה
בצק נפלא לעשייה, וטעים לאכילה.

יאללה רוצו למטבח, אין דבר יותר כייפי לפתוח שבוע עם גליליות תמרים ואגוזים לצד קפה מהביל


מגולגלות תמרים ואגוזים

4 כוסות קמח רגיל
1 שקית אבקת אפייה
1 שקית סוכר וניל (אני המרתי לכפית תמצית וניל)
1/2 כוס סוכר
1 גביע אשל
1/2 כוס שמן
100 גרם חמאה רכה

מלית
1 גביע ממרח תמרים
150 גרם אגוזי מלך
קוקוס
קינמון

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מערבבים את כל חומרי הבצק בקערת המיקסר בוו לישה (גיטרה) עד להיווצרות בצק חלק ללא גושים.
מחלקים ל-4 חלקים , עוטפים בנילון נצמד ומקררים שעתיים במקרר.
לאחר שעתיים מקמחים משטח במעט קמח ומרדדים כל עיגול למלבן , מורחים בממרח תמרים, מפזרים אגוזים מעט
קוקוס וקינמון ומגלגלים לרולדה מהודקת.
מניחים בתבנית על נייר אפייה.
כך ממשיכים עם 3 החלקים הנותרים.
כאשר הרולדות מוכנות במגש האפייה (לפני האפייה) מכניסים לפרייזר ל-25 דקות להתגבשות.
אחרי 25 דקות, עם סכין חדה לסמן על הגלילות חתיכות.
מעבירים לתנור ואופים בין 25 דקות ל-30 דקות. או עד שמקבלים גוון זהוב.

מצננים, חותכים לפי הסימון את שאר הגליליות , מפזרים אבקת סוכר ומתענגים.





בתיאבון !


4 תגובות:

מוטי בר און אמר/ה...
תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.
מוטי בר און אמר/ה...

שמח לראות אותך שוב , נעלמת ..
יופי של מגולגלות

אנונימי אמר/ה...

העוגיות האלה מהממות,טעימות והבצק
ממש נימוח בפה-הכנתי אותם 3 פעמים מהבלוג של המערוך המוקפץ.אבל לא ראיתי שהיא מוסיפה למלית-קוקוס-וזה רעיון נהדר

רויטל - המערוך המקפץ אמר/ה...

היי
שמחה שאהבת את הבצק של המגולגלות.
אני כל פעם מוסיפה לו תוספות לפי החשק ומצב הרוח. לאחרונה הול אצלנו חזק חלווה עם ריבת תפוז:)
המגולגלות שלך נראות נהדר.
רויטל

Go Check the beautiful Keto Party Yaidy had ! @sweetketolife